slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ»

Τα έργα της Περιφέρειας τα οποία αφορούν στον εξοπλισμό των ειδικών σχολείων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καθώς και την προμήθεια συστημάτων προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρίες σε παραλίες των νησιών του αιγαίου εξετάστηκαν σε σύσκεψη του Περιφερειάρχη με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Μακρυωνίτη.
Επίσης έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη των προμηθειών και την εγκατάσταση των 55 μονάδων παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού στα 35 νησιά της Περιφέρειας.
Το πρόγραμμα αναλυτικά περιλαμβάνει τα εξής έργα:

1.     Πιλοτικό πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων Δήμου Ανάφης και Χάλκης με προϋπολογισμό 359.756 € και περιλαμβάνει κομποστοποιητές και μηχανήματα, όπως επίσης και προμήθεια μηχανημάτων πόσιμου νερού. Το έργο είναι σε εξέλιξη.
2.     Προμήθεια και εγκατάσταση μονάδων παραγωγής πόσιμου νερού στα μικρά νησιά με προϋπολογισμό 611.000€ . Είναι στο στάδιο της υπογραφής συμφωνητικών.
3.      Προμήθεια μονάδων παραγωγής πόσιμου νερού στα μεγάλα νησιά με προϋπολογισμό 440.220€ . Είναι στο στάδιο της αξιολόγησης δικαιολογητικών συμμετοχής.
4.     Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων Δήμου Σικίνου προϋπολογισμού 181.542€. Στάδιο δημοπράτησης του έργου.


5.     Προμήθεια Μονάδων Αφαλάτωσης  Κουφονησίου και συνοδών έργων προϋπολογισμού 657.720€. Είναι στο στάδιο ανοίγματος τεχνικών προσφορών.
6.     Προμήθεια Μονάδων Αφαλάτωσης  Χάλκης και κατασκευή  συνοδών έργων προϋπολογισμού 1.196.415,10€. Είναι στο στάδιο ανοίγματος τεχνικών προσφορών.
7.     Εξοπλισμός ειδικών σχολείων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προϋπολογισμού 848.278,30€.
Υπολογιστές: σε στάδιο τροποποίησης όρων δημοπράτησης.
Έπιπλα: πρόσκληση υπογραφής σύμβασης.
Εργαστήρια: πρόσκληση σε υποψήφιους ανάδοχους.
Εξοπλισμός για άτομα με κινητικά προβλήματα: πρόσκληση σε υποψήφιους ανάδοχους
Είδη γυμναστικής: επεγράφη συμφωνητικό.
8.     Προμήθεια συστημάτων προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρίες στις παραλίες των νησιών του Νοτίου Αιγαίου προϋπολογισμού 371.200€. Είναι στο στάδιο ανοίγματος τεχνικών προσφορών.
Επιπλέον εξετάστηκε η πορεία των έργων ΕΣΠΑ με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Η περιφέρεια έχει ενταγμένα στο πρόγραμμα 44 έργα με προϋπολογισμό 72.654.162€ και έχει συμβασιοποιήσει έργα προϋπολογισμού 60.068.127€, ποσοστό 82,6%
Εκτιμήθηκε πως μέχρι τον Ιούνιο θα έχει συμβασιοποιηθεί το σύνολο των δεσμευμένων πόρων από την περιφέρεια.
 Την ανάγκη όλοι οι δικαιούχοι φορείς να εντείνουν την προσπάθειά τους προκειμένου να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από το πρόγραμμα εξέφρασε ο Περιφερειάρχης, υπενθυμίζοντας πως απομένουν μόνο εννέα μήνες προκειμένου οι φορείς να συμβασιοποιήσουν το σύνολο των πόρων που έχουν δεσμεύσει.

Τέλος, ζητήθηκαν εξηγήσεις από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ για την καθυστέρηση της προμήθειας των 19 ασθενοφόρων για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αν και δεσμεύτηκε γι’ αυτόν τον σκοπό το ποσό των 1.430.000€ από το ΕΣΠΑ Νοτίου Αιγαίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: