slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δράσεις ενός δισ. για 250.000 ανέργους


vroutsis
ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ  ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑΞΟΥ. Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ  ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΞ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΘΑ ΟΡΓΩΣΟΥΝ ΤΗ ΝΑΞΟ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ.  
Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας, με θέμα τον συντονισμό των κυβερνητικών πρωτοβουλιών για την ανάσχεση της ανεργίας.
Στη σύσκεψη, συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο υφυπουργός Εργα­σίας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Ανάπτυ­ξης, Ανταγωνισ­τικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κυριά­κος Βιρβιδάκης, ο......
υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρο­νικής Διακυβέρνη­σης κ. Μανούσος Βολουδάκης, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού του κυβερνητικού έργου κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, η γε­νική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κ. Αννα Στρατινάκη, ο γενικός γραμματέας Δη­μοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) κ. Γιώργος Γιαννούσης, η γενική γραμμα­τέας Δια­χείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων κ. Αννα Δαλλα­πόρτα, ο ει­δικός γραμματέας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Πόρων του υπουρ­γείου Παιδε­ίας κ. Ευάγγελος Ζαχαράκης και ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου.
Στην αρχή της συνάντησης ο υπουργός Εργασίας παρουσίασε την πορεία ολοκλήρωσης των υλοποιούμενων προγραμμάτων απασχόλησης, συνολι­κού προϋπολογισμού 1 δις. ευρώ που αφορούν περισσότερους από 250.000 ανέργους.
Διαπιστώθηκε η επιτυχής υλοποίηση της πρόσφατης δράσης «επιταγή εισό­δου στην αγορά εργασίας 45.000 άνεργων νέων έως 29 ετών», μετά και την έκδοση, σήμερα, των αποτελεσμάτων της δεύτερης φάσης για 10.000 νέους στον τουριστικό τομέα. Σημειώνεται ότι η πρώτη παρέμβαση της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 θα αφορά επιπλέον 75.000 άνεργους νέους στις αρχές του 2014, με αποτέλεσμα η συνολική δράση για 120.000 θέσεις εργασίας να αποτελεί τη μεγαλύτερη παρέμβαση για νέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Κατά τη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε η πολιτική βούληση και η κοινωνική αναγκαιότητα για την άμεση ανακούφιση ανέργων που ανήκουν σε νοικο­κυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς ερ­γασίας, όπως θεσμοθετήθηκαν πρόσφατα και έγινε η περιγραφή των μέχρι σήμερα ενεργειών γι’ αυτό το σκοπό.
Στη συζήτηση προσδιορίστηκαν συγκεκριμένοι τομείς προτεραιότητας (το­πική αυτοδιοίκηση, σχολεία, νοσοκομεία, κ.λπ.) και εξετάστηκαν οι εναλ­λακτικοί τρόποι χρηματοδότησης των προγραμμάτων αυτών από πόρους του ΕΤΠΑ και του ΕΚΤ, καθώς οι διαθέσιμοι πόροι του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του υπουργείου Εργα­σίας έχουν αξιοποιηθεί στο σύνολο τους.
Στη βάση αυτών, αποφασίσθηκε η υποβολή κοινής πρότασης προς τις υπη­ρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη σύμφωνη γνώμη τους ως προς τις πηγές χρηματοδότησης, καθώς και η επεξεργασία της προβλεπόμενης από το νόμο Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον προσδιορισμό του κανονισ­τικού πλαισίου εφαρμογής του νόμου.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξασφαλίσθηκε η απρόσκοπτη συ­νέχιση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών και για το έτος 2013-2014 με ανακατανομή πόρων από άλλα Επιχειρησιακά Προγράμματα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο γνωστος γιαννακης ο γιαννακης της ευκολης εργασιας

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥ