slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κεφαλογιάννης σε δημοσιογράφους: Γράψτε ότι θέλετε αρκεί να βάλετε καλή φωτογραφία


Ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας και γραμματέας του κόμματος, προσπάθησε να εξηγήσει τη θέση του μετά τις επιθέσεις των δημοσιοκάφρων για την αρνητική ψήφο που έδωσε για την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη. Μόλις είδε ότι επέμεναν στις παπαριές τους τους απάντησε καταλλήλως...



Ο κ. Κεφαλογιάννης που καταψήφισε μαζί με άλλους δύο βουλευτές της ΝΔ την πρόταση στην υπόθεση που αφορούσε το δημόσιο χαστούκι στη Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε μεταξύ άλλων:

«Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται, είτε από άκρα αριστερά, είτε από άκρα δεξιά. Ηθελα όμως ο κ. Κασιδιάρης να έχει τη δυνατότητα να ζητήσει συγνώμη για την πράξη του. Αν παρεξηγείται η ψήφος μου ως άφεση αμαρτιών, ασφαλώς και δεν είναι».

Στην επισήμανση ότι αυτά όμως είναι εκτός της κομματικής γραμμής, ο κ. Κεφαλογιάννης συνέχισε: «Δεν ξέρω εάν είμαι έξω από τη γραμμή του κόμματος, εγώ σας είπα τη θέση μου. Ο γραμματέας του κόμματος στη Βουλή εκφράζεται ως βουλευτής. Η δήλωση λοιπόν του βουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, είναι αυτή που σας είπα. Του γραμματέα είναι ό,τι λέει η επιτροπή δεοντολογίας, ό,τι λέει η πλειοψηφία. Δεν ψήφισα ενάντια στη γραμμή του κόμματος, θεώρησα ως άνθρωπος και ως πολιτικός σε αυτή την ακραία πράξη να του δώσω μια ευκαιρία να καταλάβει. Συνειδητή πράξη είναι η πράξη καταδίκης, δεν είναι η πράξη ψήφου. Ολες οι πράξεις είναι συνειδητές και η πράξη ψήφου, του έδωσα ένα άλλοθι να ζητήσει συγνώμη».

Κι όταν του επισημάνθηκε ότι παρ' όλα αυτά εξακολουθεί να υφίσταται το θέμα, κατέληξε, προς έκπληξη των παρισταμένων: «Ερμηνεύστε την πράξη μου όπως θέλετε, αρκεί να μου βάλετε μια καλή φωτογραφία».

Η συγνώμη του Καράμπελα

Λίγο αργότερα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καράμπελας, ένας από τους τρεις που ψήφισε κατά της άρσης της ασυλίας, δήλωσε ότι έκανε λάθος και ότι αν ξαναψήφιζε θα ψήφιζε υπέρ.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: