slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΒΕΝΝΑΜΙΚ :ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ



Η εργατική πρωτομαγιά έχει καθιερωθεί στην συνείδηση της  εργατικής τάξης σαν  ημέρα απεργίας και όχι αργίας…
-Από το αίμα των εργατών  που χύθηκε από τις δυνάμεις καταστολής,  τον  Μάιο του 1886 στο Σικάγο , για  διεκδίκηση του οκταώρου , αξιοπρεπή  ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες και ελευθερία ,  καθιστώντας το γεγονός αυτό, παγκόσμιο ορόσημο.
-Tους ταξικούς αγώνες του σοσιαλιστικού συλλόγου του Σταύρου Καλλέργη και των συντρόφων του, τον Μάη του 1892 αντιμέτωπους με το κεφάλαιο και την........
κρατική βία.
-Tους αγωνιστές μάρτυρες
καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης την πρώτη Μάη του 1936, και  η δολοφονία τους από το στρατό και την αστυνομία,  που ενέπνευσαν τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο να γράψει τον "ΕΠΙΤΑΦΙΟ".
-Έως την πρωτομαγιά του 1944 με την άνανδρη εκτέλεση 200  ανδρών από τις γερμανικές δυνάμεις Κατοχής.
 Όλα αυτά, είναι μερικές μόνο, από τις  ανθρώπινες θυσίες που έχουν γίνει  παρακαταθήκες αγώνα,  της εργατικής τάξης   και πηγή έμπνευσης για το κίνημα.

Σήμερα με τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να καθιερώσουν και λίγο πολύ το έχουν καταφέρει, αναφέρουμε ενδεικτικά...:

 (ανεργία περίπου 30% με πάνω από 1.500.000 ανέργους ,βασικός μισθός περίπου 450 ευρώ, βούληση για θέσπιση ενιαίας σύνταξης πείνας  350 ευρώ για όλους, ανασφάλιστη εργασία και  εκμετάλλευση μεταναστών εργατών με όρους εργασιακής δουλείας μετατρέποντας τους  σε ανθρώπους ποντίκια,  , ελαστικά ωράρια, δλδ στην ουσία κατάργηση του οκταώρου και των αργιών, κατάργηση του δώρου Πάσχα επίδομα άδειας και δώρο Χριστουγέννων στον δημόσιο τομέα και στο άμεσο μέλλον και στον ιδιωτικό, κατάργηση ουσιαστικά  της  δωρεάν παιδείας και υγείας, κατάργηση επιδομάτων  και   εργασιακών  δικαιωμάτων που κερδήθηκαν στην κυριολεξία με  αίμα , μετά από αγώνες πάρα πολλών δεκαετιών  και σβήστηκαν με μια μονοκονδυλιά σε ένα λεπτό από τα μνημόνια και τα πολυνομοσχέδια που ψηφίζονται με διαδικασίες εξπρές )

 ....η  ανάγκη  λοιπόν  για  συσπείρωση και ενδυνάμωση του εργατικού κινήματος,  ολοένα γίνετε  μεγαλύτερη.     

Σε τοπικό και όχι μόνο, επίπεδο, υπάρχει η έλλειψη συντονιστικού οργάνου ,χωρίς κομματικές σημαίες , απαλλαγμένο από τον  κυβερνητικό συνδικαλισμό, ώστε να οργανώσει τις συλλογικότητες και την κοινωνία γενικότερα  σε ένα μαζικό και ισχυρό μέτωπο αντίστασης κατά της τροικανής χούντας, εσωτερικής-εξωτερικής και των φασιστικών ακροδεξιών εγκληματικών ομάδων που δρουν σαν το δεξί τους χέρι.
 Έχουμε άμεση ανάγκη λοιπόν , την συγκρότηση ενός αντίπαλου δέουςαπέναντι στην λαίλαπα που έχει ήδη έρθει και  με  αυταρχικές και εγκληματικές μεθόδους, σαρώνει τον τόπο, λυμαίνεται τον πλούτο του λαού, υποτάσσοντας  τον, με όλους τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που διαθέτει, με σκοπό να τον εξαθλιώσει, και να μην μπορεί να αντισταθεί.

Πως θα  καταφέρουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση?

Οι γέφυρες επικοινωνίας(ιδεολογικές, ταξικές, σεβασμού της διαφορετικότητας, συνείδησης και αυτοσεβασμού)    που καταστρέψαμε  στο παρελθόν πρέπει να ξαναχτιστούν, ώστε να μας δώσουν την δυνατότητα να συναντηθούμε.
Αν το κατορθώσουμε αυτό και  μαθαίνοντας πρώτα απ' όλα να ακούμε, ο ένας τον άλλο ,τότε και  μόνο τότε, μπορούμε να αρχίσουμε να συζητάμε.
 Μέσα λοιπόν από  τον διάλογο και την άμεση δημοκρατία να καθορίσουμε το πλαίσιο του αγώνα, που θα πρέπει να είναι  μαζικός, άμεσος ξεκάθαρος και  βασισμένος σε  ηθική βάση, για μια αυριανή κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο  ενάντια στην   απέραντη μανωλάδα που έχουν σκοπό να μας καταντήσουν.

Και  όλα αυτά φυσικά, πρέπει  να γίνουν ΣΗΜΕΡΑ…                                   


Η  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ  ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ
ΕΝΑΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

                                                                                       Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ.


                                                                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια: