slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διχάζει ο «αρραβώνας» του Τσίπρα με τον Καμμένο


Ζήτημα συμμαχιών θέτει ξανά η μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την «επισημοποίηση» του αρραβώνα με τον Πάνο Καμμένο. Το ενδιαφέρον στην περίπτωση αυτή είναι ότι τους προβληματισμούς της μειοψηφίας για το τανγκό του κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων φαίνεται να συμμερίζονται και στελέχη της πλειοψηφίας, τα οποία δείχνουν να αισθάνονται μάλλον άβολα για τη .....
συνεργασία των δύο πολιτικών φορέων.
Από τους ένθερμους υποστηρικτές της σύγκλισης με τους ΑΝΕΛ και με στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ εξακολουθούν να παραμένουν στελέχη με μεγάλη επιρροή στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Νίκος Βούτσης, εξ απορρήτων του κ. Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε («Real News») υπέρμαχος της «κοινοβουλευτικής στήριξης μιας αριστερής κυβέρνησης, εξαιρουμένων της Δεξιάς και Ακρας Δεξιάς, η οποία θα αφορά πολιτικές δυνάμεις και κόμματα με σαφή αντιμνημονιακή πολιτική».

Στον αντίποδα, η πλευρά Λαφαζάνη βάζει τους δικούς της όρους για μια στενότερη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, λέγοντας πως «δεν θα έλεγε όχι σε ενδεχόμενες συνεργασίες με δυνάμεις πέραν του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά θα πρέπει αυτές να μετατοπιστούν προς τα αριστερά και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ προς τα κεντροαριστερά».

TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: