slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ζητείται υπευθυνότητα


ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - Κύπρος Ώρα ΜηδένΕλεύθερος Τύπος, Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013
Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ
Από το σχέδιο το οποίο προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς για ένα μεταβατικό σχήμα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, με βάση την προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ και μέχρι να λειτουργήσει ο νέος φορέας, είναι φανερό ότι έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την εκτόνωση της κρίσης που έχει ανακύψει σε πολιτικό επίπεδο με τους άλλους κυβερνητικούς εταίρους.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, μετά και τις νέες διευκρινίσεις που δόθηκαν χθες, ήταν σαφής.

Η κατάργηση της ΕΡΤ με τη σημερινή της μορφή είναι δεδομένη και δεν μπορεί να ακυρωθεί, άρα ούτε και οι απολύσεις των εργαζομένων, ενώ η κυβέρνηση έλαβε εντολή να προχωρήσει, με όποιον πρόσφορο τρόπο εκείνη κρίνει, στην άμεση εκπομπή του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού σήματος που κακώς διακόπηκε.

Δυστυχώς, και παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός προτείνει τον ορισμό υφυπουργού αρμόδιου για τη λειτουργία του μεταβατικού σχήματος, ο οποίος μπορεί να υποδειχθεί από τα άλλα δύο κόμματα, οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης δείχνουν να τραβούν στα άκρα.

Με απλά λόγια, κάνουν στροφή και ζητούν να παραμείνει η ΕΡΤ στην πρότερη κατάσταση, δηλαδή με όλο το προσωπικό που είχε, με τις σπατάλες και τις αμαρτωλές συμβάσεις. Αυτό, όμως, ούτε μεταρρύθμιση είναι ούτε υπακούει στην προσωρινή διαταγή του ΣτΕ που αποδέχεται ως νόμιμη την κατάργηση της δημόσιας επιχείρησης που έκλεισε.

Εφόσον δεν αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη των δύο κυβερνητικών εταίρων, θεωρείται μαθηματικά βέβαιο ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, οι οποίες θα αποβούν καταστροφικές για τον τουρισμό και γενικότερα για την οικονομία, που απειλείται, στην περίπτωση αυτή, και με διακοπή χρηματοδότησης.

Ζητείται, λοιπόν, υπευθυνότητα από όλους. Ιδιαίτερα από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ.ΑΡ. που καλούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους κατά τη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: