slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σε Νάξο και Σύρο η Κ. Μονογυιού.

Σε Νάξο και Σύρο η Κ. Μονογυιού.


Η πολιτευτής της Ν.Δ στο Νομό Κυκλάδων και Δημοτική Σύμβουλος της Κοινότητας Μυκόνου, κα Αικατερίνη Μονογυιού, από τις 16 έως τις 22 Μαϊου 2013 πραγματοποίησε επίσκεψη στο νησί της Νάξου. Συγκεκριμένα, η κα Μονογυιού παρευρέθηκε στα εγκαινια του πρώτου Παιδικού Σταθμού Χώρας Νάξου, των οποίων των αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ.Καλλίνικος. Επιπροσθέτως, παρακολούθησε την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο νησί, με θέμα "Ακτοπλοϊκό Δίκτυο Νήσων Κυκλάδων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου" οπού συζητήθηκε ......
κυρίως η πληθώρα των προβλημάτων που σχετίζονται με τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών.Εν συνεχεία, την Παρασκευή 17 Μαϊου παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) για τις νέες δρομολογιακές γραμμές καθώς αυτή την περίοδο το υπουργείο Ναυτιλίας έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση τον ανασχεδιασμό του επιδοτούμενου δικτύου των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, με επανεξέταση τόσο των ελεύθερων γραμμών όσο και των επιδοτούμενων άγονων.
Την Κυριακή 26 Μαϊου η κα Μονογυιού παρέστη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος οπού τελέσθηκε Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξαρχόντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου κ.κ. Ιερόθεου, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Φθιώτιδος κ.κ. Νικολάου και Σύρου κ.κ. Δωρόθεου Β', καθώς και με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, Μυκόνου και Τήνου, με αφορμή την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων εορτασμού για τη συμπλήρωση των 77 ετών απο την εύρεση της Ιερής εικόνας του Αγίου Δημητρίου αλλά και των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Μακαριστού Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου Α'.
Στις 28 Μαίου είχε ανεπισημη συνάντηση, στη Σχολή Εμποροπλοιάρχων Σύρου, με τον Υποπλοίαρχο Λιμενικού Σώματος κ. Αλιφραγκή Θεμιστοκλή και τον Διευθυντή Σπουδών της Σχολής κ.Αντωνακόπουλο Γιώργο, από τους οποίους ενημερώθηκε εκτενώς για την επιτυχή πορεία της σχολής. Τέλος, συναντήθηκε, στο Λιμεναρχείο Σύρου, με τον Υποπλοίαρχο κ. Γιαννουράκο Παναγιώτη με το οποίο συζήτησε κυρίως το θέμα της υποστελέχωσης του Λιμεναρχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: