slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

'' Να μιλήσει ξεκάθαρα ο κ.Τσίπρας. Η κατάργηση των ειδικών φορολογικών καθεστώτων, που εξήγγειλε σήμερα, αφορά τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α και τα νησιά μας ;''

O κ.Τσίπρας προχώρησε σήμερα σε σειρά εξαγγελιών για το φορολογικό πρόγραμμα του Σύριζα.
Μίλησε για φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας χωρίς να την προσδιορίζει, χωρίς να θέτει συγκεκριμένα όρια και κλίμακες, ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη σχέση του με τους πολίτες.
Αναλώθηκε σε γενικολογίες, χωρίς να προτείνει τίποτα συγκεκριμένο.
Χωρίς να αναφέρεται σε μία πραγματικότητα που η αντιμετώπισή της απαιτεί σχέδιο, το οποίο δεν διαθέτει.
Παραβίασε ανοιχτές θύρες με το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο που ήδη έχει εξαγγείλει και προετοιμάζει η...
 κυβέρνηση.
Οι εξαγγελίες προθέσεων και υποσχέσεων της 14σέλιδης ομιλίας του κ.Τσίπρα θα περνούσαν απαρατήρητες και θα ήταν άνευ ουσιαστικού σχολιασμού αν στη σελίδα 10 δεν περιλαμβανόταν μία ανησυχητική διατύπωση που θέτει σε κίνδυνο τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α αλλά και το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους κατοίκους των μικρών νησιών.
Αναφερόμενος στους άξονες που προτίθεται να εφαρμόσει ο κ.Τσίπρας και η κυβέρνηση του Σύριζα, στον άξονα 5 και στη σελίδα 10 της ομιλίας του αναφέρεται ''Η Κατάργηση των ειδικών φορολογικών καθεστώτων και των προκλητικών φοροαπαλλαγών, που έχουν αποτέλεσμα την απώλεια τεράστιων ποσών φόρου''.
Ο κ.Τσίπρας αποδεικνύει πόσο επικίνδυνος είναι στην άγνοιά του.
Οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α αποτελούν ειδικό φορολογικό καθεστώς για τα νησιά μας ενώ ισχύει και μειωμένη φορολογία για τα νησιά που έχουν λιγότερους από 3.100 κατοίκους.
Ο Πρόεδρος του Σύριζα οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις και διευκρινίσεις, να μιλήσει ξεκάθαρα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για ποια νησια μιλαμε ? για αυτα που ξεπουληθηκαν στους οθωμανους? η αυτα που θα κατασχουν οι γερμαναραδες?. Απαιτηση του λαου απο τον ΣΥΡΙΖΑ που σελιγο καιρο ανλαμβανει την διακυβερνηση της χωρας ειναι να αποδοθουν ευθυνες με συνοπτικες διαδικασιες σε οσους ξεπουλησαν την πατριδα , απαιτουμε και ευχομεστε απο τον ΣΥΡΙΖΑ μια δικη για ολα και ολους τους υπευθυνους αυτης της καταστροφης.

Ανώνυμος είπε...

Καλά στα λέει ο 17:10. Από τον ΣΥΡΙΖΑ περιμένουμε, πριν εφαρμόσει οποιοδήποτε πρόγραμμα ανόδου της χώρας, τις δίκαιες δίκες. Τις δίκες που θα στείλουν εκεί που τους πρέπει τους προδότες, τους επίορκους και όλες τις συμμορίες της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ και όλων των Παπαδημοστουρναραίων. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ.