slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σκληρή αντιπαράθεση Σαμαρά – Τσίπρα στη ΒουλήΓελάει ο κόσμος με την ανεπάρκεια Τσίπρα και τις γκάφες...


«Επειδή έχετε συστατική επιστολή από τον Τσάβες θα υποχωρήσουν οι Ευρωπαίοι»; Με την ατάκα αυτή ξεκίνησε την επίθεσή του στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του. Ο Αντ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Τσίπρα επισημαίνοντας: «Δε μασάμε από απειλές κύριε Τσίπρα. Έχουμε ζαλιστεί από τις καθημερινές μεταλλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Περιμένετε ότι οι Ευρωπαίοι θα υποχωρήσουν απέναντί σας επειδή έχετε συστατική επιστολή από τον Τσάβες;», συμπλήρωσε.Ποτέ δεν είπα ότι θα… σκίσουμε το Μνημόνιο, αλλά τονίζαμε ότι θα σεβαστούμε τις δανειακές συμβάσεις της χώρας» τόνισε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση διορθώνει μέσα σε 8 μήνες κακοδαιμονίες που βασάνιζαν τη χώρα επί..... χρόνια.
«Η τρικομματική κυβέρνηση κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ ενώ ο κ. Τσίπρας είχε σημαία τον Τσάβες» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, αναφέροντας πως: «Μένει να κάνουμε πολλά ακόμα και θα τα κάνουμε. Να κρατήσουμε τη χώρα στο ευρώ, που εκτός Ελλάδας το επικαλείστε και εντός το υπονομεύετε. Όχι να μας μιλάτε εσείς για συνέπεια κ. Τσίπρα. Δε μασάμε από απειλές κ.Τσίπρα».
«Δουλεύω 18 ώρες τη μέρα, 7 μέρες την εβδομάδα κ. Τσίπρα. Πιστέψτε με και εγώ προτιμώ να έρχομαι εδώ και να απολαμβάνω τις αντιπαραθέσεις μαζί σας. Και εσείς που έρχεστε αναβαθμίζετε τη βουλή; γιατί πολλοί λένε ότι την υποβαθμίζετε» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι συναντήθηκε με τους αγρότες προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα του κλάδου.
Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως πέτυχε έναν «καινούριο άθλο» καθώς ήταν εκείνος που προκάλεσε τη συζήτηση για τα αγροτικά ζητήματα αλλά δεν είπε κουβέντα σχετικά με αυτά στην ομιλία του.
Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε πως η «δραχμοφοβία» και η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ αποτελούν πλέον παρελθόν, τονίζοντας πως τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν πως τα ξένα κεφάλαια επιστρέφουν στην Ελλάδα.
Κάνοντας κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ενδιαφέρεται για κοινοβουλευτικό «κλεφτοπόλεμο» ενώ στις επικρίσεις που δέχεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ότι δεν εμφανίζεται συχνά στο κοινοβούλιο, απάντησε «Κι εσείς που έρχεστε συνέχεια εδώ, πιστεύετε ότι αναβαθμίζετε με την παρουσία σας τη Βουλή;».
Ακόμα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κινδυνολογεί συνεχώς για διάφορα ζητήματα, όπως η επιβολή νέων φόρων σε ακίνητη περιουσία και εισοδήματα, ότι δεν έχει επιχειρήματα ενώ ζήτησε να μην ποντάρει στο φόβο των πολιτών.
Ο Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την πολιτική των αποκρατικοποιήσεων και των επενδύσεων ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη στήριξη των κυβερνητικών εταίρων.
Αναφερόμενος στην απόπειρα απόδρασης Βλαστού έδωσε συγχαρητήρια στους φύλακες για την αντίδράση τους και αναρωτήθηκε για τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έλεγαν ότι δεν έπρεπε να πυροβολήσουν. «Να ανοίξουμε τις φυλακές να βγουν όλοι έξω να τελειώνουμε» τόνισε ενώ είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τους κουκουλοφόρους καλύπτει και τους βαρυποινίτες.
Δεσμεύσεις για τους αγρότες
Κατά την διάρκεια της πρωτολογίας του ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει ρύθμιση για τους αγρότες, που θα προβλέπει ότι, όποιος έχει 40 χρόνια ασφαλιστικών εισφορών, θα μπορεί να βγει στη σύνταξη στα 62. Ακόμη, δεσμεύτηκε για ρύθμιση των «κόκκινων» αγροτικών δανείων ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια εντός της τετραετίας.
«Θα εξαλείψουμε το έλλειμμα, το χρέος θα το τιθασεύσουμε, αλλά δεν θα βγούμε από την κρίση, αν δεν αλλάξουμε το παραγωγικό μας μοντέλο. Πρέπει να κρατήσουμε όρθιο τον αγροτικό κόσμο, πρέπει να τους κάνουμε πρωταγωνιστές όχι επεισοδίων, αλλά της σύγχρονης Ελλάδας, όχι να τους καθησυχάσουμε προσωρινά και να τους πείσουμε απλά να φύγουν από τους δρόμους» τόνισε ο κ. Σαμαράς.
«Το αγροτικό δεν είναι ένα ακόμη πρόβλημα κυβερνητικής πολιτικής, είναι κεντρικό ζήτημα ύπαρξης για την ελληνική κοινωνία, θεμελιώδες ζήτημα, σε εμάς τίθεται με επιτακτικό τρόπο» είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν έχουμε δικαίωμα να το αντιμετωπίζουμε με λαϊκιστικό τρόπο. Πρέπει να απελευθερώσουμε το δυναμικό της Ελλάδας. Το αγροτικό ζήτημα υπήρξε το πιο καθοριστικό για τη διαμόρφωση των κοινωνιών» υπογράμμισε.
Και συνέχισε ο πρωθυπουργός: «Έγινε ένα σημαντικό λάθος τις τελευταίες δεκαετίες. Επιβλήθηκε η άποψη ότι για να γίνουμε σύγχρονη χώρα, έπρεπε να μειωθεί ο πρωτογενής τομέας και να αναπτυχθούν οι σύγχρονοι τομείς της οικονομίας. Μειώθηκε δραματικά η αγροτική οικονομία, χάσαμε έναν τομέα με δεκάδες κλάδους, όπου η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Αποδυναμώσαμε και μια σειρά άλλους τομείς -όπως ο τουρισμός».
Αναφερόμενος στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τις επενδύσεις τόνισε: «Όλοι βλέπουν ότι αγωνιζόμαστε να φέρουμε επενδύσεις, κάποιο ανώνυμοι πάνε το βράδυ και καίνε επιχειρήσεις, δεν μπορεί να περάσει αυτό και να φανεί ότι έτσι γίνονται τα πράγματα στην Ελλάδα» τόνισε, αναφερόμενος στα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής.
«Δύο ημέρες μετά ήρθε ο Ολάντ στην Ελλάδα, και όμως έγινε ξεχωριστή απεργία για την επίσκεψη του από τα ΜΜΕ, για να μην δει ο λαός την έμπρακτη υποστήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Και διερωτήθηκε: «Τι νόημα έχει να παλεύουμε για επενδύσεις, όταν κάποιοι παλεύουν συστηματικά να τους διώξουν και επιδίδονται σε τρομοκρατία και καταστροφή των επενδύσεων;».
«Τι νόημα έχει να παλεύουμε για συμμάχους στο εξωτερικό; Δεν δείχνω κανέναν με το δάχτυλο, αλλά αν αυτό δεν λέγεται εθνική υπονόμευση και εθνική δολιοφθορά, τι είναι; Εμείς θα την βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, αλλά αυτή η καταστροφική μανία κατά της χώρας θα αντιμετωπιστεί όπως της αξίζει».
Και κατέληξε: «Ποιος θα πάρει σοβαρά μια χώρα που μόνη της βγάζει τα μάτια της; Αν ήταν ρουτίνα, δεν είναι πια, αλλά είναι γάγγραινα και τέλμα μέσα στο οποίο βουλιάζουμε. Δεν σας ζητώ να συμφωνούμε σε όλα, σας καλώ να προστατεύσουμε όλοι μαζί το συμφέρον του λαού».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
«Ο κατώτατος μισθός, η κατώτατη σύνταξη θα επανέλθει, γιατί αυτό είναι το μέσον για να βγούμε απ’ την κρίση. Βεβαίως, λέμε πως όταν θα έχετε καταστρέψει τη χώρα, δεν θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε όλους τους μισθούς» υπογράμμισε στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε τη δευτερολογία του σε υψηλούς τόνους, κατηγορώντας τον Αντώνη Σαμαρά πως «συμπεριφέρεται σαν ψευτόμαγκας σε καφενείο, λέγοντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «δεν μασάμε». Τι δεν μασάτε; Το 1 εκ. ανέργους; Ξεχάσατε πως είστε ο Πρωθυπουργός, και όχι ο αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης ή της αντιπολίτευσης…».
Αντίστοιχα, στις νύξεις του Πρωθυπουργού για τις «οβιδιακές μεταμορφώσεις» και τις «συνιστώσες» του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφή πολιτική», χαρακτηρίζοντας τον Πρωθυπουργό «επικεφαλής της ομάδας λάσπης της μονταζιέρας και του διαδικτυακού υποκόσμου».
«Σε ποια άλλη ευνομούμενη πολιτεία θα ζητούσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να παρέμβει ο εισαγγελέας, για ένα μονταρισμένο βίντεο που έκανε ο ίδιος;» αναρωτήθηκε σχετικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, ο κος Τσίπρας χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο «συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας», υπενθυμίζοντας πως το χαράτσι της ΔΕΗ είχε εξαγγελθεί ως έκτακτο μέτρο και είχε τύχει της καταγγελίας του Αντώνη Σαμαρά, αλλά σήμερα ανακοινώνεται η παγίωσή του.
Συνεχίζοντας την έμμεση απάντησή του στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Αλ. Τσίπρας παρατήρησε πως «είναι αδιανόητο να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για στήριξή του από σκοτεινά κέντρα και κερδοσκοπικά κεφάλαια, εκείνοι που ευνόησαν τους κερδοσκόπους με τις επιλογές τους. Ποιοι ευνόησαν τους κερδοσκόπους των χρηματαγορών; Ο ΣΥΡΙΖΑ, ή εκείνοι που μιλούσαν για «Τιτανικό»; Εκείνοι που βγήκαν στις πλατείες ή εκείνοι που έκαναν παιχνίδια με το Τ+3 που έγινε Τ+10; Εκείνοι που έκαναν το PSI, ή εμείς που αντιστεκόμαστε;»
Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Ελλάδα και την απεργία στα δημόσια μέσα ενημέρωσης, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως η ενόχληση του Πρωθυπουργού οφειλόταν στο ότι όλη η κυβερνητική στρατηγική είναι προσανατολισμένη στην επικοινωνία και όχι στην ουσία. Η ουσία της επίσκεψης του προέδρου της Γαλλίας, ήταν η πώληση φρεγατών και η ιδιωτικοποίηση του νερού. «Στο Παρίσι, γιατί δεν έχει ιδιωτικοποιηθεί το νερό; Γιατί ήταν ιδιωτικοποιημένο και πάρθηκε πίσω;» παρατήρησε ο Αλέξης Τσίπρας. «Πού πέτυχαν τέτοιου είδους ιδιωτικοποιήσεις, ώστε να μας δώσετε ένα επιτυχημένο παράδειγμα; Στη Βουλγαρία, όλα προχώρησαν. Και οι ιδιωτικοποιήσεις και οι μισθοί που έπεσαν στα 180 ευρώ. Ακόμα κι εκεί ωστόσο, βγήκε ο Πρωθυπουργός και είπε πως δεν μπορεί να είναι Πρωθυπουργός με την αστυνομία να δέρνει τον κόσμο στους δρόμους…»
Οι αγρότες ήθελαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για φθηνό ρεύμα και πετρέλαιο, για μιαν ΑΤΕ που δεν θα λειτουργεί με κερδοσκοπικά κριτήρια – σημείωσε ο κος Τσίπρας. Απ’ όλη όμως την αποψινή συζήτηση, «ο αγρότης θα έχει βγάλει το συμπέρασμα πως θα μειωθεί ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια μονάχα σε βάθος τετραετίας και πως όσοι έχουν ασφαλιστικές εισφορές 40 ετών θα παίρνουν σύνταξη στα 62».
«Θα σας καλούσα ειλικρινά κε Πρωθυπουργέ, να πάμε να βρούμε μιαν αγρότισσα στη Μεσσηνία να μας πει αν έχει την δυνατότητα μετά από 50 χρόνια στα χωράφια να δουλέψει άλλα δυο χρόνια για να πάρει σύνταξη 330 ευρώ» κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: