slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σύνδεση της γαστρονομίας με τον τουρισμό

Πρόσκληση σε εκδήλωση με θέμα:
Σύνδεση της γαστρονομίας με τον τουρισμό από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


ο δημόσιο διάλογο για την επιθετικότερη προβολή της τοπικής γαστρονομίας στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες θα ανοίξει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε συνεργασία με το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία»  το απόγευμα της Τρίτης 12 Φεβρουαρίου, στο χώρο του ....
Δημαρχείου. Στο πλαίσιο του τουριστικού του σχεδιασμού οι συνδιοργανωτές δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη σύνδεση της αγροτικής παραγωγής και της πλούσιας τοπικής γαστρονομικής παράδοσης με την τουριστική ανάπτυξη στα πέντε νησιά του συμπλέγματος. Έτσι προτίθενται να οργανώσουν ένα διακλαδικό δίκτυο συνεργασίας με τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις με αντικείμενο την καλύτερη προβολή της τοπικής γαστρονομίας στους τουρίστες που επισκέπτονται τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες, την ποιοτική αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό της προσφερόμενης κουζίνας καθώς και την προσέλκυση των λεγόμενων "γαστροτουριστών", δηλ. όσων ταξιδεύουν με κύριο σκοπό να ανακαλύψουν νέες γεύσεις.

Το προτεινόμενο δίκτυο συνεργασίας απευθύνεται σε όλο το φάσμα της παραγωγής και διάθεσης προϊόντων γαστρονομίας, δηλ. στον αγροτικό τομέα, την παραγωγή, μεταποίηση και τυποποίηση τροφίμων και ποτών, το λιανικό εμπόριο, τον κλάδο της εστίασης καθώς και τα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, ενώ ευπρόσδεκτοι να ενταχθούν στο δίκτυο θα είναι και όσοι προσφέρουν οργανωμένες τουριστικές δραστηριότητες με γαστρονομικό ενδιαφέρον. Έτσι καλούνται να μετάσχουν στην παρουσίαση της Τρίτης  οι εστιάτορες οι επαγγελματίες της Μαζικής Εστίασης γενικότερα,  ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες καταλυμάτων, οι παραγωγοί τροφίμων και ποτών, όσοι έμποροι πωλούν παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, όσοι προσφέρουν γαστρονομικές ξεναγήσεις και μαθήματα μαγειρικής κοκ.

Την εισήγηση για το σκεπτικό και την οργάνωση του δικτύου συνεργασίας καθώς και τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο δίκτυο θα κάνει ο Δρ. Δημήτρης Κούτουλας, τεχνικός σύμβουλος του Δήμου στα θέματα τουρισμού. Επίσης ο πρόεδρος του Σωματείου Μαζικής Εστίασης   κ. Γιάννης Παπαδόπουλος θα μιλήσει για το πρόγραμμα «Νάξος – Γεύση και Πολιτισμός.   Επιλέγουμε Τοπικά Μαγειρεύουμε Παραδοσιακά.» Η παρουσίαση θα γίνει στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου την Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013, και ώρα 18:30 στο Δημαρχείο (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) και θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: