slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«ΜΑΤ αντί για γιατρούς στέλνει η κυβέρνηση στην Πάρο»

Σύντροφοι  ηρεμήστε και  σοβαρευτείτε. Τι έπρεπε να κάνει  δηλαδή η κυβέρνηση να αφήσει τα άκρα να τσακώνονται και να διαλύσουν την Πάρο;    
paros xrysh aygh3

Επίθεση σε βάρος την κυβέρνησης για όσα συνέβησαν στην Πάρο το βράδυ της Πέμπτης, κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ Σύρου. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, η κυβέρνηση, αντί να στείλει γιατρούς στο νησί για να καλύψουν τις ανάγκες δημόσιας Υγείας, έστειλε ΜΑΤ να ασκήσουν βία ενάντια των πολιτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ Σύρου δε λησμονεί και τις δηλώσεις του τότε
αντιμνημονιακού βουλευτή Κυκλάδων και σημερινού υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος κατά την επίσκεψη του π. πρωθυπουργό Γιώργου Παπανδρέου στη Σύρο, το Μάρτιο του 2011, είχε καταδικάσει την παρουσία και τη συμπεριφορά των δυνάμεων ΜΑΤ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

" Προβλήματα που έχουν επιδεινωθεί με ευθύνη της κυβέρνησης στους κρίσιμους τομείς της υγείας , της ακτοπλοΐας, του τουρισμού, της εκπαίδευσης, της απασχόλησης και της ανάπτυξης. (....) Δεν γνωρίζει άραγε ο πρωθυπουργός, ότι οι πολιτικοί τακτικισμοί και οι ανέξοδες λευκές επιταγές, δεν πείθουν πια κανένα, αλλά διεγείρουν το κοινό αίσθημα, εξοργίζουν και προκαλούν κοινωνικές εντάσεις. Δεν ενημέρωσε κανείς τον πρωθυπουργό, ότι η Σύρος είναι ένα φιλήσυχο νησί και επομένως δεν χρειαζόταν μια τόσο υπερβολική αντίδραση από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων". Δηλώσεις του τότε σφόδρα αντιμνημονιακού κου Γιάννη Βρούτση όπως δημοσιεύθηκαν την 23.03.2011 στον τοπικό τύπο με αφορμή την αστυνομική βία που συνόδευσε την επίσκεψη του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου στη Σύρο.

Ο κρατικός μηχανισμός που έχει λησμονήσει τελείως τους πολίτες των νησιών μας φρόντισε με επιμέλεια να μας "θυμηθεί" με ευκαιρία την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Πάρο. Προφανώς ούτε τον κ. Σαμαρά τον ενημέρωσαν ότι οι πολίτες της Πάρου είναι "άκρως ειρηνικοί και φιλήσυχοι" σε αντίθεση με τους προστατευόμενους από τα ΜΑΤ Χρυσαυγίτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σύρου καταδικάζει την απαράδεκτη ενέργεια ενός κρατικού μηχανισμού που, ενώ έχει αφήσει τους Κυκλαδίτες στο έλεος του Θεού, φρόντισε με άκρα επιμέλεια να λειτουργήσει ως προστάτης της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Την ίδια στιγμή που η πολιτεία επί χρόνια αδυνατεί να στελεχώσει τις δομές υγείας της Πάρου με γιατρούς, δεν φαίνεται να δυσκολεύεται καθόλου όταν πρόκειται να στείλει διμοιρίες ΜΑΤ.

Οι πολίτες της Πάρου απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι δεν αποδέχονται μοιρολατρικά όσα επιτάσσουν δυνάμεις των εγχώριων κηρύκων του άκρατου φιλευθερισμού και εκδήλωσαν την αντίθεση τους στην πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση της ακροδεξιάς που τόσο έντεχνα προσπαθεί να επιτύχει η παρούσα τρικομματική κυβέρνηση. Οι δυνάμεις της αστυνομίας δυστυχώς λειτούργησαν σαν προσωπική φρουρά των Χρυσαυγιτών και έκαναν αναιτιολόγητη χρήση βίας κατά των συγκεντρωμένων πολιτών.

Το πρόσημο ήταν εν τέλει άκρως θετικό. Η πρωτόγνωρη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε μάς καθιστά φανερό πως μέσα στην κρίση οι τοπικές κοινωνίες και κυρίως η νεολαία αντιδρούν και θα αποτελέσουν τον φορέα της πολιτικής και συνειδησιακής ανατροπής, παρά την έντονη προπαγάνδα της κυβέρνησης και των συν αυτή διαπλεκόμενων ΜΜΕ.



Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σύρου

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι πολιτες της Παρου που εκαναν μουγκα στον δολοφονο πακιστανο της μικρης Μυρτως..............τωρα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.........ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ..........


ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Ότι σκ@@ά ήταν η ΝΔ τότε δυο φορές είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα. Και αν πάρει την εξουσία θα είναι τρεις φορές. Τότε θα γίνει ποιο μνημονιακός από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και αυτοί θα το παίζουν αντιμνημονιακοί. Τότε αντιμνημονιακοί θα είναι το ΚΚΕ, οι ΑΕ και η Χρυσή Αυγή. Αυτή είναι η ξευτήλα και με αυτά τα σκ@@ά ταϊζουν τον κοσμάκι. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕ!!

Ανώνυμος είπε...

O ΣΥΡΙΖΑ θα κληθει σε πολυ λιγο καιρο να κυβερνησει την χωρα κατω απο πολυ δυσκολες συνθηκες ,συνθηκες που δημιουργησαν το πασοκ η νδ και γενικα οι φαυλοι που τους περιστοιχιζαν.Λογικο ειναι πολλοι απο εσας να ανησυχειτε και να εχετε χασει τον υπνο σας γιατι οπως ολα δειχνουν δεν θα μεινει κανενας προδοτης ατιμωρητος

Ανώνυμος είπε...

Θα μας κλασσης τα ΑΡΧΙΔΙΑ μαλακά

Ανώνυμος είπε...

δυστυχως για εσενα φιλε μου ΤΩΝ 12,00 το κλασιμο στους αδενες δεν θα ειναι τιποτα μπροστα σε αυτο που περιμενει οσους με τις πραξεις τους εβλαψαν την πατριδα

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή πουσταριό των 12::00 θεωρείς τον εαυτό σου προδότη αφού ισχυρίζεσαι ότι θα σου κλάσουμε τ΄αρχήδια. Είναι προφανές. Και επειδή ξέρουμε ποιος είσαι σε βεβαιώνω ότι είναι όλα έτοιμα στα νούμερα σου.

Ανώνυμος είπε...

Να πάρεις ΦΟΡΆ μεγάλη αφού με ιερής μαλακά