Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013

Η άνοδος και η πτώση των μετρίωνΗ άνοδος και η πτώση των μετρίων

 


Πέραν των πολιτικών προεκτάσεων, έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον η περίπτωση του κ. Παπακωνσταντίνου. Στη γενίκευση της είναι εξαιρετικά χαρακτηριστική για τους τρόπους ανέλιξης των πολιτικών της Μεταπολίτευσης. Δεκάδες καριέρες είναι παραπλήσιες…
Στην ουσία ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε όλο το πακέτο. Γεννημένος στις αρχές της δεκαετίας του ’60, μέλος της γενιάς που ακολούθησε αυτήν του Πολυτεχνείου, σπούδασε και εργάσθηκε στο εξωτερικό και επιστρέφοντας επιστράτευσε την πολιτική παράδοση και τις γνωριμίες της οικογένειας για να γίνει σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και στη συνέχεια Ειδικός Γραμματέας του τότε Υπουργείου Οικονομίας. Δεν παραλείπει να τακτοποιήσει και τα της στρατιωτικής θητείας του, λεπτομέρειες για την οποία δεν υπάρχουν…
Θα φύγει από το πόστο του για να πολιτευθεί (ο Νόμος τότε προέβλεπε 18μηνο χωρίς κρατική θέση για τους υποψήφιους βουλευτές), έχοντας εκτοξεύσει το πρόγραμμα για το οποίο ήταν υπεύθυνος στο δυσθεώρητο 3% σε απορρόφηση…
Στη Χαριλάου Τρικούπη θα τον προσφωνούν για καιρό ο κύριος 3%. Όταν μπει στον κύκλο (ή κήπο) αν προτιμάτε του ΓΑΠ, ουδείς θα τολμήσει να τον ειρωνευτεί ξανά. Είναι «φρέσκο» πρόσωπο, «γιάπικη» φυσιογνωμία κεντρώας παράδοσης, «εκσυγχρονιστικής» κουλτούρας και δεν θυμίζει σε τίποτα πασόκο παλαιάς κοπής.
Συμβολίζει την ανανέωση του κόμματος και με την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, είναι –μαζί με τον Ραγκούση- ένας από τους δύο ισχυρούς άνδρες του νέο-Παπανδρεϊσμού.
Έτσι απλά. Χωρίς δάφνες, δίχως περγαμηνές, από στέλεχος «της σειράς» στην κορυφή. Η αποθέωση των μέτριων, που όμως μπήκαν στην πολιτική από τη «βασιλική οδό» και θήτευσαν σε κρίσιμα πόστα, χωρίς «ένσημα». Προνοούσαν πάντοτε να καλλιεργούν τις δημόσιες σχέσεις τους, με όλα τα πρόσωπα που θα τους φαίνονταν χρήσιμα την κατάλληλη στιγμή.
Προϊόν ενός συστήματος αυλικών και παρατρεχάμενων δεν είχε το ειδικό βάρος να ανταπεξέλθει ούτε καν στοιχειωδώς στα καθήκοντα του ΥΠΟΙΚ μέσα στην κρίση. Ήταν αναμενόμενο και πολλοί (και εντός ΠΑΣΟΚ) το είχαν προβλέψει.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο λαός επιθυμεί «αίμα» πολιτικών. Γουστάρει νέους Άκηδες. Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για τις ποινικές ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου. Κάποιοι θα μιλήσουν για ύβρη και νέμεση, το πραγματικό όμως ζήτημα είναι να υπάρξουν οι θεσμικές δικλείδες ασφαλείας για να μην μπορεί κανείς να αποκρύπτει στοιχεία πιθανών φοροφυγάδων, να μην μπορεί κανείς ευκαιριακός σύμβουλος να παίρνει υπηρεσιακά μπλοκ επιταγών…
Με λίγα λόγια όχι μόνο να μπορεί η διοίκηση να λειτουργεί χωρίς τα «οράματα» των πολιτικών, αλλά παράλληλα και καίρια να έχει τη δυνατότητα να τους ελέγχει. Όργανα εσωτερικού ελέγχου (internal audit) υπάρχουν και πιθανόν να χρειαστεί να φτιαχτούν και νέα.
Το θέμα είναι να λειτουργούν και προς πάσα κατεύθυνση. Ιδίως προς την κορυφή της πυραμίδας.
Αυτό είναι το πραγματικό ζητούμενο και όχι τα ευκαιριακά κομματικά οφέλη. Είναι κατανοητό πλέον από όλους, ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μόνο στόχο την εξουσία και θα μετέλθουν όλων των μέσων: «Και με την λαοκρατίαν είμαστε» που έλεγε και ο ΓΑΠ ο Α΄…

5 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΕΓΑΣ ο Μπούλης που 'ετρωγε, έχεζε και κοιμόταν και έφερε την Ελάδα στο γκρεμνό θα πρέπει να πάει για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Μπούλης, ο Σαμαράς και η παρέα τους κατάστρεψαν την Ελλάδα για να σώσουν το κόμμα τους, ενώ ο ΓΑΠ και οι άλλοι κατάστρεψαν (προσωρινά βέβαια) το κόμμα τους για να σωθεί η Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

10.50 αντε να δεις κανενα τουρκικο μπροστα στο τζακι σου που σε λιγο θα καψει και τα τελευταια επιπλα και μην κλαις ακομα δεν εχεις δει τιποτα απο το τελος του πασοκ που οπως δειχνει το πραγμα θα δουμε σκηνες αποκαλυψης. Η αιθαλομιχλη που δημιουργησε το πασοκ και η συγκυβερνηση δεν σε αφηνει ναδεις τα πραγματα οπως ειναι και εξακολουθεις να βλεπεις την τυφλα σου. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ερχεται εχει υποσχεθει δικαιοσυνη και αυτο περιμενουμε μια δικη για ολους και ολα


Ανώνυμος είπε...

Περιμένουμε όλοι μια δίκη γρήγορα, γρήγορη, δίκαιη και διδακτική για όλα τα λαμόγια, τους κλέφτες και τους απατεώνες. Χωρίς εξεταστικές και προκαταρκτικές. Με ένα νόμο όλοι μπορούν να υπαχθούν στον Ποινικό Κώδικα. Αυτός που καλύπτει και όλους εμάς του ιθαγενείς. Προβλέπει τα πάντα. Από προδοσία, απάτη, εκβιασμό, κλοπή, απιστία, δωροδοκία μέχρι σύσταση συμμορίας. Τώρα ποιος θα προχωρήσει εκεί; Μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά στο να πάρει την εξουσία. Και το τελευταίο αποτελεί λόγο για κάθε πατριώτη να ενισχύσει με όλες του τις δυνάμεις αυτό το κόμμα.
Αξιωματικός Ε.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο Αξιωματικός Ε.Δ. αν δεν του έκοβαν κάποια κατοστάρικα από το μισθό του, συνέχιζε να παίρνει σύνταξη στα 45 και μετά να κάνει και δεύτερη δουλειά και να κόβει από τους άλλους το μεροκάματο, συνέχιζαν να του λένε ότι αυτός ανήκει στην ελίτ και την αφρόκρεμα της κοινωνίας ενώ οι άλλοι είναι απλά υπαλληλάκια, ότι εκτελεί λειτούργημα και όχι επάγγελμα, ότι αυτός είναι εθνικόφρονας ενώ οι άλλοι ιδιαίτερα οι αριστεροί είναι μιάσματα, τότε ο άνθρωπος αυτός όχι μόνο θα ψήφιζε και θα προσκυνούσε τη δεξιά αλλά θα ήταν και σημαιοφόρος όχι μόνο κατά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κάθε παρανυχίδας της αριστεράς. Οι μεγαλλίτερες λαμογιές προμηθειών έχουν γίνει στις ένοπλες δυνάμεις από αξιωματικούς που ή υπέγραφαν ότι τους έλεγαν οι πολιτικοί προϊστάμενοι τους ή ήταν στο κόλπο για να τα οικονομήσουν σε βάρος του λαού. Βγήκε ποτέ έστω και ένας να καταγγείλει ότι τον εκβίαζαν να υπογράψει ή ότι τα οπλικά συστήματα ήταν ακατάλληλα. Ποιος αξιωματικός και πότε πήγε σε κάποιον εισαγγελέα. Τώρα έγιναν όλοι κατήγοροι αλλά όταν τα τσέποναν έβγαζαν μουγκαμάρα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΟΚα του κερατά των 13:15 καταλαβαίνω πόσο τρομαγμένος είσαι αφού ακόμα τους υποστηρίζεις. Και είσαι τρομοκρατημένος γιατί Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ και θα αφορά και σε εσένα. Σήμερα οι μόνοι που υποστηρίζουν την συγκυβέρνηση είναι αυτοί που λήστεψαν τη χώρα. Και προφανέστατα χάνοντας την αυτοπειθαρχία σου για αυτό που περιγράφω στις 00:11 ΦΟΒΑΣΑΙ. Καλά κάνεις και ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΗΟ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ. Όταν ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ το αφεντικό σου δεν θα είναι δίπλα σου να σου κάνει παρέα. Και η δική σου δίκη θα είναι πολύ πιο γρήγορη.Κατά τα άλλα ο Αξιωματικός που περιγράφεις θα έχει δικαστεί πριν από εσένα. Με τα αφεντικά σου.
Αξιωματικός Ε.Δ.