slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

" Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΑΞΙΑΚΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ "

"ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΊΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΓΟΡΑ"
Πραγματοποιήθηκε , στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου STANLEY , η εκδήλωση παρουσίασης των εξαιρετικών προϊόντων, των ελληνικών Συναιτερισμών ( Παναιγιάλειος Ένωση Συν/σμων, Αγρ. Συν/σμος Ζαγοράς Πηλίου, ΕΑΣ Ζακύνθου, ΕΑΣ Καβάλας, Α. Σ. Κροκοπαραγογών Κοζάνης, Ένωση Μαστιχοπαραγογών Χίου, ΕΑΣ Ναξου, Κουρελλάς ΑΕ, Veaeni Νάουσας, ACN Naoussa ).
Προσκεκλημένοι και παρόντες στην εκδήλωση ήταν το ....
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παράγοντες της Ελληνικής αγοράς, των μέσων ενημέρωσης ( τηλεοπτικοί σταθμοί επαρχίας, MEGA, STAR, ALFA, Βήμα FM, Real FM, Έθνος, Ελεύθερος Τύπος, Αθηναϊκό πρακτορείο, υπεύθυνοι εκπομπών μαγειρικής) και ξένες αποστολές από τις πρεσβείες Κίνας, Πολωνίας Βουλγαρίας Ισπανίας.
Ομιλητές οι κ.κ. Γιώργος Μάλλιαρης ( γραμματέας της Ελληνικής κοινότητας Βρυξελλών ) , ο Δντής ειδήσεων του STAR CHANNEL Σταμάτης Μαλέλης, ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος ( για το Greekfood. tv ).


 Πρωτεργάτης στην οργάνωση της εκδήλωσης ο συμπατριώτης μας Δημήτρης Καρούσης.
Παρόντες στην εκδήλωση εκπρόσωποι της Ε.Α.Σ. Νάξου με επικεφαλή τον πρόεδρο Δημήτρη Καπούνη, ο οποίος έδωσε συνέντευξη , στην οποία επεσήμανε την αξία προώθησης των Ελληνικών προϊόντων και της ένταξης των στη ξενοδοχειακή κουζίνα. 

Επιπλέον στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος της Ο.ΝΑ.Σ. Νίκος Μαϊτός και ο Αντιπρόεδρος της Ο.ΝΑ.Σ. και Πρόεδρος του Συλλόγου Σαγκριωτών Κώστας Βερνίκος.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΊΟΝΤΑ. 



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ (ΌΧΙ ΤΑΞΕΙΔΙ)"
ας προσέχουμε λίγο

Ανώνυμος είπε...

ποσο πωλειται το κιλο ? αν κερδισω το λαχειο θα παω να παρω 2-3 κιλα να τη φανε τα κοπελια μονημερα . φαντασου να θελεις περιπου 36 ευρω την ημερα μονο για γραβιερα στο τραπεζι, απο που διαολο θα βγαινουν τα χαρατσια του εντολοδοχου στουρναρα που σωζει την πατριδα καθημερινα .Ετσι και εγω εκοψα το φαι των κοπελιων για να εισπρατει ο σωτηρας, δεν πειραζει χαλαλι αρκει να παραμεινουμε στο ευρω γιατι αν ειχαμε παει στη δραχμη το πετρελαιο θερμανσης θα ειχε παει πανω απο 1,40 ευρω τα κοπελια θα πεφτανε ξερα απο την πεινα στα σχολεια και αλλα τετοια δυσεραστα.

Ανώνυμος είπε...

Ούτεένας στους εκατό Γερμανούς δεν σκοπεύει να ταξιδέψει σε ελληνικούς προορισμούς, σύμφωνα με μελέτη του γερμανικού ιδρύματος «Stiftung für Zukunftsfragen».

Μόνο το 0,8% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι σκοπεύει φέτος να κάνεις διακοπές στην Ελλάδα, τόνισε στην Deutsche Welle ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του ινστιτούτου, καθηγητής Ούλριχ Ράινχαρντ.

«Μόνο το 0,8% των ερωτηθέντων έχει ως κύριο προορισμό διακοπών την Ελλάδα. Πριν από έναν χρόνο, το 5% των Γερμανών δήλωνε ότι θέλει να κάνει διακοπές στην Ελλάδα. Έχουμε να κάνουμε με μια σαφή υποχώρηση σε σχέση με την περασμένη χρονιά», σημείωσε ο Γερμανός καθηγητής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2012 το ποσοστό των Γερμανών που έκανε διακοπές στην Ελλάδα ήταν 1,7%. Το 2009, πριν από το ξέσπασμα της κρίσης, ήταν 3,3%.

«Οι Γερμανοί δεν γνωρίζουν ακόμη εάν είναι καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα και για τον λόγο αυτόν στρέφονται σε άλλους ταξιδιωτικούς προορισμούς» διευκρίνισε ο Γερμανός καθηγητής, ενώ προσέθεσε πως «η Ελλάδα είναι σήμερα πολύ μακριά από τα αποτελέσματα του 2009 στον τουριστικό τομέα. Από τη μία πλευρά η εικόνα της χώρας στη Γερμανία δεν είναι η καλύτερη, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχουν κι άλλοι τουριστικοί προορισμοί στη Μεσόγειο που έχουν ελκυστικές προσφορές».

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Γερμανοί διαπιστώνουν ότι η Ελλάδα είναι ακριβότερη σε σχέση για παράδειγμα με την Τουρκία, η οποία είναι συμφέρουσα. Οι τιμές στην Ελλάδα κινούνται στο επίπεδο περίπου της Ιταλίας. Σε κάθε περίπτωση, φέτος περισσότεροι Γερμανοί θα στραφούν προς την Τουρκία όπου νομίζουν ότι οι διακοπές τους θα είναι φθηνότερες. TERMA TA PARAMITHIA