slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επίθεση ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την… καταδίκη Παπαγεωργόπουλου


Με την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου -και όχι τη διαγραφή του- αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία στην καταδίκη του πρώην δημάρχου σε ισόβια για υπεξαίρεση. Η Συγγρού επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή άσκησε κριτική στη στήριξη που παρείχε ο ....Αντ. Σαμαράς στον καταδικασθέντα, το 2011.



«Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της σέβονται όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης», αναφέρει η Ν.Δ. στην ανακοίνωσή της και χαρακτηρίζει αυτονόητη την αναστολή «σύμφωνα με το καταστατικό και κατά πάγια τακτική», της κομματικής ιδιότητας του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, «μέχρι την τελεσιδικία της σχετικής απόφασης».

Στη συνέχεια, η Συγγρού επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν δέχεται υποδείξεις σε θέματα πολυετών καθείρξεων ή ισοβίων» από την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ποιο μιλάνε;» διερωτάται η ΝΔ και απαντά: «Εκείνοι που υπερασπίζονται δημοσίως ληστές, βιαστές, τρομοκράτες και βαρυποινίτες;». Χαρκατηρίζει «εξοργιστικό και προκλητικό» να προσάπτει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ μομφές για δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, «που έγιναν πολύ καιρό πριν εκδικαστεί η υπόθεση στο δικαστήριο».

Τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ανακοινώσει ότι «δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που ο κ. Σαμαράς δήλωνε για το στέλεχος της ΝΔ και πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλο ότι: “Θεωρώ ότι είναι ένας έντιμος άνθρωπος ο οποίος έχει προσφέρει απίστευτα πράγματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης” ».

Πρόκειται για δήλωση που είχε κάνει ο πρωθυπουργός ως πρόεδρος της ΝΔ, στο πλαίσιο της 76ης ΔΕΘ (17/9/2011), ερωτηθείς για τις δικαστικές περιπέτειες του Βασ. Παπαγεωργόπουλου.

Μπουτάρης: Δημιουργήθηκε προηγούμενο…είμαστε αισιόδοξοι

Την καταδίκη του Βασ. Παπαγεωργίου σχολίασε και ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. «Η απόφαση του δικαστηρίου αντικατοπτρίζει τη βούληση της δικαιοσύνης να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα για τον τρόπο με τον οποίο η πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει τη διαφθορά», δήλωσε.

«Είναι πλέον δική μας ευθύνη να διεκδικήσουμε την επιστροφή των χρημάτων στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης», πρόσθεσε και σημείωσε ότι «μήνυμα της σημερινής απόφασης είναι επίσης ότι η διαχείριση του δημόσιου χρήματος θέλει μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα».

«Υπογράμμισε ότι δημιουργείται ένα προηγούμενο, «με βάση το οποίο δεν μπορούμε παρά να είμαστε αισιόδοξοι για την καλύτερη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα».

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: