slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

H Λαϊκή Συσπείρωση για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 26 Μάρτη μέσω τηλεδιάσκεψης οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης αφού κατήγγειλαν τον πλήρη εκφυλισμό και την υποβάθμιση της διαδικασίας καταψήφισαν την παράταση του ωραρίου λειτουργίας των  καταστημάτων την τουριστική περίοδο, αποκαλύπτοντας για μια ακόμα φορά τον ρόλο της Περιφέρειας στην ...
εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και στην καταπάτηση στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων οι οποίοι με αυτό τον τρόπο εξαναγκάζονται να δουλεύουν ακόμα και διπλές βάρδιες μπροστά στο φάσμα της απόλυσης ή της ανεργίας.
  Για την ένταξη στα προγράμματα της Ε.Ε. «Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο. Ακρωνύμιο «ΕΝΕΡΓΕΙΝ» και στην «Διασυνοριακή Κουλτούρα Συνεργασίας  για την Πρόληψη και  Αντιμετώπιση Φυσικών και Τεχνολογικών Καταστροφών στο θαλάσσιο χώρο Ελλάδας -  Κύπρου»  τόνισαν:
Α) Ότι η ενέργεια είναι κλάδος ανάπτυξης και ανταγωνισμού για τους μονοπωλιακούς ομίλους για τεράστια κέρδη στη βάση  της διάλυσης κάθε εργατικού και κοινωνικού δικαιώματος για το λαό και μάλιστα  με ελάχιστες νέες θέσεις εργασίας, και με πανάκριβη τιμή πώληση του ρεύματος για τα λαϊκά νοικοκυριά, τους φτωχούς αγρότες και τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους.
Η εξέλιξη των γεγονότων στην Κύπρο ήρθε να επιβεβαιώσει ότι η σύγκρουση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων με βάση τις πηγές ενέργειας και τους αγωγούς μεταφοράς, οδηγεί σε σκληρό κτύπημα των συμφερόντων των λαών στην προκειμένη  περίπτωση των Κυπριακού λαού.
Αποκαλύπτει ότι η λυκοσυμμαχία των καπιταλιστών όπως είναι η Ε.Ε. όχι μόνο δεν προστατεύει τους λαούς, αλλά είναι ορκισμένος εχθρός τους.

Β) Για  την προστασία του περιβάλλοντος ότι όσο η εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου που ο απόλυτος νόμος του είναι η μείωση του κόστους και η αύξηση των κερδών του, η όλο και μεγαλύτερη καταστροφή του θα είναι γεγονός. Η παραμονή του Sea Diamond στο βυθό της Σαντορίνης, το επιβεβαιώνει.
Για την  αντιμετώπιση φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει κανείς για το ρόλο της Ε.Ε. και των Ελληνικών κυβερνήσεων, όταν η ζωή απαντάει .
Την ώρα που οι κίνδυνοι μεγαλώνουν στην περιοχή μας  με την προοπτική εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου από πολυεθνικούς κολοσσούς, αυξάνεται ο κίνδυνος από την παρουσία των βάσεων (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, κλπ) και της επιθετικότητάς τους στους λαούς της περιοχής, από την ύπαρξη πυρηνικών και άλλων όπλων όπως επίσης και ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου, την ίδια στιγμή του αποψιλώνονται υπηρεσίες (πυροσβεστική, πολιτική προστασία).
Το πόσο ενδιαφέρεται για την κάλυψη των αναγκών του λαού το κράτος των μονοπωλίων του οποίου οι Περιφέρειες είναι βασικός μοχλός υλοποίησης της πολιτικής του, φαίνεται απ΄το κλείσιμο των υπηρεσιών εξυπηρέτησης, απ΄το ξεπούλημα των λιμανιών , αεροδρομίων, δημόσιας γης, νησιών, απ’ το νομοσχέδιο των εφοπλιστών, απ΄την παιδεία, την υγεία και την πρόνοια. Από την εξαθλίωση του λαού μας.
Στην κατεύθυνση αυτή είναι και η δημιουργία από την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου του «ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ».
Επί της ουσίας αυτό το δίκτυο θα αποτελέσει την παράκαμψη των όποιων εμποδίων υπάρχουν ακόμα  σε επίπεδο περιφερειών δίνοντας την δυνατότητα στο μεγάλο κεφάλαιο  να κάνει τις επενδύσεις του  με αποφάσεις «αστραπή» σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα με άξονα την διάλυση κάθε λαϊκού δικαιώματος στην εργασία και σε κοινωνικές παροχές.
          Καλούμε τα Σωματεία, τους Μαζικούς Φορείς, τους εργαζόμενους, τη νεολαία να οργανώσουν τον δικό τους αγώνα, ενάντια στην επίθεση που δέχονται από κεφάλαιο, Ευρωπαϊκή Ενωση και κυβέρνηση.



                                                                       Ρόδος 26 Μάρτη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: