slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Mε σφραγίδα Στυλιανίδη το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών στην Άνδρο




Ένα πολύ σημαντικό πολιτικό συνέδριο θα διεξαχθεί στις Κυκλάδες . Πρόκειται για το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών Α’ και Β’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης το οποίο θα γίνει στην Άνδρο από 13 έως 16 Ιουνίου με διοργανωτή το Δίκτυο Εκλεγμένων Γυναικών «Η Αθήνα» και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, του Δήμου Άνδρου και του υπουργείου Εσωτερικών και ....
άλλων συνεργαζόμενων φορέων.

Θέμα του Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Andros Holiday είναι: «Γυναίκα, Δράση και Αυτοδιοίκηση», Ευρηματικότητα, Διαχείριση Κρίσεων - Επιχειρείν. Στη διοργάνωση αναμένεται να λάβουν μέρος εκλεγμένες γυναίκες απ’ όλη την Ελλάδα, καθώς και υψηλές πολιτικές παρουσίες.

Καθοριστική συνάντηση με Στυλιανίδη



Θα πρέπει να σημειωθεί ότι καθοριστικής σημασίας για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, ήταν η θετική ανταπόκριση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη στο σχετικό αίτημα που του κατατέθηκε κατά τη συνάντηση που είχε πρόσφατα με την πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου Ανδριάνα Μπαφίτη, τον αντιπρόεδρο Κων/νο Κουκά και το μέλος του Δικτύου Εκλεγμένων Γυναικών Μαρία Λοτσάρη, η οποία έχει αναλάβει το συντονισμό της διοργάνωσης. Η κ. Λοτσάρη που είχε την ιδέα για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου στην Άνδρο, ενημέρωσε τον υπουργό για όλες τις λεπτομέρειες και ήδη το οργανωτικό κομμάτι έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, να ανοίξει τις εργασίες του Συνεδρίου ο ίδιος ο κ. Στυλιανίδης που αν του το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις του, υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί την Άνδρο.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Μπαφίτη και ο κ. Κουκάς είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον υπουργό για άλλα τρέχοντα ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης και να τον ενημερώσουν για την κατάσταση που επικρατεί στο Νότιο Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: