slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση Μανόλη Μαργαρίτη με επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Όσλο.


Ενημερωτική συνάντηση για τις έρευνες στην περιοχή του Κάστρου του Απαλίρου είχε ο Δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, με μέλη της επιστημονικής ομάδας, που έχουν αναλάβει τις διερευνητικές αρχαιολογικές εργασίες στην περιοχή. Ο κ. Knut Odegard, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Όσλο, ο κ. James Crow, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και ο κ. Sam Turner, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ, ενημέρωσαν το..... Δήμαρχο για τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ερευνών τους στο Βυζαντινό Κάστρο του Απαλίρου.




Παράλληλα, γνωστοποίησαν τη συμμετοχή της ομάδας τους στο συνέδριο «Η Νάξος διά μέσου των αιώνων», που θα πραγματοποιηθεί στην Απείρανθο τον προσεχή Σεπτέμβριο, όπου θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους για το Κάστρο.

Η ερευνητική ομάδα θα παραμείνει στη Νάξο για μια εβδομάδα, προκειμένου να συνεχίσει την αρχαιολογική αποτύπωση της περιοχής γύρω από το Κάστρο του Απαλίρου και να προετοιμάσει το «Διεθνές Συνέδριο για τη Βυζαντινή Νάξο», που θα λάβει χώρα τον Απρίλιο του 2014. Το Πανεπιστήμιο του Όσλο έχει αδειοδοτηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού για τις ερευνητικές διαδικασίες που διεξάγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: