slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ε πίσκεψη του Νίκου Συρμαλένιου στην Τήνο26 Μαρτίου 2013

Το νησί της Τήνου επισκέφθηκε ο βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος στις 24 και 25 Μαρτίου, συνοδευόμενος από την Άννα Μαυρουδή, μέλος της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας και Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Την Κυριακή, 24/03 παρέστη στον εορτασμό του Ευαγγελισμού που διοργάνωσε η καθολική κοινότητα στην Κώμη και την Δευτέρα, 25/03 συμμετείχε στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου για την 25η Μαρτίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, όπου συζητήθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις και προτάθηκαν δράσεις για τοπικά ζητήματα αλλά και για θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, όπως το φορολογικό, η ραγδαία επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, κ.ά. μέσα στις ασφυκτικές συνθήκες των μνημονιακών πολιτικών. Κατατέθηκαν σκέψεις και ιδέες για τον καλύτερο συντονισμό κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και τοπικών παρεμβάσεων και δρομολογήθηκε ένας προγραμματισμός συναντήσεων με φορείς και συλλογικότητες του νησιού και οργάνωσης θεματικών ημερίδων για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενημέρωση και κινητοποίηση των κατοίκων.

Η περαιτέρω επεξεργασία της νησιωτικής πολιτικής από τις ίδιες τις νησιωτικές κοινωνίες αλλά και η διεκδίκηση της ανατροπής των ακολουθούμενων αδιέξοδων πολιτικών, οι οποίες οδηγούν στη δραματική επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης του ελληνικού λαού, αποτέλεσαν τους άξονες της συζήτησης. Ανάλογες συναντήσεις και διεργασίες θα ακολουθήσουν και στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: