slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μας προξένησε τεράστια κατάπληξη .....

...... το αίτημα του κ.Κόκκινου να έρθει το θέμα της «τρομοκρατίας στο περιφερειακό συμβούλιο, με τον ευφάνταστο μάλιστα τίτλο «Τρομοκρατήστε τους … τρομοκράτες».
Ποιους άραγε καλεί ο κ.Κόκκινος ή μάλλον «προστάζει» -αφού το ρήμα χρησιμοποιείται σε προστακτική έγκλιση- να τρομοκρατήσουν τους τρομοκράτες; Το Περιφερειακό Συμβούλιο, την κοινωνία; Και με ποιο τρόπο; Πολύ θα θέλαμε να μας το εξηγήσει.
Είναι προφανές πως....
ο κ.Κόκκινος, ως γνήσιος ΝεοΔημοκράτης, επιδιώκει να φέρει στο Περιφερειακό Συμβούλιο την ατζέντα που η ΝΔ έχει επιλέξει για την κεντρική πολιτική σκηνή, αποφεύγοντας να ασχοληθεί με τα πραγματικά μείζονα προβλήματα που στοιχειώνουν τις ζωές των νησιωτών συμπολιτών μας: την ανεργία, την ανέχεια, τα λουκέτα, τη διάλυση της υγείας και της παιδείας, την σταδιακή απογύμνωση των νησιών απ΄ όλες εκείνες τις υπηρεσίες που τα καθιστούν στοιχειωδώς αυτοτελή και αυτοδύναμα.
Γνωρίζει ο κ.Κόκκινος ότι το Κ.Υ. Πάτμου λειτουργεί εδώ και ένα μήνα με μία μόνο γιατρό;
Γνωρίζει τον αγώνα των Παριανών για το Κ.Υ. Πάρου;
΄Εχει κάτι να μας πει για για το νοσοκομείο της Σαντορίνης που «πανηγυρικά» θεμελίωνε πριν 4 χρόνια ακριβώς ο κ. Αβραμόπουλος και ακόμα δεν έχει καταφέρει να λειτουργήσει;
Για τα νοσοκομεία της Σύρου, της Νάξου, της Ρόδου;
Γνωρίζει ότι υπάρχουν μαθητές σε νησιά που δεν έχουν ακόμη διδαχθεί ούτε μία ώρα από πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα;
Γνωρίζει για τα ΑμεΑ που περιμένουν από 8 μήνες έως 1 χρόνο για να περάσουν από τα ΚΕΠΑ και να πιστοποιήσουν την αναπηρία τους;
Γνωρίζει πως ο Δήμος Κάσου έβαλε λουκέτο γιατί δεν έχει ούτε έναν πλέον υπάλληλο;
Έχει ενημερωθεί πως λιμάνια και αεροδρόμια είναι προς εκποίηση;
Γιατί όλα αυτά δεν τα φέρνει για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο; Είναι θέματα ελάσσονος σημασίας σε σχέση με το τρομοκρατικό χτύπημα στο Mall;
Ή μήπως τα θέματα αυτά κάνουν απλώς «τζιζ», αφού το κόμμα του μαζί με το συγκυβερνόν ΠΑΣΟΚ είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για το πώς έφτασαν τα πράγματα εδώ που είναι και μαζί -υπό τις οδηγίες της τρόϊκας- καταστρώνουν και εφαρμόζουν τα σχέδια διάλυσης της κοινωνίας και των θεσμών, που επίσης, όπως και τα τρομοκρατικά χτυπήματα, προκαλούν «οργή και αγανάκτηση» αλλά και «ανασφάλεια» στην κοινωνία όπως επικαλείται ο κ. Κόκκινος.
Αναρωτιόμαστε πόση μεγαλύτερη ανασφάλεια μπορεί να νιώσει ο πολίτης της Ηρακλειάς, των Λειψών, αλλά και της Νάξου, της Καλύμνου, ακόμα και της Σύρου και της Ρόδου;
Όσο για την αναφορά του κ.Κόκκινου στις ανακοινώσεις της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και τα «νοικοκυριά» των καταλήψεων, δεν θα του κάνουμε το χατίρι να μπούμε σ΄ αυτό το ανόητο, εμφυλιοπολεμικής εμπνεύσεως και άκρως επικίνδυνο για τη δημοκρατία, παιχνίδι που παίζουν οι Κεδίκογλου και Κρανιδιώτης και το οποίο πιπιλάνε καθημερινά τα μιντιακά παπαγαλάκια τους.
Η καταδίκη της βίας είναι αυτονόητη αλλά και σύμφυτη στη σκέψη και την πρακτική κάθε δημοκρατικού πολίτη. Δεν απαιτεί ψηφίσματα και ομολογίες.
Αλλά ίσως τελικά η χώρα και η περιφέρειά μας τους μόνους «τρομοκράτες» που έχει να φοβηθεί είναι οι άθλιες, καταστροφικές πολιτικές της τρικομματικής συγκυβέρνησης.
Καλούμε τους πολίτες να τις καταδικάσουν και να τις ανατρέψουν.

29/1/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: