slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι ¨ΗΡΩΕΣ¨ τελείωσαν τη Κύπρο

Ότι κι αν γίνει πλέον, η Κύπρος έχει τελειώσει οικονομικά. Οι ¨ήρωες΄ την έβαλαν σε μια περιπέτεια από την οποία δεν μπορεί πλέον να βγεί ότι κι αν αποφασίσει τις επόμενες ώρες ακόμα κι αν αυτή τη φορά υπερψηφίσει το αρχικό σχέδιο. Η εμπιστοσύνη του διεθνούς καφαλαίου νόμιμου ή παράνομου έχει πλέον χαθεί, και μια χώρα που στηρίζεται κατά 70% στον τομέα των τραπεζικων υπηρεσιών κατέρρευσε πλήρως. Οι ¨ηρωες¨ τώρα πρέπει να απολογηθούν στον δοκιμαζόμενο κυπριακό λαό που είναι πλέον αναγκασμένος να γυρίσει σε οικονομικές συνθήκες των 10ετιών ΄50 και ΄60. Δύο είναι τα βασικά παραδείγματα που....
 μπορεί να εξάγει σήμερα ο Ελληνας πολίτης από το τραγικό παράδειγμα της Κύπρου:
Πρώτον τι θα είχε συμβεί και στην Ελλάδα άν κάποιοι από το 2010 ως σήμερα υπολόγιζαν το πολιτικό κόστος και τα ποσοστά των κομμάτων τους και έβαζαν πάνω από τη χώρα και τους πολίτες της το κομματικό και το προσωπικό τους συμφέρον παίζοντας το κι αυτοί ¨ΗΡΩΕΣ¨ .
Δεύτερον τι θα είχε συμβεί όχι αν ηταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, αλλά αν επιδιώκονταν η εφαρμογή κατ΄ ελάχιστον αυτών που επαγγέλονταν ( μονομερής καταγγελία του μνημονίου κλπ ) . Το τραγικό παράδειγμα της Κύπρου, ας γίνει μάθημα σε όλους μας ότι το ψέμα η ανέξοδη καταγγελία και ο λαίκισμός, μπορεί να ηχούν καλά στ΄ αυτά και να καλύπτον το άχτι μας, όμως έχουν όχι μόνο κοντά ποδάρια αλλά είναι παράλληλα ότι πιο επικίνδυνο για τους πολίτες .

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΠΡΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ: ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ
1. Αν οι πολιτικοί αρχηγοί της Κύπρου και ειδικά ο Πρόεδρος της Βουλής υποχωρήσουν από την αρχική θέση τους και δεχθούν οποιοδήποτε κούρεμα, η Κύπρος έχει τελειώσει και μαζί και η Ελλάδα. Θα είναι από κοινού με τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Υπουργό Οικονομικών ένοχοι εσχάτης προδοσίας όχι μόνο της Κύπρου, αλλά όλου του ελληνικού λαού και ως τέτοιοι θα μείνουν στην όποια ιστορία γραφτεί αυτής της καταστροφής. Ούτε μπορούν να πάρουν μια απόφαση εναντίον της οποίας τάσσεται το 91% του πληθυσμού!!!
‘Οταν ανοίξουν οι τράπεζες τα κεφάλαια θα φύγουν, η ΕΚΤ θα παράσχει ρευστότητα και θα αποκτήσει την κυριότητα των κυπριακών τραπεζών και...
ουσιαστικά, του κυπριακού κράτους, το οπίο θα εξαναγκασθεί να υπογράψει οποιαδήποτε συμφωνία του επιβάλλουν, όπως π.χ. τη συμφωνία αυτοδιάλυσης του σχεδίου Ανάν. Ο ελληνισμός δεν θα επιβιώσει της αρπαγής του κράτους του, ούτε και η Ελλάδα της κυπριακής καταστροφής.
2. Δεν είναι σοβαρό να θέλει κάποιος συμφωνία στήριξης με τη Ρωσία και να αναθέτει τη διαπραγμάτευση με τη Μόσχα στον Πρόεδρο και τον Υπουργό Οικονομικών που υιοθέτησαν την απερίγραπτη και μονομερώς αντιρωσική συμφωνία
3. Τις συνομιλίες για το κυπριακό τις κάνει σύσσωμο το Εθνικό Συμβούλιο. Για ποιο λόγο δεν αναλαμβάνει πάλι το Εθνικό Συμβούλιο τις διαπραγματεύσεις για το χρέος και τη ρωσική στήριξη.
4. Για πολλοστή φορά στην ελληνική ιστορία, ο ελληνικός λαός μεγαλουργεί και η ηγεσία του αποδεικνύεται αξιοθρήνητη. Αυτός είναι ο κλασικός μηχανισμός αυτοκαταστροφής στην ελληνική ιστορία κι αυτός ξαναμπήκε σε εφαρμογή

Ανώνυμος είπε...

Ο παραπάνω 07:04 έχει απόλυτο δίκιο. Όλα τα κόμματα στη Κύπρο και ιδιαίτερα το αδελφό ΑΚΕΛ δεν άκουσαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΕ και οδηγήθηκαν στην καταστροφή. Έχουν τεράστια ευθύνη που στηρίχτηκαν στον άπυρο υπουργό τους για τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία. Θα έπρεπε να είχαν ζητήσει τη βοήθεια τους και θα την είχαν. Ο Καμμένος να πάει προς τη Μόσχα για να ετοιμάσει τις συμφωνίες για τα δάνεια προς την Κύπρο και τη συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων. Ο Τσύπρας να πάει προς τη Λατινική Αμερική για να ετοιμάσει τις συμφωνίες χρηματοδότησης και στήριξης των τραπεζών της Κύπρου κατά το δικό τους πρότυπο και στη Βενεζουέλα για τις συμφωνίες συνεκμετάλλευσης επιχειρήσεων παραγωγής και εμπορίας λευκού χρυσού.
Αν τότε το 2010 που μας παρακαλούσαν και μας έδιναν όσα δανεικά θέλαμε οι Ρώσοι και οι Κινέζοι τα είχαμε πάρει δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε. Δεν τους άκουσαν και τότε οι πουλημένοι ηγέτες μας και χάσαμε την μεγάλη ευκαιρία. Όλα τα κόμματα στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι πουλημένα και κατώτερα των περιστάσεων με εξαίρεση τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΕ και τη ΧΡ.ΑΥΓΗ που στέκονται όρθιοι δίπλα στον λαό και στα εθνικά μας συμφέροντα. Αυτοί δικαιώθηκαν και στο θέμα της Κύπρου και αυτοί θα γράψουν την σύγχρονη ιστορία του Ελληνισμού.