slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση Βρούτση με το προεδρείο της ΚΕΔΕ

ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΒΟΥΛΗΟ υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων κ. Άννα Δαλλαπόρτα, συναντήθηκαν σήμερα με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)όπου συζητήθηκαν τα θέματα της χρηματοδότησης των κοινωνικών προγραμμάτων και δομών των δήμων, καθώς...
και το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ανέργων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κωνσταντίνος Ασκούνης , ο γενικός γραμματέας κ. Απόστολος Κοιμήσης καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Βλάσσης Σιώμος, κ. Δημήτριος Μαραβέλιας, κ. Γεώργιος Ιωακειμίδης και ο κ. Συμεών Δανιηλίδης.

Βρούτσης: «Κράτος και Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώνουμε τις δυνάμεις μας»
Ο υπουργός ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ ότι βρέθηκε λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής» (βρεφονηπιακοί σταθμοί, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών κ.λ.π.) καθώς και για την πορεία του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας μετά τη συνάντηση:
«Κράτος και Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τη στήριξη της εθνικής προσπάθειας που στόχο έχει να ξεπεράσουμε την κρίση. Με την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου πόρου για την ενίσχυση της απασχόλησης, τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, την κοινωνική και οικονομική ανάταξη της χώρας.
Σήμερα, στο επίκεντρο της συνεργασίας μας με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας βρέθηκε η ελληνική οικογένεια. Για εμάς, ως κυβέρνηση, το θέμα της χρηματοδότησης των βρεφονηπιακών σταθμών είναι ένα μείζον ζήτημα για το οποίο για μια ακόμη φορά και εφέτος καταφέραμε να βρούμε λύση. Διασφαλίστηκαν πόροι ύψους 150 εκατ. ευρώ και θα ωφεληθούν πάνω από 60.000 οικογένειες.
Παράλληλα, ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για το έργο που αφορά την κοινωφελή εργασία. Το πρόγραμμα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και το στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης.
Ένα από τα κεντρικά ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η εξεύρεση πόρων. Γι’ αυτό και προχωρήσαμε στη σχετική συνάντηση με συναρμόδιους υπουργούς, για την εξεύρεση πόρων από άλλα επιχειρησιακά προγράμματα. Ήδη, έχει αποσταλεί και σχετική επιστολή προς τους αρμόδιους επιτρόπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την έγκριση της μεταφοράς πόρων και τις επόμενες ημέρες αναμένουμε απάντηση», κατέληξε ο Νάξιος υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: