slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής Νάξου για συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην παραλία στο παλιό Δημαρχείο, στις 11 π.μ.

Η 1η Μάη αποτελεί μέρα σύμβολο για την εργατική τάξη και τους συμμάχους της γιατί ποτίστηκε με το αίμα χιλιάδων εργατών, με ξεκίνημα το Σικάγο του 1886, αλλά και στη χώρα μας, το Μάη του 1936 στην απεργία των καπνεργατών και το 1944 στη Καισαριανή.
 Είναι μέρα πάλης απέναντι σε αυτό το σύστημα και τις πολιτικές που το υπηρετούν και έχουν οδηγήσει το λαό στην εξαθλίωση. Μέρα διεκδίκησης και αγώνα για καλύτερες συνθήκες ζωής.
Όσο και αν προσπαθούν η κυβέρνηση και ....
αυτοί που τη στηρίζουν, να εκφυλίσουν αυτή τη μέρα, μεταφέροντας την πρωτομαγιάτικη αργία την τρίτη του Πάσχα και μετατρέποντάς την σε γιορτή των λουλουδιών, δεν θα τους περάσει.
Η 1η Μάη δεν είναι αργία,  είναι  απεργία.
Η φετινή πρωτομαγιά θα πρέπει να είναι ημέρα αφύπνισης των λαϊκών στρωμάτων ώστε να ξεκινήσει η αντεπίθεση απέναντι στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που βιώνουμε σήμερα, με στόχο την ανατροπή αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος, για να γίνουμε κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε.
Καλούμε όλους τους κατοίκους να συμμετέχουν μαζικά στη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην παραλία στην  πλατεία παλιού Δημαρχείου στις 11π.μ.


                                                                           ΚΩΜΙΑΚΗ
                                                                                                   23-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: