slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Όλη η δημοσκόπηση Public Issue: Ενώ η Κυβέρνηση εμπνέει αυξανόμενη εμπιστοσύνη και ασφάλεια, ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει με Χρυσή Αυγή για την καλύτερη αντιπολίτευση

Η τρικομματική H κυβέρνηση κέρδισε την εμπιστοσύνη σημαντικού μέρους των πολιτών στο οικονομικό πεδίο και προκάλεσε ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, όπως δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Public Issue.

Σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο Ιανουαρίου της Public Issue για τον Σκάι και την Καθημερινή η εκτίμηση της τελικής επιρροής των κομμάτων είναι η εξής:

  • Νέα Δημοκρατία 29%
  • ΣΥΡΙΖΑ 28,5%
  • Χρυσή Αυγή 10%
  • ΠΑΣΟΚ 8%
  • Ανεξάρτητοι Ελληνες 8%
  • ΔΗΜΑΡ 7%
  • ΚΚΕ 5,5
  • Αλλο κόμμα 4%
Η αποχή και το Λευκό-Ακυρο εκτιμώνται στο 21% του δείγματος.

Δύο στους τρεις (68%) πολίτες συνεχίζουν να πιστεύουν ότι δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές, ενώ 30% τις επιθυμεί. Ωστόσο πάνω από ένας στους δύο (56%) πιστεύει ότι τελικά η χώρα δεν θα τις αποφύγει, ενώ το 35% αισιοδοξεί ότι η κυβέρνηση «θα βγάλει» την τετραετία, άποψη που κέρδισε 5 μονάδες σε ένα μήνα.

Καθίζηση στην παράσταση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ

Η παράσταση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ υπέστη καθίζηση, υποχωρώντας σε σχέση με το Δεκέμβριο κατά 16 μονάδες, στο 44% από το 60%. Αντίστοιχα η παράσταση νίκης της Νέας Δημοκρατίας έκανε άλμα 14 μονάδων από το 25% στο 39%. 

Κερδίζει έδαφος η εμπιστοσύνη στην κυβερνητική πολιτική

Η κυβερνητική πολιτική κερδίζει πλέον την εμπιστοσύνη ενός στους τέσσερις (25%), που δηλώνει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν στη σωστή κατεύθυνση, έναντι 68% που δηλώνουν το αντίθετο. Ενα χρόνο πριν, τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν μόλις 7% έναντι 87%.

Η μείωση της ανασφάλειας οδήγησε στην αύξηση αυτών που δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη ζωή τους στο 24% (από 15%), έναντι 75% που δηλώνουν δυσαρεστημένοι (από 85%).

Πολύ μεγάλη μείωση σημείωσε το ποσοστό αυτών που πιστεύουν ότι το κράτος δουλεύει χειρότερα από ότι 5 χρόνια πριν, στο 38% από 61% τον Ιανουάριο του 2012, ενώ υπερδιπλασιάστηκαν αυτοί που δηλώνουν ότι δουλεύει καλύτερα, σε 26% από 10%.

Η απαισιοδοξία για τα προσωπικά οικονομικά το επόμενο 12μηνο παραμένει κυρίαρχη, αλλά με ελαφρά μειωμένο ποσοστό, στο 65% (έναντι 69%), ενώ μικρή αύξηση σημειώνει η άποψη ότι θα μείνουν στάσιμα, σε 28% από 25%, με μόλις 7% να θεωρεί ότι θα βελτιωθούν.

Για την ελληνική οικονομία συνολικά ωστόσο οι προσδοκίες το επόμενο 12μηνο είναι σαφώς θετικότερες, με το 43% να περιμένουν βελτίωση (από 37%) και το 31% επιδείνωση (από 36%), ενώ 26% θεωρεί ότι θα μείνει στάσιμη.
Πρώτη η ΝΔ, στα ίσα ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσή Αυγή για την καλύτερη αντιπολίτευση

Πλέον, δύο στους τρεις εκτιμούν ότι είναι απίθανη μία ελληνική χρεοκοπία, ενώ 21% δεν το αποκλείει και 11% επιμένει ότι η χώρα ήδη χρεοκόπησε. Αντίστοιχα, σχεδόν εννέα στους δέκα (86%) αποκλείουν την πιθανότητα εξόδου από την Ευρωζώνη.

Η αποσαφήνιση των προοπτικών της χώρας ωστόσο έφερε και «σκληρά» συμπεράσματα: Πλέον, ένας στους δύο (52%) εκτιμά ότι η κρίση θα κρατήσει πάνω από 5 χρόνια και άλλοι δύο στους πέντε (18%) θέτουν την 5ετία ως ορόσημο. Συνολικά δηλαδή, το 70% των Ελλήνων «δεν βλέπει φως στο τούνελ» πριν το 2018. Λίγους μήνες πριν το πρώτο Μνημόνιο, τον Δεκέμβριο του 2009, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 31%, ενώ 40% έθετε την διάρκεια της κρίσης στα 2-3 χρόνια.

Αλμα κυβέρνησης και Σαμαρά

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών προηγείται πάντα ο Φώτης Κουβέλης με 51%, ενισχύοντας κατά 2 μονάδες το ποσοστό του σε σχέση με ένα χρόνο πριν και ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς με 45% -ενισχυμένος κατά 5 μονάδες- και ο Αλέξης Τσίπρας με μόλις 37%, καθώς έχασε 7 μονάδες.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι επίσης σταθερά ο Αντώνης Σαμαράς με 48%, κάνοντας άλμα 8 μονάδων σε ένα μήνα, ακολουθούμενος από τον... «κανένα» με 25%, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έχασε 5 μονάδες και υποχώρησε στην τρίτη θέση με 24%.

Η τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας είναι αυτή που αντιμετωπίζει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, παραδέχεται πλέον το 40% (από 35% ένα μήνα πριν), με 19% (από 23%) να επιμένει υπέρ μίας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ 38% συνεχίζει να απορρίπτει και τις δύο (έναντι 37%). Αντίστοιχα η ικανοποίηση για την κυβέρνηση συνέχισε να αυξάνεται και έφτασε το 24%, ενώ η αντίστοιχη για την αξιωματική αντιπολίτευση υποχώρησε, στο 14%.

Χαρακτηριστική της μείωσης της εμπιστοσύνης στην αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πτώση του ως «καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης» και η συγκατοίκησή του στην πρώτη θέση με την Χρυσή Αυγή, αμφότεροι με 28%.

e-go.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

video
http://vimeo.com/57273736

Ανώνυμος είπε...

Να υποθέσουμε ότι οι συμμορίες των ΜΜΕ και των εταιρειών δημοσκοπήσεων κόβουν από ένα 5% από ΣΥΡΙΖΑ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και πριμοδοτούν τους προδότες του μνημονίου; Ή κάνω λάθος;

Ανώνυμος είπε...

Να μην υποθέσουμε, έτσι είναι. Οι διεφθαρμένοι πότε μας ενημέρωσαν σωστά για κάποιο θέμα; Ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Οι δημοσκοπήσεις είναι για να παρηγορούνται αυτοί που τρέμουν. Και αυτοί που τρέμουν είναι οι δοσίλογοι της τρικομματικής. Αυτοί που κατέξακολούθηση πουλούν τη χώρα διανέμοντας τα ιμάτια της. (Ρε ανόητε Νάξιε δημοσίευσε την περίπτωση της αναπληρώτριας διοικήτριας του Νοσοκομείου με τον σύζυγο-γιατρό "φακελλάκι"). Η ώρα της κρίσεως θα έλθει για αυτούς και για τα παπαγαλάκια τους υποστηρικτές τους. Σας εύχομαι μια καλή δίκη και μια λαδωμένη καλά θηλιά.

http://naxios.blogspot.com είπε...

ΑΝΟΗΤΕ HΛΙΘΙΕ ΒΛΑΚΑ ΜΑΛΑΚΑ ΤΩΝ 14:05 η δημοσίευση για την περίπτωση της αναπληρώτριας διοικήτριας του Νοσοκομείου με τον σύζυγο-γιατρό που πηρε το "φακελλάκι" ειναι εδω
naxios.blogspot.gr/2013/01/blog-post_5128.html. ΕΜΕΙΣ ΗΛΙΘΙΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΑ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Ρε παλιάνθρωπε Νάξιε γιατί έκρυψες το που ανήκουν πολιτικά ο γιατρός και η γυναίκα του; Ρε αρχιαλήτη υβριστή, που γλύτωσες από το μένος του Ραγκούση με την επέμβαση αυτών που σε προστατεύουν, η μισή ενημέρωση είναι λάθος ενημέρωση. Αρχιμαλάκα Φιλωτίτη. Παρά ταύτα εύχομαι στους ενόχους μια καλή δίκη και μια λαδωμένη καλά θηλιά.