slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500 ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ και αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στις φυλακές Τρικάλων!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από δημοσιογραφικές πηγές, χθες μεταξύ 4 και 5 το απόγευμα, επιχειρήθηκε στις Φυλακές Τρικάλων οργανωμένη απόδραση με ελικόπτερο, την οποία σχεδίασε ο κρατούμενος Παναγιώτης Βλαστός.

Στο ελικοφόρο σκάφος επέβαιναν ο πιλότος και 3 ακόμη συνεργοί του, οι οποίοι ενήργησαν βάσει σχεδίου για την διευκόλυνση διαφυγής του βαρυποινίτη, ατυχώς όμως αφού η άμεση αντίδραση των φρουρών τους υποχρέωσε σε... αναγκαστική προσγείωση εντός των τειχών!
Και οι 4 συνελήφθησαν από αστυνομικές δυνάμεις, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών.

Σε επικοινωνία του Θανάση Ζωγράφου με την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, ο Υπαστυνόμος κ. Σαράντος, αναφερόμενος στο περιστατικό επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δράστες προσέγγισαν τον προαύλιο χώρο των φυλακών με το ελικόπτερο από το οποίο και έριξαν ανεμόσκαλα για την επιβίβαση του Παναγιώτη Βλαστού.
 Η άμεση αντίδραση όμως των αστυνομικών και των σωφρονιστικών υπαλλήλων οδήγησε σε διαφορετικό αποτέλεσμα και μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών, οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο υποχρεώθηκαν σε προσγείωση όπου ακολούθησε η σύλληψή τους.
Ελαφρά τραυματισμένοι φέρεται να είναι οι 3, με διαμπερές τραύμα από σφαίρα στο χέρι του ο πιλότος, και με κατάγματα ο Βλαστός αφού αναγκάστηκε να πέσει από την ανεμόσκαλα στην οποία είχε προλάβει να αναρριχηθεί.

Εν τω μεταξύ, αξιόπιστη πηγή της Αθήνας, μας πληροφόρησε πως για λόγους αυτής της υπόθεσης είναι πολύ πιθανό κατά την διάρκεια της ημέρας να μεταβεί στα Τρίκαλα ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ενώ δεν αποκλείεται και η παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια.
thrakilifenews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: