slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ : ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΓΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΟΛΦ ΑΦΑΝΤΟΥ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ «ΘΥΜΗΘΕΙ» ΤΙ ΨΗΦΙΣΕ

Η απόφαση 23/2013 του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, όπως αυτή αναρτήθηκε στο Διαύγεια, δημιουργεί σύγχυση και ερωτηματικά. Η περιφερειακή παράταξη «Νέα Εποχή για τα νησιά μας» ψήφισε θετικά για τη γνωμοδότηση της ΣΜΠΕ και στην αξιοποίηση της περιοχής του γκόλφ Αφάντου θέτοντας συγκεκριμένους όρους.
Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις 16/3/2013 στη Ρόδο, σεβαστήκαμε και ταυτιστήκαμε ουσιαστικά με την πρόταση που στηρίχτηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία του Δήμου Ροδίων το προηγούμενο βράδυ και το ίδιο έπραξε και η περιφερειακή αρχή η οποία δέχτηκε και τις ...
δικές μας προτάσεις.
Με έκπληξη είδαμε ότι στην ανηρτημένη στο Διαύγεια απόφαση προτείνετε το 50% να αξιοποιηθεί για παραθεριστικές κατοικίες και real estate και μόλις το 50% για δράσεις τουρισμού – ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. Θυμίζω και τονίζω προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η απόφαση ήταν για 15% εξοχικές κατοικίες και real estate και 85% για δράσεις τουρισμού – ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.
Εάν έχει γραφεί λάθος η απόφαση η περιφερειακή αρχή οφείλει να βρει τη γενναιότητα να αναγνωρίσει το λάθος της και να το διορθώσει. Εάν όμως επιμένει σε αυτή την απόφαση και επειδή εμείς θεωρούμε κομβική διαφορά τα ποσοστά που θα διατεθούν για real estate και για δράσεις τουρισμού δε συμφωνούμε και η απόφαση θα περιοριστεί μόνο με τις ψήφους της περιφερειακής αρχής.
Θυμίζουμε ότι η αξιοποίηση του γκολφ Αφάντου μεταξύ όλων των άλλων (σεβασμός στο περιβάλλον, προσβασιμότητα στην παραλία, επέκταση και αξιοποίηση του γκολφ, κλπ.) πρέπει να έχει και αντισταθμιστικά οφέλη για τους κατοίκους του νησιού της Ρόδου. Η δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων και δράσεων που προωθούν και στηρίζουν τον τουρισμό είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Αντίθετα το real estate ελάχιστα θα βοηθήσει την ουσιαστική στήριξη των κατοίκων της περιοχής και την ανάπτυξη του νησιού.
Εμείς με ξεκάθαρες κουβέντες ενημερώσαμε με Δελτίο Τύπου στις 19/3/2013 την κοινή γνώμη για τη στάση μας στο περιφερειακό συμβούλιο.
Το ίδιο αναμένουμε να κάνει και η περιφερειακή αρχή. Η σύγχυση και η αλλαγή στάσης μειώνει την αξιοπιστία και δημιουργεί ερωτηματικά στην κοινωνία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: