slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήλωση του πρώην βουλευτή Νίκου Λεβογιάννη για την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κωμιακής


Η Μητρόπολη Παροναξίας έχει καθήκον και υποχρέωση - και δεν το έχει πράξει μέχρι σήμερα - να επουλώσει τα βαρύτατα τραύματα και τις πληγές που προξένησαν και συνεχίζουν να προξενούν οι «εκλεκτοί» της τα τελευταία χρόνια στην Κωμιακή και τους Κωμιακίτες και ιδιαίτερα στη νεολαία, πληγές που ακόμη πυορροούν και να αφήσει την όψιμη ενασχόλησή της με την .....
αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου  Κωμιακής.
            Αυτή η αίθουσα, όπως καταδεικνύεται από σωρεία εγγράφων και δημοσιευμάτων, ανήκει στο λαό της Κωμιακής, στη νεολαία της, στους φορείς της.
            Αυτοί την έχτισαν, αυτοί την επίπλωσαν, αυτοί την εξόπλισαν, αυτοί τη λειτουργούν 35 χρόνια τώρα, αυτοί είναι οι ιδιοκτήτες της και αυτούς θα βρει μπροστά του όποιος επιχειρήσει να την αγγίξει και μαζί τους θα είναι ΟΛΟΙ οι ΚΩΜΙΑΚΙΤΕΣ όπου κι αν βρίσκονται.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο «ΑΠΙΣΤΟΣ»
Χωριό του είναι, κάτι θα ξέρει παραπάνω από εμάς . «Μεγάλωσε» και ο εγκέφαλός του τόσα χρόνια στο κοινοβούλιο, «ξεχύνεται» πάνω μας πια η φαιά ουσία του, τρέξτε χριστιανοί και άθεοι να σωθείτε. Το «κοττάβιον» της πολιτικής σκηνής επιμένει ν’ αλυχτά, υποκρινόμενο (στους «αμαθείς», «ψιλοενόχους», ιδιοκτήτες όμως πραγματικά, με την ευρεία έννοια του όρου ) πως τα κτίρια- το κτίριο κινδυνεύουν . Η ερπετολογία είναι έτοιμη να κατατάξει ένα ακόμη είδος στη συνομοταξία των «σαυρόψιδων» «lex serpentes» ( φιλόλογος είναι, θα το κατανοήσει). Κι ο Νόμος τι λέει; Το Δίκαιον; περίπατο ως συνήθως. Το κλασικό παράδειγμα προς αποφυγήν, για να μη φωνάζετε μετά συντοπίτες μου .
Ας τα πάρουμε λοιπόν με τη σειρά. Λέει στην ανακοίνωσή του:
«Η Μητρόπολη Παροναξίας έχει καθήκον και υποχρέωση - και δεν το έχει πράξει μέχρι σήμερα- να επουλώσει τα βαρύτατα τραύματα και τις πληγές που προξένησαν και συνεχίζουν να προξενούν οι «εκλεκτοί» της τα τελευταία χρόνια στην Κωμιακή και τους Κωμιακίτες και ιδιαίτερα στη νεολαία, πληγές που ακόμη πυορροούν και να αφήσει την όψιμη ενασχόλησή της με την .....αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κωμιακής.»
Προφανώς αναφέρεται στην περίπτωση του «παπά-Μπινέ» του Μενιδίου και μεταφορέα κειμηλίων της Κωμιακής και των προσκείμενων σ’ αυτόν ( η κοινοβουλευτική και διπλωματική εκφορά είναι «εκλεκτοί»). Μας στείλατε ένα Βελζεβούλ, σας παίρνουμε την αίθουσα. Άρα ελάτε να «πατσίσουμε» τις αμαρτίες μας. Τι χριστιανικά;
Και συνεχίζει: «Αυτή η αίθουσα, όπως καταδεικνύεται από σωρεία εγγράφων και δημοσιευμάτων, ανήκει στο λαό της Κωμιακής, στη νεολαία της, στους φορείς της. Αυτοί την έχτισαν, αυτοί την επίπλωσαν, αυτοί την εξόπλισαν, αυτοί τη λειτουργούν 35 χρόνια τώρα, αυτοί είναι οι ιδιοκτήτες της και αυτούς θα βρει μπροστά του όποιος επιχειρήσει να την αγγίξει και μαζί τους θα είναι ΟΛΟΙ οι ΚΩΜΙΑΚΙΤΕΣ όπου κι αν βρίσκονται…»
Με την ίδια λογική ακριβώς προτείνω, να «ρίξουμε μια μάζωξη «λαϊκιά», να αποφασίσουμε να «χτίσουμε», να «επιπλώσουμε», και να «εξοπλίσουμε» την καυκάρα του Χ Βοδιστή βολευτή…. να δημοσιεύσουμε και μια «σωρεία» ανακοινώσεων στα «ακομμάτιστα» ΜΜΕ του νησιού μας και σε 35 χρόνια να μεταβιβάσουμε το ακίνητο στην μητρόπολη!!! Ωραίο και φιλόδοξο σχέδιο και καταπολεμά και την ανεργία. Την Αεργία του μυαλού μας ποιος θα καταπολεμήσει; Προτείνω δε άμεσα:
Ο μητροπολίτης Παροναξίας να του επιβάλλει, κατά την τάξιν της εκκλησίας, ως θεραπευτική άσκηση μετανοίας, το επιτίμιον της δημοσίας αναγνώσεως (360 δισεκατομμύρια φορές,όσο και το χρέος της Πατρίδας μας) του πιο κάτω κειμένου.
«Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόματί μου, καὶ θύραν περιοχῆς περὶ τὰ χείλη μου. Μὴ ἐκκλίνῃς τὴν καρδίαν μου εἰς λόγους πονηρίας, τοῦ προφασίζεσθαι προφάσεις ἐν ἁμαρτίαις.»
Ο «ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΚΛΕΙΟΥ» ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΝΑΞΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Όσο πιο συχνά εμφανίζεται, τόσο πιο πολύ ξεφτιλίζεται. Αντί να ντρέπεται για όσα έκανε και πληρώνουμε ή δεν έκανε και πάλι την πληρώνουμε, κάθεται και βγάζει ανούσιες ανακοινώσεις για να δηλώνει την παρουσία του. Τόσο ανιαρό είναι το να είσαι συνταξιούχος, ακόμα και συνταξιούχος βουλευτής; Τον βλέπω να μιλά για την Κατοχή σε βίντεο και γελώ από την καρδιά μου. Τέτοιο κατάντημα.

Ανώνυμος είπε...

αυτός λέει κάτι, εσεις απλά βρίζετε

Ανώνυμος είπε...

Πράσινος μαϊντανός. Δηλαδή τι λέει? Τι σημασία έχουν τα λόγια πιά? Οι πράξεις μετράνε. Άστο, έχει καεί. Βέβαια μάλλον κάτι ετοιμάζει και είναι παντού παρών.