slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Kαταδίκασε τα επεισόδια της Ρόδου Το περιφερειακό συμβούλιο



Σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου καταδίκασε απερίφραστα τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ηςΜαρτίου στη Ρόδο. Ο περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης αναγνώρισε μεν το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών «να διαμαρτύρονται με όποιο πρόσφορο τρόπο νομίζουν», ωστόσο υποστήριξε ότι «επιθέσεις τέτοιου είδους πρέπει να καταδικάζονται», καθώς δημιουργούν «τεράστιο πρόβλημα» σε ένα νησί που δεν είχε δείξει ποτέ....
τέτοια δείγματα συμπεριφοράς και που αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Φώτης Χατζηδιάκος, μεταξύ άλλων, ζήτησε από τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές «να πράξουν το καθήκον τους και να εφαρμόσουν τον νόμο, γιατί είναι “τροφή” για τα Μέσα Ενημέρωσης αυτοί οι προπηλακισμοί», διευκρινίζοντας ότι «υπάρχουν διατάξεις που προβλέπουν την αυτεπάγγελτη δίωξη αυτών των αδικημάτων και περιττεύει να υποβληθεί έγκληση».

Για απαξίωση και κατάλυση των θεσμών, καθώς και για προσβολή στη μνήμη όσων αγωνίστηκαν για τη δική μας ελευθερία, έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχηςΓιώργος Πουσσαίος, ο οποίος επεσήμανε ότι τέτοιες ενέργειες αποτρέπουν επίσης τους εκπροσώπους της Πολιτείας να παρίστανται στις δημόσιες εκδηλώσεις, θεωρώντας ότι η παρουσία τους θα αποτελέσει πρόκληση. «Δεν μιλάμε για πολιτική αντίθεση, μιλάμε για αγοραία εξύβριση κατά πάντων και δια πάντων […] Η ανοχή έχει ξεπεράσει τα όρια. Ήταν τραύμα στην αισθητική, στον πολιτισμό, στην ουσία της δημοκρατίας» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Χατζηιωάννου.

Καταδίκη κι από τις υπόλοιπες παρατάξεις

«Τέτοιες πράξεις σκορπούν τη βία και το διχασμό και ζητάμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να υπάρξει και η παραδειγματική τιμωρία αυτών των ανθρώπων» ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χαράλαμπος Κόκκινος και συμπλήρωσε ότι «οι πράξεις βίας δεν βοηθούν πουθενά κι είναι ντροπή να εξελίσσονται τέτοιες σκηνές».

Την απόλυτη καταδίκη αυτών των πράξεων εξέφρασε η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Λίλα Καφαντάρη, αν και έσπευσε να διευκρινίσει ότι η παράταξη της διαχωρίζει τον αγώνα του λαού (ενάντια στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου) από οποιαδήποτε εγκληματική πράξη.

Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» Παύλος Χρυσαφίδης δήλωσε ότι «η βία – είτε σωματική, είτε λεκτική – είναι καταδικαστέα απ’ όπου κι αν προέρχεται», επεσήμανε «τον κίνδυνο εκφασισμού της κοινωνίας», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «δεν πρέπει μόνο να τιμούμε τους ήρωες, αλλά και να παραδειγματιζόμαστε κι από αυτούς».

πηγή: naxosnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: