slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Φιλώτι κατά την περίοδο της κατοχής, συνέντευξη με τον γιατρό Νίκο Λιανόπουλο.    Ο φιλόλογος Νίκος Λεβογιάννης συζητά με τον Φιλωτίτη γιατρό ΝΙΚΟ ΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟ, γιο του Γιάννη Λιανόπουλου έφεδρου λοχαγού- πολεμιστή των βαλκανικών πολέμων και της Μικρασιατικής εκστρατείας-συμπολεμιστή του Ν. Πλαστήρα κι αγωνιστή Κοινοτάρχη του Φιλωτίου στη διάρκεια της κατοχής.
Νίκος Λιανόπουλος: «Αποτελεί όνειδος για την κοινωνία και την εκκλησία της Νάξου η εκατόμβη των νεκρών Κορωνιδιατών από την........ πείνα στα μαύρα χρόνια της κατοχής 1941-1944».
Ως σήμερα έχουν καταγραφεί στην Κόρωνο 410 νεκροί απ’ την πείνα, κυρίως γέροντες, γερόντισσες και παιδιά. Και ο κατάλογος παραμένει ακόμη ανοιχτός!!!
 



Μεγαλώστε ή σμικρύνετε το μέγεθος της γραμματοσειράς του κειμένου: Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς Κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
Στη HORECA η Φτακλάκη
Τη Horeca επισκέφτηκε η αντιπεριφερειάρχης Ελ. Φτακλάκη την Παρασκευή, συμμετέχοντας και στα εγκαίνια της έκθεσης που έγιναν την ίδια ημέρα παρουσία της Υπουργού Όλ. Κεφαλογιάννη. Στον εκθεσιακό χώρο του Metropolitan Expo έλαβαν χώρα ανεξάρτητες εκδηλώσεις  στις οποίες η  κ. Φτακλάκη μετείχε έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους των νησιών μας και παράγοντες του τουριστικού κλάδου.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την  εκδήλωση του  ΣΕΤΕ στα πλαίσια της καμπάνιας για το  έργο «Η Γαστρονομία στο Μάρκετινγκ του Ελληνικού Τουρισμού» αλλά και με το Ελληνικό πρωινό της Νάξου σε συνεργασία με την Εν. Ξ. Νάξου, εκδηλώσεις στις οποίες παρευρέθηκε η αντιπεριφερειάρχης μετά από σχετικό κάλεσμα. Να σημειωθεί ότι το ελληνικό πρωινό είναι μια πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) και επικεντρώνεται στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης.
Τέσσερα νησιά της Περιφέρειας η Ρόδος, η Νάξος, η Σαντορίνη και η Κως παρουσίασαν τα πρωινά τους σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων πραγματοποιώντας ξεχωριστές εκδηλώσεις και προβάλλοντας με αυτό το τρόπο τα τοπικά τους προϊόντα και τη τοπική τους κουζίνα.
Το πρωί του Σαββάτου παρουσιάστηκε το ροδίτικο πρωινό εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν ως ομιλητές οι αντιπρόεδροι της Έν. Ξ. Ρόδου κ. Ά. Σολούνιας και η κ. Α. Καραγιάννη. Στην εκδήλωση αυτή η οποία ήταν μια πρωτοβουλία της ‘Εν. Ξ. Ρόδου σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων η αντιπεριφερειάρχης απηύθηνε ένα σύντομο χαιρετισμό  αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η γαστρονομία αποτελεί την πρέσβειρα των νησιών μας καθώς σηματοδοτεί τη παράδοση, τη κουλτούρα, την ιστορία και τη γνώση μας».
Αξίζει να αναφερθεί ότι στα πλαίσια της έκθεσης της  Horeca η κ. Φτακλάκη είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδας (ΟΑΕ) κ. Μ. Καρούμπα και να ενημερωθεί για την επιτυχή διεκδίκηση της Ομοσπονδίας καθώς το παγκόσμιο συνέδριο γαστρονομίας θα διεξαχθεί στη χώρα μας το 2016. Μάλιστα η αντιπεριφερειάρχης συζήτησε το ενδεχόμενο κάποιες από τις εκδηλώσεις του συνεδρίου να φιλοξενηθούν από τη Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Η κ. Φτακλάκη ενημερώθηκε επίσης, από τον κ. Καρούμπα ότι τον Απρίλιο, στο ελληνικό κοινοβούλιο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστεί η ελληνική γαστρονομία στους ευρωβουλευτές. Εκδήλωση στην οποία ζήτησε να παραστεί και η ίδια καθώς θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.
Το πρωί της Κυριακής η κ. Φτακλάκη μετά από πρόσκληση της Υπουργού Τουρισμού, κ. Ό. Κεφαλογιάννη και του Πρόεδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γ. Τσακίρη θα παρευρεθεί στο Ελληνο-Ρωσικό Τουριστικό Forum με τίτλο: «Κτίζοντας στρατηγικές συμμαχίες στον τουρισμό». Το forum αυτό θα διεξαχθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης και θα μετέχουν ως ομιλητές μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθήνας κ. Γ. Καμίνης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, ο Ρώσος Πρέσβης κ. Vladimir I. Chkhikvishvili, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Κούρκουλας και ο Αντιπρόεδρος της  Aegean Airlines κ. Ε. Βασιλάκης
- See more at: http://www.cityofpetaloudes.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=39300%3Asti-horeca-i-ftaklaki&catid=132%3Aipapergr&Itemid=1#sthash.NQe7B2PL.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: