slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η κόντρα Παπανδρέου - Λοβέρδου και στο βάθος Εξεταστική


Πιο κοντά φέρνει μια νέα πρόταση συγκρότησης Εξεταστικής για το Μνημόνιο η άγρια αντιπαράθεση Ανδρέα Λοβέρδου και Γιώργου Παπανδρέου, ενώ η παρέμβαση του Γιάννη Ραγκούση με στόχο πρωτίστως Ευ. Βενιζέλο και Αντ. Σαμαρά καθιστά δυσκολότερη τυχόν σύμπλευσή του με τον επικεφαλής της ΡΙΚΚΣΥ.

Πρόταση που βεβαίως δεν πρόκειται να φέρει η πλειοψηφία, αλλά εκ νέου η αντιπολίτευση, με αφορμή και τη μη παραπομπή στη λίστα Λαγκάρντ άλλων πολιτικών προσώπων πέραν του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο εμφύλιος που ξέσπασε μεταξύ των άλλοτε ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης Παπανδρέου –πέραν των πραγματικών γεγονότων – αποκαλύπτει τις διαφορετικές προσωπικές στρατηγικές των στελεχών της, κυρίως όμως τα αδιέξοδα όλων των σημερινών πολιτικών εκφράσεών της.

Στο επιτελείο Παπανδρέου κατηγορούν τον Ανδρέα Λοβέρδο ότι «άνοιξε το θέμα» λόγω των αδιεξόδων που αντιμετωπίζει στην προσπάθεια ίδρυσης κόμματος, ενώ εκτιμούν πως ο πρώην υπουργός επιδιώκει αργά αλλά σταθερά να μετακινηθεί από σκληρός υπερασπιστής του Μνημονίου στο λεγόμενο «αντιμνημονιακό μέτωπο».

Ο Α. Λοβέρδος δεν θέλησε να ρίξει περισσότερο λάδι στη φωτιά και στην απάντησή του στον Γ. Παπανδρέου ναι μεν επιλέγει ιδιαίτερα οξύ ύφος, αποφεύγει όμως να αναφερθεί στον ίδιο προσωπικά και στοχοποιεί τους λεγόμενους «κηπουρούς». Η Ιπποκράτους εκτιμά πως ο άλλοτε επιστήθιος προσωπικός και πολιτικός φίλος του Ευ. Βενιζέλου Α. Λοβέρδος εκτίθεται και αποδυναμώνεται.

Ο Γ. Ραγκούσης παρεμβαίνει διαφωνώντας με τον Α. Λοβέρδο, αλλά χωρίς να τον στοχοποιεί , γεγονός όμως που δυσκολεύει τις πιθανότητες συνεργασίας των δύο ανδρών για ίδρυση νέου φορέα. Παράλληλα αποδεικνύει πως ο Γ. Ραγκούσης παρότι έχει αποσυρθεί επαγγελματικά στην Πάρο, δεν σκοπεύει να ιδιωτεύσει πολιτικά.

Το άτυπο Υπουργικό

Τον Δεκέμβριο του 2009 ,σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, έγινε συζήτηση σε άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της χώρας και μέσα στο πλαίσιο αυτό, ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ως μία από τις πιθανότητες της χώρας την προσφυγή στο ΔΝΤ, προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας.

Έξι έως επτά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, μεταξύ των οποίων όντως ο Γ. Ραγκούσης, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Α. Λοβέρδος, είχαν διαφωνήσει στο ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ. Αργότερα όμως η Άγκελα Μέρκελ είχε θέσει ως προϋπόθεση , προκειμένου να δημιουργηθεί ο μηχανισμός στήριξης ,να συμμετάσχει σε αυτόν και το ΔΝΤ. Το γεγονός ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ήταν άτυπο σημαίνει ότι δεν υπάρχουν επίσημα πρακτικά ώστε να πληροφορηθεί την πλήρη αλήθεια ο ελληνικός λαός.

Τον κατηγορεί για πρόθεση

Ο Α. Λοβέρδος ,πάντως, κατηγορεί τον Γ. Παπανδρέου και ορισμένους υπουργούς , φωτογραφίζοντας τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τη Λούκα Κατσέλη ,ότι επεδίωκαν την προσφυγή της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο , γεγονός που θα προκαλέσει πολλές ακόμα συζητήσεις.

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
Πηγή: real.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το πουλημένο δημοσιογραφικό τομάρι και λαμόγιο Σκουρής Βασ. γιατί δεν αναφέρει ότι ο πρώτος που διαφωνούσε τότε μεταξύ των επτά όπως το είπε και ο Λοβέρδος ήταν ο Βενιζέλος. Αν έλεγε ο Λοβέρδος ότι ο Βενιζέλος συμφωνούσε θα το είχε πρώτο θέμα όμως τώρα που συμβαίνει το αντίθετο το αποσιωπά. Το επικοινωνιακό και όχι πολιτικό λάθος του ΓΑΠ ήταν ότι άκουσε τους στενούς του τότε συνεργάτες Κατσέλη, καστανίδη, Παπακωνσταντίνου κλπ αυτούς δηλαδή που έφυγαν ή εκδιώχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και δεν άκουσε το Βενιζέλο για να ψηφιστεί το μνημόνιο τότε με 180 βουλευτές. Θα έχει τελειώσει από τότε η υποκρησία όλων των τότε και σήμερα αντιμνημονιακών αφού ή θα είχε ψηφιστεί και από άλλα κόμματα ή θα πηγαίναμε σε εκλογές. Βέβαια έτσι θα είχε μπει ο κάθε κατεργάρης στο πάγκο ή θα είχε βουλιάξει η Χώρα θα είχε όμως σωθεί το ΠΑΣΟΚ και σήμερα θα ήταν η πρώτη πολιτική δύναμη αλλά σε μια αδύναμη και χρεωκοπημένη Χώρα.

Ανώνυμος είπε...

...και πιο στο βάθος οι κρεμάλες. Κρίμα να μην ήταν σήμερα το ΠΑΣΟΚ η πρώτη πολιτική δύναμη. Πολύ κρίμα, έστω και αν τότε η χώρα θα ήταν αδύναμη και χρεοκοπημένη. Ενώ σήμερα είναι δυνατή και ανθηρή οικονομικά. Αλήθεια τι νούμερο πουκάμισο φοράει ο Βενιζέλος;