slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βρούτσης: «Εγκληματική συμπεριφορά η αδήλωτη εργασία»

Την άμεση εφαρμογή του «σχεδίου Αρτεμις», το οποίο προβλέπει τη δραστηριοποίηση της Οικονομικής Αστυνομίας σε συντονισμό με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Εργασίας, για την καταστολή της αδήλωτης εργασίας, ανακοίνωσαν σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.
«Για απαράδεκτη, σχεδόν εγκληματική, συμπεριφορά» έκανε λόγο ο.......
κ. Βρούτσης και χαρακτήρισε τη συνεργασία των δύο υπουργείων ως «κρίσιμο συστατικό του σχεδίου Αρτεμις», το οποίο, όπως είπε, βαίνει προς οριστικοποίηση.

Ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε επίσης τη ριζική αναδιοργάνωση των ελεγκτικών μηχανισμών και τη καθιέρωση του φορολογικού πιστοποιητικού.

Για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας είναι επιφορτισμένοι περίπου 300 ελεγκτές του ΣΕΠΕ και 23 ελεγκτές της ειδικής υπηρεσίας ελέγχου ασφάλισης του ΙΚΑ, οι οποίοι καλούνται να ελέγξουν 700.000 ενεργές επιχειρήσεις.

«Πρόκληση για την ελληνική κοινωνία σε περίοδο οικονομικής κρίσης», χαρακτήρισε την εισφοροδιαφυγή ο κ. Δένδιας και τόνισε ότι η Οικονομική Αστυνομία θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: