slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Αξέχαστη η προστυχιά των Ευρωπαίων... άκου 'κει να πάρουν 2,5 δις από Ρώσους καταθέτες...


[Ρίχνει το μπινελικάκι του ο παπάς, γιατί έτσι επιβάλλει ο λαϊκισμός τριγύρω του, αλλά στο τέλος λέει ότι πρέπει να δεχθούν τη συμφωνία γιατί υπάρχει γκρεμός μπροστά... Φυσικά ούτε αυτός δεν μπορεί, λόγω λαϊκισμού που μας πνίγει, να πει: "Μην το πείτε ούτε του παπά ότι τα μισά λεφτά θα τα μαζέψουμε απ' τους Ρώσους".. ]
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος εξαπέλυσε σήμερα επίθεση κατά της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη χθεσινή συμφωνία στο Eurogroup, και τους επαχθείς όρους που συνεπάγεται για τους πολίτες της Κύπρου.
"Οι φίλοι και οι συνέταιροι μας πρόδωσαν. Εδώ που φτάσαμε όμως δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος... EIΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΥΠΡΟΥ 


Δεν πρέπει όμως να μείνουμε απαθείς. Η κυβέρνηση να δώσει κρατικά ομόλογα πέντε-δέκα χρόνων και όταν αναπτυχθεί με το καλό και βρεθεί το αέριο το βγάλουμε και το διαθέσουμε στις αγορές, τότε μπορεί να εξαργυρωθεί αυτό το ομόλογο, το οποίο μπορεί να φέρει και έναν αρκετά καλό τόκο. Ούτως ώστε κανείς να μην ζημιώσει, να περάσουμε πέντε έξι χρόνια, έξι επτά αλλά θα πάρει το λαβείν του ο καθένας.

Όσοι συνέβαλαν σε αυτή την κατάσταση θα πρέπει να λογοδοτήσουν, να πάνε και φυλακή.

Όταν θα είμαστε σε θέση να μπορούμε να αποχωρήσουμε από την ευρωζώνη, θα πρέπει να το πράξουμε για την αξιοπρέπειά μας.

Και όταν θα φύγουμε θα διαλυθεί η Ευρωζώνη, με τέτοια μυαλά που διαθέτει η Ευρώπη δεν πιστεύω ότι θα κρατηθεί, αλλά ας φύγομεν πρώτοι και μετά να διαλυθεί. Δεν πρέπει ποτέ ο λαός μας να ξεχάσει αυτή τη, με συγχωρείτε, την προστυχιά των Ευρωπαίων. Οφείλομεν να σταθούμε με ηρεμία, με καθαρό πνεύμα αλλά να μην ξεχάσουμε τι μας έχουν κάνει μερικοί εδώ και οι εταίροι μας στην Ευρώπη. Επιτέλους αυτός ο λαός έχει την αξιοπρέπεια του.

Και όπου μπορεί η Εκκλησία να συμπαρασταθεί, αυτό θα το πράξει με πολύ αγάπη. Αυτός δυστυχώς είναι ο δρόμος, δεν υπάρχει άλλος για αυτό η Εκκλησία καλεί τον λαό να είναι ήρεμος, να δει με νηφαλιότητα αυτή την απαράδεκτη κατάσταση αλλά και να απαιτήσει ότι εκείνοι που φταίνε πρέπει να λογοδοτήσουν επιτέλους", ήταν τα λόγια του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσόστομου.

http://ysterografa.gr
 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε γερμανοτσολιάδες με ποιους είστε ρε καθάρματα εσείς;

Ανώνυμος είπε...

Αλητάμπουρα ρεπόρτερ ειρωνεύεσαι τα χαμένα ευρώ των Ρώσων και δεν μας λες για τα χαμένα ευρώ των Κυπρίων που είναι σίγουρα ο κόπος τους. Α να χαθείς παλιόσκυλο αρχιφασίστα που δεν έχεις λόγο για την πρωτόγνωρη ενέργεια των ομοίων με εσένα κτηνών ενάντια σε κάθε αρχή δικαίου.

Ανώνυμος είπε...

Βρε μαλακανδρίκο οι ίδιοι οι Κύπριοι θα αποφασίσουν αύριο αν θα χαθεί ο κόπος τους ή όχι. Μη βάλεις στοίχημα γιατί θα το χάσεις αν πιστεύεις ότι αυτοί που λένε σήμερα όχι θα το πουν και αύριο. Ας κάνουν κανένα αστείο και τότε θα δεις τι θα πάθαινε και η Ελλάδα αν λέγαμε και εμείς όχι. Λοιπόν θα πούνε ΝΑΙ έστω και με μια ψήφο διαφορά. Δεν είδες τι έγινε και στην Ιταλία. Τα ίδια που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έλεγε και ο Αναστασιάδης όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Άρα παπ-άρα

Ανώνυμος είπε...

Αρχιμαλάκα, λακέ, προδότη, Εφιάλτη των 22:18 κάποια κράτη λένε και ΟΧΙ. Είναι σίγουρο ότι κάνεις τον προαγωγό της μάνας σου προκειμένου να την σκαπουλάρεις. Βρωμομνημονιακέ...

Ανώνυμος είπε...

Γλυκούλη χαζοχαρούμενε αντιμνημονιακέ ξέρεις κάποια Χώρα μέσα στην Ευροζώνη που είπε όχι σε κάτι που αποφασίστηκε στο Ευρογκρουπ. Βρες μια και τότε μήλα άσχετε. Λέγανε οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ότι οι Ρώσοι και οι Κινέζοι μας δάνειζαν για να γλυτώσουμε από το μνημόνιο και τώρα βλέπουμε τους Ρώσους να κλαίνε για το αφορολόγητο μαύρο χρήμα που έβαζαν στις Κυπριακές τράπεζες. Και τους τα ο κούρεψαν. Ποια βοήθεια σε Ελλάδα και Κύπρο θα έδειναν. Μαύρες μπίζνες κάνει ο Πούτιν με τους αρχιμαφιόζους του.

Ανώνυμος είπε...

Βλάκα και προδότη των 11:34 "...σύμφωνα με πληροφορίες, η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ προσπαθεί να ανακόψει μία ρωσική βοήθεια στο σχέδιο διάσωσης της Κύπρου" (από το http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231240231).Τόσο μαλάκας είσαι που τους ακολουθείς ακόμα. Περίμενε τα χαμπάρια αύριο από την μαρτυρική Κύπρο.Και ψήφιζε μνημονιακούς παλιάνθρωπε βολεμένε να δούμε που θα κρυφτείτε μόλις φάει την κατραπακιά η τρόικα από τους Κυπρίους.