slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νέα Δημοκρατία: Φυτώριο εγκληματιών η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

afisaΚαταγγελίες με αφορμή αφίσα της φοιτητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ – Δεν είναι εγκληματίας ο εικονιζόμενος κουκουλοφόρος απαντά η φοιτητική παράταξη

Νέα επικοινωνιακή κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ – Νέα Δημοκρατίας. Αφορμή αυτή την φορά αφίσα την οποία εξέδωσε φοιτητική παράταξη, προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Στην αφίσα που διαφημίζει «πάρτυ» της εν λόγω φοιτητικής παράταξης, ενόψει των φοιτητικών εκλογών, εικονίζεται άτομο με καλυμμένο το πρόσωπο το οποίο κρατά ένα αυτόματο τουφέκι τύπου Καλάσνικοφ.
Η Νέα Δημοκρατία συνδέει την αφίσα με την .....
κριτική που ασκεί συνολικά στον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική κάλυψη σε ενέργειες βίας. Χαρακτηριστικά, το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπλισε τα χέρια όσων επιχείρησαν να πυρπολήσουν ζωντανούς συμπολίτες τους στη Χαλκιδική, τώρα, ενόψει φοιτητικών εκλογών, διαφημίζει με αφίσα ενός κουκουλοφόρου που κρατά καλάσνικοφ, τη νεολαία του ως φυτώριο εγκληματιών. Υπάρχει ντροπή στο ΣΥΡΙΖΑ;».
Ανακοίνωση – απάντηση στην καταγγελία του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εξέδωσε η Αριστερή Ενότητα – η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ- στην οποία υποστηρίζει πως η μορφή που εικονίζεται στην αφίσα δείχνει ένα μέλος των εξεγερμένων ιθαγενών στην περιοχή Τσιάπας στο Μεξικό, ένα κίνημα που εκφράζει την αντίθεση  «στην νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση». Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «με έκπληξη είδαμε την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας να καταπιάνεται με την αφίσα των σχημάτων της Αριστερής Ενότητας στο ΕΜΠ. Φαίνεται ότι αυτή η αφίσα συνιστά πρόβλημα, κάτι που δεν ισχύει για τους εκατομμύρια ανέργους, τις χιλιάδες αυτοκτονίες ανθρώπων που οδηγούνται στην εξαθλίωση, τους νέους που μεταναστεύουν γιατί δεν τους χωράει ο τόπος, τα ανήλικα παιδιά στην Ιερισσό που βλέπουν την Αστυνομία να εισβάλει στα σπίτια τους θυμίζοντας άλλες εποχές, τους μαθητές που λιποθυμάνε στα σχολεία από την ασιτία … κι ο κατάλογος κάθε άλλο παρά κλείνει εδώ. Ας ξεκαθαρίσουμε όμως κάτι. Η συγκεκριμένη αφίσα δεν δείχνει ούτε αιμοδιψείς κουκουλοφόρους, ούτε εγκληματίες, όπως καταγγέλλουν οι φωστήρες της Ομάδας Αλήθειας της ΝΔ. Είναι μια εικόνα από ένα κίνημα-σύμβολο ενάντια στην νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση. Το κίνημα της εξεγερμένης αξιοπρέπειας των ιθαγενών της Τσιάπας στο Μεξικό, οι οποίοι αντιστέκονται εδώ και μια εικοσαετία, απέναντι στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και τα σχέδια των αμερικάνικων πολυεθνικών. Ας ξεκαθαρίσουμε όμως και κάτι άλλο. Δεν θα δεχτούμε καμία υπόδειξη από την παράταξη που έχει αναγάγει το ρουσφέτι, το απολιτίκ, το χουλιγκανισμό και την υπεράσπιση, με κάθε μέσο, των κυβερνητικών πολιτικών σε βασικές «αρχές» της παρουσίας της μέσα στις σχολές. Πολύ περισσότερο,  δε θα δεχτούμε υποδείξεις από την παράταξη που έχει αναγάγει τον σεξισμό σε μείζον σημείο αναφοράς της «διασκέδασής» της και που τα μέλη της δεν ντρέπονται να χαιρετούν φασιστικά σε συνελεύσεις, δήθεν «για πλάκα», κάτι για το οποίο η Ομάδα Αλήθειας δεν έχει να πει τίποτα…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: