slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΘΕΛΕΙ Η Π@@@@@@@ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΕΙΝΕΙΣΥΡΙΖΑ και ΣΕΒ λένε τα ίδια για την απόφαση του Eurogroup ela


Χέρι- χέρι ο ΣΥΡΙΖΑ με τον ΣΕΒ, καταδικάζουν την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο.
«Ανιστόρητη και ανεγκέφαλη» τη χαρακτηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ ο πρόεδρος των βιομηχάνων Δημήτρης Δακαλόπουλος κάνει λόγο για «βήμα προς τα πίσω».
Αναλυτικά:
«Με τις εξελίξεις στη Κύπρο βλέπουμε για ακόμη μια φορά το .....αδιέξοδο μιας πολιτικής που δεν είναι συνολική για όλη την ευρωζώνη, αλλά συνίσταται σε αποσπασματικές ενέργειες για κάθε χώρα ξεχωριστά. Η απόφαση για το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο, ακόμα και αυτών που είναι κάτω από 100.000 ευρώ, έρχεται και σε αντίθεση με τις αποφάσεις, να προχωρήσει η τραπεζική ένωση και να καθιερωθεί μια πανευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «από εδώ και πέρα σε κάθε κρίση, όπου κι αν ξεσπάσει, ο φόβος των καταθετών θα είναι μέρος της εξίσωσης, με απρόβλεπτες συνέπειες. Το Eurogroup εξασφάλισε, με τις ανιστόρητες και ανεγκέφαλες αποφάσεις του, ότι στο μέλλον κάθε κρίση θα είναι συγχρόνως και ένα δράμα».
O πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε ότι "η απόφαση του Eurogroup αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω για την Ευρώπη, την ώρα που χρειαζόμαστε γενναία βήματα προς τα μπροστά.
Με την απόφαση αυτή, συνέχισε:
-Ενισχύονται οι φυγόκεντρες τάσεις μέσα στην Ένωση.
-Διευρύνεται το σχίσμα μεταξύ Βορρά και Νότου.
-Ακυρώνονται ουσιαστικά οι αποφάσεις για την ευρωπαϊκή τραπεζική ενοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: