slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βγάζουν την ουρά τους απ' έξω: Και ο Ευθυμίου μας λέει ότι δήθεν δεν ήθελε το ΔΝΤ

Και ο Ευθυμίου εμφανίζεται τώρα να προειδοποιεί τον Παπανδρέου στην περιβόητη σύσκεψη: «Πρόεδρε, το ΔΝΤ θα είναι το τέλος της χώρας»

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ για το ποιος αποφάσισε την προσφυγή στο ΔΝΤ. Μεταφερόμαστε, λοιπόν, στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο της 22ας Απριλίου του 2010, την παραμονή του...
Καστελόριζου.

Σε αυτό το υπουργικό είχαν κληθεί ο Χρήστος Πρωτόπαπας και ο Πέτρος Ευθυμίου, οι τότε κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος. Ο κ. Ευθυμίου, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν στον ΟΑΣΕ πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, πήρε το λόγο σοκαρισμένος, για να τονίσει την ανάγκη να αποφευχθεί η έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα, αναφέροντας την εικόνα που εκείνος αποκόμισε από τις συχνές επισκέψεις του στην Ουκρανία, την οποία επίσης είχαν καταστρέψει οι συνταγές του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με την περιγραφή της εφημερίδας Τα Νέα, ο Πέτρος Ευθυμίου μιλούσε και ο Γιώργος Παπανδρέου κοιτούσε απαθής. Ακόμη και όταν ο κ. Ευθυμίου κορύφωσε: «Πρόεδρε, μην επιτρέψεις να τεθεί η Ελλάδα υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ. Αν συμβεί, να ξέρεις ότι αυτό θα είναι το τέλος της χώρας, της παράταξης και το δικό σου».

Κάπου εκεί τελείωσε η συνεδρίαση και άρχισε... το Καστελόριζο με όλα τα συνοδευτικά.

Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: