slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια η σωστή λειτουργία και η επέκταση του συστήματος τηλεδιάσκεψης


Τη Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε η 5η συνεδρίαση για το 2013 της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στη Σύρο και στη Ρόδο με τηλεδιάσκεψη.
Οι εκπρόσωποι του συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας στην Οικονομική Επιτροπή κ. Χάλαμπος Κόκκινος και κ. Γιώργος Παπαμανώλης διαμαρτυρηθήκαμε  για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του έργου της ε
πιτροπής εξαιτίας της προβληματικής λειτουργίας του συστήματος τηλεδιάσκεψης.
νώ η τεχνολογία παρέχει απλόχερα τη δυνατότητα πλήρως λειτουργικής τηλεδιάσκεψης, όπως έχει αποδειχθεί σε συνεδρίαση που έγινε σε χώρους των Επιμελητηρίων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, η επικοινωνία μεταξύ των μελών της επιτροπής, κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις, ήταν προβληματική έως αδύνατη.
Θυμίζουμε ότι από το 2006, αξιοποιώντας το πρόγραμμα SYZEFXIS και ΠΟΛΙΤΕΙΑ, εγκαταστάθηκαν από την τότε διοίκηση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στη Σύρο, στη Ρόδο αρχικά και στη συνέχεια σε άλλα νησιά της περιφέρειας εξοπλισμός τηλεδιάσκεψης, που λειτούργησε με επιτυχία.
Καλούμε την περιφερειακή αρχή:
·       Να αναβαθμίσει άμεσα τη διασύνδεση της Περιφέρειας στο διαδίκτυο για την αποτελεσματική λειτουργία της τηλεδιάσκεψης.
·       Να επεκτείνει τη λειτουργία της τηλεδιάσκεψης σε όλα τα νησιά όπου εδρεύουν οι περιφερειακές ενότητες και λειτουργούν οι αντίστοιχες υπηρεσίες.
Στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης είναι αδιανόητη η αδυναμία ηλεκτρονικής επικοινωνίας μεταξύ των περιφερειακών υπηρεσιών και των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης.
Η αποτελεσματική λειτουργία της τηλεδιάσκεψης δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα.
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
kokkinosxar@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: