slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ GOLF ΑΦΑΝΤΟΥ

Η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων,  που συζητήθηκε «γνωμοδοτικά» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου, έρχεται να δικαιολογήσει τις ειλημμένες από χρόνια αποφάσεις για ιδιωτικοποίηση του GOLF, με ένα επιστημονικοφανή τρόπο, παραδίδοντας στον επιχειρηματικό όμιλο, που θα επιλεγεί (εάν ακόμα δεν έχει γίνει) την μεγαλύτερη ελεύθερη παραλιακή ζώνη των ανατολικών ακτών που βρίσκεται κοντά στη Ρόδο, ουσιαστικά χωρίς δεσμεύσεις.

Αρνούμαστε να συνταχθούμε με οποιονδήποτε τρόπο με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και με τους πολιτικούς τους εκφραστές . Όλες οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης παραδίδουν τη περιουσία του Ροδιακού λαού, στο όνομα της «αξιοποίησης» είτε με τους όρους που έχουν θέσει οι όμιλοι ή με συστάσεις για εναλλακτικό τουρισμό όπως πρότεινε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορά μεταξύ πώλησης ή αξιοποίησης δεν υπάρχει, όταν παραδίδεται για εκμετάλλευση σε επιχειρήσεις για 99 χρόνια.  Το ξεπούλημα του GOLF , των  παραθαλάσσιων περιοχών  «ΤΣΑΜΠΙΚΑ» , «ΠΡΑΣΟΝΗΣΙ», των κορυφογραμμών για τα αιολικά πάρκα, των μεγάλων εκτάσεων για τα φωτοβολταϊκά, λιμανιών , αεροδρομίων,  των βραχονησίδων ή οποιουδήποτε άλλου μέρους συνδέεται άρρηκτα με την υποχώρηση της Κυβέρνησης ως προς τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, παραδίδοντας συν τοις άλλοις σε πολυεθνικές και τον ορυκτό πλούτο της χώρας με συνδιαχείρηση.
Καθόλου άσχετη με όλα αυτά η έκδοση από την Τουρκική Κυβέρνηση αδειών έρευνας στην κρατική εταιρεία υδρογοναθράκων της Τουρκίας, για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου σε περιοχές που εμπίπτουν στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Καστελλόριζο και ευρύτερα στην περιοχή της Ρόδου.
Όλα αυτά τα συνδέονται με  τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου , το οποίο θέλει να επενδύσει τα συσσωρευμένα κεφάλαια, οξύνοντας τις αντιθέσεις που έχουν οι όμιλοι μεταξύ τους, σε συνθήκες  παγκόσμιας οξύτατης καπιταλιστικής κρίσης, με σοβαρό κίνδυνο ακόμη και πολεμικής σύρραξης, που θα οδηγήσει  τους λαούς σε σφαγή.
Η απαλλοτρίωση της περιοχής Αφάντου της Ρόδου από τους επενδυτές ,  όχι μόνο θα αφαιρέσει από τον λαό την ελευθερία να έχει πρόσβαση στην περιοχή, αλλά παραδίδει ακόμα την παραλία (περιοχή μεταξύ γραμμής αιγιαλού και κτηματολογικών μερίδων), την αρχαιολογική ζώνη, την δασική περιοχή, την μικρή περιοχή η οποία είχε παραχωρηθεί στον Δήμο και  αποκλείει την επέκταση του οικισμού Αφάντου προς την θάλασσα , μιάς Δημοτικής Ενότητας, η οποία  ασφυκτιά πολεοδομικά μεταξύ των λόφων και των ποταμών, ανατρέποντας τον χωροταξικό σχεδιασμό του οικισμού. Απαραίτητη προϋπόθεση,  για να λειτουργήσουν οι νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, είναι οι εργαζόμενοι της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης να είναι  σκλάβοι, εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα, εργαζόμενοι που δεν θα διαταράσσουν την κοινωνική συνοχή.
Εδώ φαίνεται ολοκάθαρα αυτό που λέμε εμείς Ανάπτυξη για ποιόν;
Για τα μονοπώλια ή για το λαό;
Η πρότασή στηρίζεται στο γεγονός ότι η γη είναι δημόσιο αγαθό και δεν είναι εμπόρευμα για μπίζνες. Είναι δικαίωμα του λαού να την εκμεταλλευτεί προς όφελός του, να καλύψει δικές του ανάγκες.  Αυτό προϋποθέτει να είναι δική του περιουσία και όχι των μονοπωλίων.Στα πλαίσια και μόνο μιας τέτοιας αντίληψης, που η Λαϊκή Συσπείρωση αγωνίζεται να γίνει κυρίαρχη στη συνείδηση του λαού, μπορεί να εκπονηθεί μια πραγματικά επιστημονική μελέτη για το καταλληλότερο ‘’μείγμα’’ χρήσεων και αυτού του ακίνητου ‘’Αφάντου’’, για ικανοποίηση λαϊκών αναγκών από οργάνωση χώρων αναψυχής των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της εργασιακής τους  άδειας, μέχρι χώρους άθλησης και πράσινου, μέχρι αγροτική αξιοποίηση, μέχρι οργάνωση της παραλίας για ελεύθερη δωρεάν χρήση απ’ όλους κλπ, μέχρι εργατική κατοικία με πραγματικό σεβασμό στο περιβάλλον.
Εμείς καταγγέλλουμε το συνεχές έγκλημα με τη νέα του διάσταση κατά των εργαζομένων της περιοχής και του τόπου και καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους νέους και τις νέες να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση, αποτρέποντας, το σε εξέλιξη έγκλημα για εμάς τους ίδιους, τα παιδιά μας και τον τόπο μας.
Ρόδος 16/03/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: