slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΠΑΡΟΥ –ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
κ. Ιωάννη Βρούτση
ΚΟΙΝ. : - ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
- ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ
- ΣΕΕΔΔΕ
- ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΠΑΡΟΣ 26/5/2013
ΑΙΤΗΜΑ
Αξιότιμε κε Υπουργέ,
Με αφορμή την ανακοίνωση σας στο πλαίσιο της παρουσίας σας στο Διοικητικό Συμβούλιο του...
Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) σχετικά με το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για 100.000 δικαιούχους δαπάνης 10 εκατ. ευρώ που θα πραγματοποιηθεί από τον Νέο ΟΑΕΔ και η αρχή του θα είναι η 1η Σεπτεμβρίου 2013, με στόχο τη μερική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, θα θέλαμε να σας εκθέσουμε την αντίρρηση μας όσον αφορά την ημερομηνία 1η Σεπτεμβρίου 2013.

Κύριε Υπουργέ τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα στην ΠΑΡΟ που συμμετείχαν σε προηγούμενα προγράμματα ήτανε 37 πέραν των Ξενοδοχείων, τα οποία με την συμμετοχή τους αυτή βοηθούσαν σημαντικά στην οικονομία του νησιού.

Η λειτουργία των καταλυμάτων αυτών είναι εποχιακή, το αργότερο μέχρι της 30/9/2013, διότι οι πελάτες που επιλέγουν την ΠΑΡΟ έρχονται κατά κύριο λόγο το καλοκαίρι για την θάλασσα.

Οι κοινωνικοί τουρίστες είναι εργαζόμενοι σε εργοστάσια και καταστήματα. Σημαντικός αριθμός από αυτούς είναι οικογενειάρχες με παιδιά που από το Σεπτέμβριο αρχίζουν τα σχολεία. Με ημερομηνία έναρξης του προγράμματος 1η Σεπτεμβρίου 2013 ουσιαστικά αποκλείονται τα καταλύματα που βρίσκονται στη Παρο καθώς και στα αλλά Κυκλαδονήσια.

Ποιος κοινωνικός τουρίστας θα επιλέξει να κάνει διακοπές σε νησί εκτός από καλοκαίρι;

Το ίδιο έγινε το 2011 με πρόγραμμα του ΟΓΑ με ίδια ημερομηνία έναρξης στο οποίο δηλώσαμε συμμετοχή αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τους κοινωνικούς τουρίστες.

Η Παρος στερείτε διεθνές αεροδρόμιο το οποίο θα έφερνε περισσότερους αλλοδαπούς τουρίστες και επίσης θα βοηθούσε τα ενοικιαζόμενα καταλύματα να ανακάμψουν οικονομικά.

Οι οικονομικές υποχρεώσεις μας λόγω χαρατσιού της ΔΕΗ και του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας είναι μεγάλες και για αυτό ζητάμε το πρόγραμμα να τρέξει από τον Ιούνιο του 2013 για να μην χαθεί η σαιζόν. Θα ήτανε σημαντική οικονομική βοήθεια για τα καταλύματα που θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα αλλά και στο ευρύτερο φάσμα επαγγελμάτων και εργαζομένων του νησιού.

Επί πρόσθετα μια σημαντική κατηγορία κοινωνικών τουριστών στα προηγούμενα προγράμματα είχε σαν επιλογή της τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα λόγω χαμηλότερης εισφοράς και την προσωπική επαφή με τον ιδιοκτήτη του καταλύματος. Περνάμε μια δύσκολη οικονομική περίοδο όλοι μας και παρακαλούμε να δείτε με κατανόηση το αίτημα μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε να αλλαχθεί η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος ώστε να ξεκινά από τέλος ΙΟΥΝΙΟΥ ή από 1η Ιουλίου 2013.
Οι αιτούντες Σύλλογοι
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΠΑΡΟΥ –ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
«Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΠΑΡΟΥ- ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
« ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΝΑΟΥΣΑ
«Ο ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ ΔΙΑΣ»



Δεν υπάρχουν σχόλια: