slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ώρα αποθέωσης για την Παννάξα!


Ένα όμορφο ταξίδι φτάνει σιγά-σιγά προς το τέλος του...
Ο Πανναξιακός, που ''καμαρώνει'' στην κορυφή της βαθμολογίας 2 αγωνιστικές πριν το φινάλε, δίνει το τελευταίο ματς της χρονιάς στο γήπεδο της Νάξου, κόντρα στον Περαμαϊκό (του Βασίλη Στασινόπουλου), σε ένα σπουδαίο ντέρμπι που πιθανόν θα κρίνει πολλά στην υπόθεση τίτλος.
Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, η ομάδα της .....Νάξου, στα 3 εναπομείναντα παιχνίδια, παίζει όλη τη χρονιά, καθώς το πρωτάθλημα κρίνεται στο ματς του Σαββάτου με τον Περαμαϊκό και σ' αυτό της τελευταίας αγωνιστικής με τον Ατρόμητο, ενώ ενδιάμεσα, (την Τετάρτη 27/3) στο γήπεδο της Ερμούπολης υπάρχει ο τελικός του κυπέλλου Κυκλάδων με τη Μύκονο.
Η χρονιά, είναι ούτως ή άλλως επιτυχημένη, καθώς η Παννάξα έχει ήδη καταφέρει το στόχο της ανόδου στη Γ' εθνική, ενώ κατά γενική ομολογία αποτελεί μάλλον την καλύτερη ομάδα του 9ου ομίλου, υστερώντας μόνο στο ''ειδικό βάρος'' και... στις ''άκρες'' απέναντι σε ιστορικά και προβεβλημένα σωματεία (κυρίως) των Αθηνών.
Ο Βασίλης Στασινόπουλος επιστρέφει στο νησί, σε γνώριμα για αυτόν λημέρια, για να διεκδικήσει με τον Περαμαϊκό ότι του αναλογεί, καθώς έτσι όπως έχει η κατάσταση, είναι υποψήφιος ακόμα και για την κατάκτηση του τίτλου (με συνδυασμό βέβαια και άλλων αποτελεσμάτων).
Ο Περαμαϊκός, που βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας με 38 βαθμούς (έναν λιγότερο απ' τον Πανναξιακό), είναι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες στον όμιλο (12), αλλά και τις περισσότερες ήττες μεταξύ των πρωτοπόρων (6), ενώ παραμένει 6 αγωνιστικές αήττητος. Τα εκτός έδρας ντέρμπι, είναι το αδύνατο σημείο του... καθώς έχει ηττηθεί στις έδρες όλων των ομάδων της 5αδας, αλλά παρ' όλα αυτά κατάφερε να νικήσει τον Πανναξιακό στο παιχνίδι του 1ου γύρου με σκορ 1-0.
Ομάδα που παίζει ανοιχτά (γεγονός που φανερώνουν οι μόλις 2 ισοπαλίες στο πρωτάθλημα), αναμένεται να κυνηγήσει τη νίκη, προκειμένου να εξαντλήσει τις όποιες ελπίδες έχει για την υπέρβαση...
Ο Πανναξιακοί, απ' τη μεριά τους γνωρίζουν, ότι χωρίς νίκη στο συγκεκριμένο ματς, ο τίτλος... πάει περίπατο. Σε όλα τα ντέρμπι ως τώρα στο ΔΑΚ, είχαν εξαιρετική παρουσία και το ίδιο αναμένετε να συμβεί και το Σάββατο. Ο Γιώργος Βλαστός, δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, καθώς επιστρέφουν οι τιμωρημένοι Τερόλης, Δερμιτζάκης, αλλά και ο Αριανούτσος που ξεπέρασε την ίωση που του στέρησε τη συμμετοχή στο ματς με το Νικολακάκη.
Το μυαλό όλων φυσικά, θα βρίσκεται και στη Νίκαια, όπου στο έτερο ντέρμπι της ημέρας, ο Ιωνικός υποδέχεται τον Αστέρα Βάρης, σε ένα παιχνίδι που ισχύουν τα ίδια ακριβώς δεδομένα όπως και σ' αυτό της Νάξου. Η διαφορά είναι, ότι σε περίπτωση νίκης του Ιωνικού... ο τίτλος κατά 99% θα πάει στη Νεάπολη, καθώς στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής στη Μύκονο, οι Νικαιώτες δεν αναμένεται να συναντήσουν σθεναρή αντίσταση απ' την Άνω Μερά.
Αντιθέτως, το Χ2 του Αστέρα Βαρης στο συγκεκριμένο παιχνίδι, θα κάνει την υπόθεση τίτλος... ''ροντέο'', με τον πρωταθλητή να κρίνεται τελικά την τελευταία αγωνιστική και στις λεπτομέρειες...
Όλα αυτά, (για όσους δεν γνωρίζουν) διότι σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας του Πανναξιακού με τον Ιωνικό, οι Πειραιώτες ευνοούνται και στέφονται πρωταθλητές.
Δεν ξέρω αν ο Πανναξιακός θα πάρει τελικά το πρωτάθλημα.
Αυτό που πρέπει να συμβεί οπωσδήποτε το Σάββατο το απόγευμα, είναι ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο και να αποθεώσει τους αθλητές της ομάδας και τον προπονητή, για τη σπουδαία προσπάθεια που κατέβαλαν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, παρά τις (οικονομικές κυρίως) δυσκολίες και να τους σπρώξει για μια ακόμα φορά στη νίκη.
Μια νίκη, που αν έρθει (σε συνδυασμό πάντα με τα όσα θα έχουν συμβεί στη Νίκαια), μπορεί να είναι ο μισός τίτλος...
Πανναξιακό στο ΔΑΚ, θα ξαναδούμε πλέον... του χρόνου.
Γιαυτό στην ''τελευταία φετινή παράσταση'', το γήπεδο πρέπει να γεμίσει και η ομάδα που μας έκανε και φέτος υπερήφανους να χειροκροτηθεί.
Το Σάββατο στις 6.30 το απόγευμα, να μην λείψει κανείς...





Αναρτήθηκε από pink panther  

Δεν υπάρχουν σχόλια: