slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σοβαρότατη καταγγελία εργαζομένων στο Νεώριο

neorio esoteriko
Σοβαρότατη καταγγελία κάνει το Σωματείο Υφαλ/στων, Ματσακ/στών, Καθαριστών και Αμμοβολιστών Σύρου για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο ναυπηγείο του Νεωρίου.
Οι εργαζόμενοι κατηγορούν τη διοίκηση του Νεωρίου ότι τους σπρώχνει πιο κοντά στη μάστιγα της ανεργίας. Ειδικότερα, στην καταγγελία τους (την έστειλαν στο Εργατικό Κέντρο και στο Μητροπολίτη Σύρου) υποστηρίζουν ότι η διοίκηση του Νεωρίου επιλέγει να απασχολεί – μέσω εργολάβου – για εργασίες που ειδικεύονται τα μέλη του Σωματείου, συνταξιούχους, ανειδίκευτους και αλλοδαπούς, ενώ οι ειδικευμένοι συριανοί εργαζόμενοι οδηγούνται στην .....
ανεργία.
Αφού εκφράζουν κραυγή απόγνωσης για τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται και έχουν φέρει πολλούς εργαζόμενους σε κατάσταση εξαθλίωσης, κάνουν ακόμη μια σοβαρότερη καταγγελία υποστηρίζοντας ότι: Κανείς στο ναυπηγείο δεν είναι σε θέση να ελέγξει αν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας, οι συνθήκες υγιεινής και προστασίας του περιβάλλοντος στις εργασίες των ειδικοτήτων του Σωματείου (αμμοβολή κλπ) με ότι αυτό σημαίνει για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.
Το Σωματείο ζητά να πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνάντηση με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, αλλά και φορέων του νησιού, προκειμένου να γίνει συζήτηση και να προταθούν λύσεις για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
http://cyclades24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: