slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παραδόθηκε ο Ριζάι: Δεν είχε εκρηκτικά - Απειλούσε με άδειο κασετοφωνάκι!


Αίσιο τέλος είχε τελικά το θρίλερ της ομηρίας των σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Μαλανδρίνου, αφού ο Αλκέτ Ριζάι τελικά αποφάσισε να παραδοθεί και οι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ όπως αποδείχθηκε ο βαρυποινίτης δεν είχε .....
εκρηκτικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, μία μικρή ομάδα της ΕΚΑΜ κατάφερε να μπει μέσα στις φυλακές Μαλανδρίνου και μόλις ο Ριζάι την αντίκρισε κατάλαβε ότι δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής και αναγκάστηκε να παραδοθεί, λέγοντας: «Αρκετά, ως εδώ, δεν μπορώ να προχωρήσω άλλο, πάρτε τους ανθρώπους μπορούμε να σταματήσουμε εδώ».

Ο Αλκέτ Ριζάι επιχείρησε να δραπετεύσει μαζί με δύο συνεργούς του φορώντας στολές εργαζομένων στις φυλακές, ωστόσο έγινε αντιληπτός και αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει στον προθάλαμο κρατώντας ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Τις τελευταίες ώρες βρισκόταν εγκλωβισμένος στον προθάλαμο μαζί με τους 2 συνεργούς του και 5 ομήρους, ενώ έξω από τις φυλακές Μαλανδρίνου είχαν συγκεντρωθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ομάδα της ΕΚΑΜ, καθώς και διαπραγματευτές που επικοινωνούσαν μαζί του μέσω ασυρμάτου, ή μέσω του σπασμένου τζαμιού στον προθάλαμο, απ' όπου ακούγονταν οι φωνές του.

Ωστόσο η αστυνομία δεν επιχειρούσε να εισβάλει στο χώρο γιατί δεν ήξερε αν κρατάει εκρηκτικά και χειροβομβίδες όπως ισχυριζόταν, ενώ ο ένας από τους ομήρους που διέφυγε έκανε λόγο για αυτοσχέδια μαχαίρια καθώς και μία συσκευή με καλώδια που είδε στα χέρια του Ριζάι.

Ο βαρυποινίτης τελικά συνελήφθη και όπως αποδείχθηκε «μπλόφαρε» αφού η συσκευή δεν ήταν παρά ένα ραδιοφωνάκι τυλιγμένο με ταινία και καλώδια.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: