slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αλήθεια σε τι φταίει η Μέρκελ όταν έχεις τέτοιους υπουργούς

mousouroulis

ΠΕΡΑΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του ΚΚΕ

Απορρίφθηκε η τροπολογία για «πλοίο ασφαλείας»


Απέρριψε τελικά ο υπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Μουσουρούλης, και τις δύο τροπολογίες που αφορούσαν τη δρομολόγηση «πλοίου ασφαλείας» για τη θαλάσσια συγκοινωνία σε περίπτωση άρσης των κανονικών δρομολογίων.  Τόσο η τροπολογία του Μανώλη Κεφαλογιάννη που αφορούσε ειδικά τις απεργίες (δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας μετά από.....
48 ώρες απεργίας, με υπουργική απόφαση και χωρίς αναγραφή στο ΦΕΚ), όσο και η αντίστοιχη του Βασίλη Κεγκέρογλου, που παρέπεμπε σε «λόγους δημοσίου συμφέροντος, δημόσιας υγείας και κινδύνου για τη ζωή των πολιτών», δεν έγιναν αποδεκτές από τον υπουργό Ναυτιλίας. «Καλώ όμως όλες τις παρατάξεις, να μας υποβάλλουν τις προτάσεις τους στο υπουργείο, που θα λάβουμε σοβαρά και άμεσα υπόψη, προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα σταθερό και απολύτως ασφαλές θεσμικό πλαίσιο, έτσι ώστε ο στόχος να μπορεί να λειτουργήσει και να μην διαρραγεί και διαταράσσεται η εδαφική συνέχεια της χώρας, κάτω από ακραίες περιπτώσεις» ανέφερε ο κ. Μουσουρούλης.

Αργότερα, σε διευκρινίσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο υπουργός σημείωσε πως η μεν τροπολογία Κεφαλογιάννη έχρηζε νομοθετικής βελτίωσης, ενώ και η τροπολογία του Βασίλη Κεγκέρογλου συνιστούσε μια πάγια ρύθμιση, ενώ το υπουργείο επιθυμεί μια ρύθμιση «εκτάκτων συνθηκών».

Προηγουμένως, η τροπολογία Κεφαλογιάννη είχε δεχθεί τις έντονες επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του ΚΚΕ, που μιλούσαν για φαλκίδευση του δικαιώματος της απεργίας, η Δημοκρατική Αριστερά είχε ταχθεί υπέρ, ενώ η Χρυσή Αυγή είχε αποφύγει να τοποθετηθεί. Σε διευκρινίσεις του μετά την ανακοίνωση του υπουργού, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε πως το κόμμα του θα μετάσχει στο διάλογο που ζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας, προτείνοντας την κατάρτιση ενός κώδικα δεοντολογίας, κατόπιν συμφωνίας όλων των εμπλεκόμενων κοινωνικών ομάδων, συμπεριλαμβανόμενων και των αγροτών.

Πηγή:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: