slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επίσκεψη στη Νάξο: Περιοδεία και συναντήσεις στο Νοσοκομείο-Κ.Υ. και στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών

Τη Δευτέρα 1/4/2013, ο Νίκος Συρμαλένιος βρέθηκε στη Νάξο όπου μαζί με τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ επισκέφθηκαν νωρίς το πρωί το Τυροκομείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, όπου συνομίλησαν με τους εργαζόμενους και ενημερώθηκαν διεξοδικά για την παραγωγική διαδικασία των τυροκομικών προϊόντων και ειδικότερα της ονομαστής γραβιέρας.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο-Κ.Υ. του νησιού, όπου συζήτησαν αναλυτικά τόσο με το Διοικητή, όσο και με το Σωματείο Βάσης των εργαζομένων. Κυρίαρχο θέμα στις συζητήσεις αναδείχθηκε το θέμα της συγχώνευσης με το νοσοκομείο της Σύρου και οι σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει, ενώ με....
μελανά χρώματα χαρακτηρίστηκε η σημερινή κατάσταση του νοσοκομείου, που ουσιαστικά έχει παραμείνει ως αναβαθμισμένο Κέντρο Υγείας, αφού εξακολουθεί η υποστελέχωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, δεν λειτουργεί το χειρουργείο, δεν λειτουργεί η μονάδα τεχνητού νεφρού, δεν έχει ουσιαστικά τη δυνατότητα παροχής δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Από την πλευρά του ο Νίκος Συρμαλένιος, ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις μας και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, τόνισε για μια ακόμα φορά την ανάγκη της λαϊκής κινητοποίησης για την κατάκτηση θετικών λύσεων και ανακοίνωσε τέλος την κατάθεση στη Βουλή Επίκαιρης Ερώτησης με θέμα την αποτροπή της συγχώνευσης, που κατά πάσα πιθανότητα θα συζητηθεί μέσα στην επόμενη βδομάδα.
Τέλος, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, συναντήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών με τον πρόεδρο και το διευθυντή της Ένωσης, όπου συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα του συνεταιρισμού, καθώς και της αγροτικής και κτηνοτροφικής ανάπτυξης της Νάξου. Τα κεντρικά ζητήματα που τέθηκαν από την πλευρά της Ένωσης ήταν: η κατάργηση του Ν. 4015/2011 που ανοίγει το δρόμο σε ιδιωτικοποίηση των συνεταιρισμών, η αναστροφή των όρων δανειοδότησης από το τραπεζικό σύστημα, η υλοποίηση του φράγματος του Τσικαλαριού και η κατασκευή δικτύου υδροδότησης, η απλοποίηση των διαδικασιών για τις σταβλικές εγκαταστάσεις, η επιδότηση των μεταφορών των προϊόντων, το άνοιγμα των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Από την πλευρά μας δηλώσαμε ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των αγροτών και θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την αγροτική οικονομία του νησιού, ως βασικό πυλώνα βιώσιμης και ισόρροπης ανάπτυξης.
     2/4/2013   

Δεν υπάρχουν σχόλια: