slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δημοσκόπηση Rass: Μπροστά και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά η ΝΔ

Και τρίτο γκάλοπ (αύριο έρχονται άλλα δύο) έρχεται να επιβεβαιώσει την αλλαγή του πολιτικού κλίματος, με την ανάσχεση της εκλογικής επιρροής του Σύριζα, και τη διάψευση της εκτίμησης ηγετικών στελεχών του ότι επίκειται κατάρρευση της κυβέρνησης.

Δεν είναι μόνο ότι η ΝΔ παίρνει -έστω οριακά- προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου (25,5 έναντι 25,1), όσο κυρίως ότι:

Πρώτον, το 45,3% πιστεύει ότι τα πράγματα θα ήταν τώρα χειρότερα αν είχαμε κυβέρνηση Σύριζα, με μόλις 23,2% να πιστεύει το αντίθετο.

Δεύτερον, το 42,7% δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο για το μέλλον του μια κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά, έναντι 30,3% που δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σρ κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Τρίτον, περίπου οι μισοί Έλληνες (49,2%) θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον αρχηγό της ΝΔ, ενώ τον Αλέξη Τσίπρα προκρίνει το 31,9%.

Τέταρτον, στις μείζονες συγκρούσεις των τελευταίων εβδομάδων, οι κυβερνητικές επιλογές εγκρίνονται από την πλεοψηφία των πολιτών. Στην περίπτωση της ανακατάληψης δημοσίων κτιρίων από το 79,5% και στην επιστράτευση των απεργών του Μετρό το 54,1% (διαφωνεί το 41,9%).

Τέλος, η μεταστροφή του κλίματος αποτυπώνεται και στην εκτίμηση των πολιτών για την απήχηση των κομμάτων. Στην κλασσική ερώτηση «αν γίνονταν εκλογές ποιος νομίζετε ότι θα κέρδιζε» η ΝΔ προηγείται, πλέον, με 49,8% και ακολουθεί ο Σύριζα με 449,4%.

Τους προηγούμενους μήνες προηγείτο, με μεγάλη διαφορά, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το γκάλοπ της RASS, που δημοσιεύουν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, το ΠΑΣΟΚ παραμένει ο μεγάλος χαμένος των μετεκλογικών εξελίξεων (καταγράφεται στο 5,3%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (4,8%).

Η ΔΗΜΑΡ δείχνει να αντέχει (5,2), η Χρυσή Αυγή φαίνεται να «καθαρίζει» την τρίτη θέση (8,8%), ενώ το ΚΚΕ βρίσκεται στο 5%.

http://www.aixmi.gr/index.php/brosta-nd-sam-frenarei-osyriza/

Δεν υπάρχουν σχόλια: