slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έκθεση για τις Κυκλάδες στο Μετρό του Συντάγματος

metro06 F20313
Θετική ανταπόκριση για την πραγματοποίηση μιας τριήμερης τουριστικής έκθεσης των Κυκλάδων στη αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων στον σταθμό του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα βρήκε η πρόταση του Χρήστου Κεφάλα (wcn.gr) H ιδέα φυσικά δεν είναι ούτε καινούργια, ούτε πρωτοποριακή αφού κατά το παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί δύο παρόμοιες εκθέσεις τουρισμού (2009-2010), από τις Κυκλάδες στον συγκεκριμένο χώρο και μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Ωστόσο επειδή Νομαρχία Κυκλάδων πλέον δεν υφίσταται...
....
για την υλοποίηση της πρότασης απευνθήκαμε στην Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων η οποία εκτός των άλλων, έχει στο ενεργητικό της μια πολύ πετυχημένη μουσικοχορευτική διοργάνωση για τις Κυκλάδες (2010) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Ο πρόεδρος του ΟΣΥΜΙΚ κος Πασχάλης Συρίγος αγκάλιασε την ιδέα με μεγάλο ενθουσιασμό και ανέλαβε επικεφαλής στις προσπάθειες για την πραγματοποίηση της έκθεσης. Με την συνδρομή του υπ. Περιφερειακού Συμβούλου από την Σέριφοκου Μιλτιάδη Πελοποννήσιου, Πασχάλης Συρίγος και Χρήστος Κεφάλας συνέχισαν τις προσπάθειες τους,επικοινώνησαν με το ΜΕΤΡΟ για την διάθεση του χώρου σε 3 εναλλακτικές ημερομηνίες πριν το Πάσχα αλλά και με εταιρείες κατασκευής περιπτέρων. Στις 20/2 συνέταξαν στον Πειραιά το αίτημα του ΟΣΥΜΙΚ η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να ηγηθεί της διοργάνωσης χρηματοδοτώντας την συγκεκριμένη εκδήλωση που έλαβε αριθμό πρωτ 141 21/02/2013 και αναμένεται να συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Περιφ. Συμβουλίου.

Πολύ θετική η υποδοχή του αιτήματος από την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη κα Ελευθερία Φτακλάκη η οποία εκτός των άλλων είναι επιφορτισμένη με θέματα τουριστικής προβολής και με την οποία επικοινώνησε ο πρόεδρος του ΟΣΥΜΙΚ κος Πασχάλης Συρίγος.
Ενθουσιώδης η υποδοχή της ιδέας από τον Δήμαρχο Μήλου κο Γεράσιμο Δαμουλάκη με τον οποίο επικοινώνησε ο Χρήστος Κεφάλας (wcn.grΟ κος Δαμουλάκης πιστεύει ότι η έκθεση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ακόμη και με χρηματοδότηση από τους Δήμους σε περίπτωση που η Περιφέρεια είναι αρνητική στην διοργάνωση της.
Αμέση έγκριση έλαβε η ιδέα της έκθεσης και από τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κο Χαράλαμπο Κόκκινο τον οποίο ενημέρωσε σχετικά ο κος Μιλτιάδης Πελοποννήσιος.
Θετικός στην ιδέα της έκθεσης και ο βουλευτής των Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κος Νίκος Συρμαλένιος, ο οποίος ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΟΣΥΜΙΚ κο Πασχάλη Συρίγο.
Οι προσπάθειες για την διοργάνωση της έκθεσης συνεχίζονται.... και όσοι πιστεύουν ότι μπορούν προσφέρουν όπως και εμείς εθελοντικά στην προσπάθεια μπορούν να μας ενημερώνουν στο mail της εφημερίδας  cyclades@windowslive.com ή να επικοινωνούν απ΄ευθείας με την Ομοσπονδία www.osymik.gr
΄Αμεσος στόχος μας στην παρούσα χρονική στιγμή είναι να πεισθεί η Περ Νοτ Αιγαίου να αναλάβει η ίδια όχι μόνο την χρηματοδότηση αλλά και την οργανωτική εποπτεία διοργάνωσης της συγκεκριμένης έκθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: