slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ.Καλλίνικος: «Σε όλα υπάρχει διαφάνεια»

DSC02998
Όσοι υποστηρίζουν ότι  «δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας» μπορούν να έλθουν στην Μητρόπολη να τις  δουν.
Δεν έμειναν αναπάντητα από τον Μητροπολίτη Παροναξίας κ. κ. Καλλίνικο, τα υποστήριξε  ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Λεβογιάννης, σχετικά με το Πνευματικό  Κέντρο Κωμιακής, την θέση του ιερέα στο χωριό αλλά και στο θέμα που έχει προκύψει με τα ιερά κειμήλια της Θεοσκέπαστης. Καταρχήν, ο Μητρόπολης  αντέκρουσε τις κατηγορίες για εκδήλωση όψιμου ενδιαφέροντος από την Μητρόπολη, καθώς το Πνευματικό Κέντρο της ενορίας της Κωμιακής το έχει ανεγείρει με πρωτοβουλία της η ...
Εκκλησία, με εφημέριο τότε και προϊστάμενο του ναού τον πατέρα Γεώργιο Προμπονά το 1977 και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση του γεγονότος αυτού». Έπειτα, πρόσθεσε ότι «ο φυσικός κάτοχος του κλειδιού του πνευματικού κέντρου είναι το εκκλησιαστικό συμβούλιο, δηλαδή ο διαχειριστής του ναού και του πνευματικού κέντρου», παρόλο που με την πάροδο των ετών «σιγά-σιγά περιήλθε το κλειδί σε έναν Σύλλογο και σε άλλους φορείς, έτσι ώστε να φτάσει στο σημείο πλέον ο ιδιοκτήτης του χώρου και διαχειριστής, να μην έχει καν το κλειδί προσβάσεως»
«Οι οξείς χαρακτηρισμοί δεν τιμούν τον κ. Λεβογιάννη»
Ο κ. Καλλίνικος θεώρησε ανεξήγητη τη συμπεριφορά του κ. Λεβογιάννη , λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι οξείς χαρακτηρισμοί δεν τον τιμούν». «Όπως τα πληροφορείται κι όπως τον πληροφορούν ή όπως θέλει να τα πληροφορείται, έτσι και τα εκφράζει προς τα έξω. Δυστυχώς, λυπάμαι πολύ. Είναι η 3η φορά που επιτίθεται χωρίς ποτέ να τον έχουμε προκαλέσει σε τίποτα. Ήταν πάντα ανοιχτή η Μητρόπολη και ερχόταν κι εγώ απορώ για την επίθεση των τελευταίων 2 ετών» δήλωσε ο Μητροπολίτης, επαναλαμβάνοντας ότι αίτημα του εκκλησιαστικού συμβουλίου είναι να έχει πρόσβαση στην αίθουσα, χωρίς βέβαια να αποκλείεται κανένας από τον συγκεκριμένο χώρο.

«Σε όλα υπάρχει διαφάνεια»
Ο μητροπολίτης Παροναξίας απάντησε και στις αιτιάσεις περί μη ύπαρξης ιερέα στην Κωμιακή, τονίζοντας ότι «αυτά που λέει ο κ. Λεβογιάννης είναι ψεύδη ότι ο ναός δεν λειτουργείται», παρόλο που αναγνώρισε ότι «δυστυχώς δεν υπάρχει ένας ντόπιος εφημέριος που να μένει μόνιμα εκεί».
Αναφορικά δε, με τα κειμήλια, επεσήμανε: «τα πάντα είναι ελεγμένα και έχουμε καλέσει την Αρχαιολογική Υπηρεσία με έγγραφό μας να το διαπιστώσει αυτό. Βέβαια ακόμη δεν έχουν ανταποκριθεί. Σε όλα υπάρχει διαφάνεια, δεν είναι όπως τα περιγράφει ο κ. Λεβογιάννης».
Τέλος, χαρακτήρισε θλιβερό γεγονός την οξύτητα και την καχυποψία που έχει δημιουργηθεί. «Πρέπει να γίνει μια επικοινωνία, να τα συζητήσουμε, να βρεθεί μια λύση […] Δεν πρέπει να διχάζει ένα χωριό, μάλιστα της ορεινής Νάξου, με τα προβλήματα που έχουν τα χωριά μας και ο κόσμος να ταλανίζεται από αυτές τις οξύτητες που δημιουργούνται. Είμαι ανοιχτός σε κάθε συζήτηση και σε κάθε διάλογο» κατέληξε ο κ. Καλλίνικος.

Ακούστε το Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο:
00:00
 .ΠΗΓΗ NAXOSNEW

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

το πρωί άλλα έλεγε στο "Μεσόγειος", το μεσημέρι άλλα στο "Κυκλαδες" και παράλληλα είχε απ' τις 21 Φλεβάρη στείελι ...ΕΞΩΔΙΚΟ. Μόνο που αυτή τη φορά στην Κωμιακή δεν μοιρίζει λιβάνι αλλά...μπαρούτι