slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πάρος: Συνέντευξη του συμπολίτη μας που χτυπήθηκε από μέλη της Χ.Α. στο λιμάνι της Παροικίας

 Το parianostypos.gr, συναντήθηκε και πήρε συνέντευξη από τον άτυχο συμπολίτη μας που δέχτηκε επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής στο λιμάνι της Παροικίας το πρωί της Παρασκευής 1η Μαρτίου.
Πρόκειται για έναν γερμανό υπήκοο ο... οποίος διαμένει ένα μέρος του χρόνου στην Πάρο αλλά και στην Γερμανία και κατάγεται από μια πόλη που βρίσκεται μεταξύ των πόλεων Αμβούργου και Βρέμης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος αποκλειστικά στο parianostypos.gr, βρέθηκε στο λιμάνι τη στιγμή της άφιξης του πλοίου της γραμμής με το οποίο θα αναχωρούσαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, με το ποδήλατό του και την ώρα της επίθεσης στεκόταν δίπλα στον μικροπωλητή που πωλούσε χαλβαδόπιτες. Ο συμπολίτης μας δήλωσε ότι δεν τραβούσε φωτογραφίες εκείνη τη στιγμή, διορθώνοντας τα όσα γράψαμε σε προηγούμενο δημοσίευμά μας για την επίθεση που δέχτηκε. Ο ίδιος μας είπε ότι δεν κρατούσε καν φωτογραφική μηχανή, ούτε τραβούσε φωτογραφίες στα μέλη της Χρυσής Αυγής αλλά καθώς στεκόταν στο χώρο του λιμανιού ξαφνικά αντιλήφθηκε ότι τρείς άνδρες, μέλη της Χρυσής Αυγής κατευθύνθηκαν απειλητικά προς το μέρος του και ο ένας άρχισε να τον χτυπά βίαια αρχικά στην κοιλιακή χώρα.

Καθώς λόγω προβλήματος υγείας ο ίδιος φέρει εμφυτεύματα στην περιοχή της κοιλιάς, η ζωή του κινδύνεψε από τα χτυπήματα. Σύμφωνα με όσα μας δήλωσε, καθώς η επίθεση συνεχιζόταν, μόνο όταν άρχιζε να αιμορραγεί από το δεξί του αυτί, επενέβησαν τότε οι δυνάμεις των ΜΑΤ για να τον σώσουν από τα άγρια χέρια των επιτιθέμενων.

Ο ίδιος προσπαθώντας να ερμηνεύσει την άγρια επίθεση που δέχτηκε μας είπε ότι το προηγούμενο βράδυ είχε τραβήξει φωτογραφίες κατά την αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία της Μαντώς.

Ο γερμανός συμπολίτης μας δήλωσε τέλος ότι αγαπά την Ελλάδα και ιδιαίτερα το νησί της Πάρου για το φυσικό του περιβάλλον, μας είπε ότι διαμένει στα περίχωρα της Παροικίας και σχεδόν καθημερινά κατεβαίνει στο λιμάνι με το ποδήλατό του όπως συνηθίζει να κάνει και στην πόλη του στην Γερμανία που έχει κι αυτή λιμάνι.

Μας είπε επίσης ότι μετά την επίθεση, δέχτηκε εκατοντάδες ηλεκτρονικά μηνύματα από φίλους του στη Γερμανία που τον ρωτούσαν αν θα έπρεπε να επισκεφτούν στις διακοπές τους την Πάρο ή αν θα είχαν λόγους να φοβούνται μετά από αυτό που συνέβη. Ο άτυχος συμπολίτης μας τους απάντησε ότι η Πάρος είναι ένας καθ΄ όλα φιλήσυχος προορισμός και ότι το θλιβερό περιστατικό αποτελεί ένα μεμονωμένο συμβάν που δεν θα έπρεπε να εμπνέει καμία ανησυχία.

Η συνέντευξη μας έκλεισε ακούγοντας θερμά λόγια αγάπης του γερμανού για την Πάρο και με τις δικές μας ευχές για ταχεία ανάρρωση και την ελπίδα να μην επαναληφθούν τέτοια τραγικά και επονείδιστα περιστατικά για το νησί μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε τον καλό Γερμανό που θα μας φέρει το καλοκαίρι για διακοπές και άλλα κτήνη απογόνους αυτών που κατά την κατοχή της χώρας μας ισοπέδωσαν το 60% των ελληνικών χωριών, κατέστρεψαν το 95% των κόμβων και γεφυρών του οδικού δικτύου και το 100% των λιμανιών μας (η ανθρώπινη ζωή παραμένει ανεκτίμητη).