slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Σαμαρά για την επίθεση κατά γραφείων ΝΔ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, από το Βερολίνο όπου βρίσκεται, κατά την οποία εξέφρασε τη συμπαράστασή του για την επίθεση που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Δύο άνδρες άνοιξαν πυρ με τυφέκιο τύπου «καλάσνικοφ» κατά των κομματικών γραφείων της ΝΔ, που βρίσκονται επί της λεωφόρου Συγγρού. Τουλάχιστον 9 κάλυκες έχουν βρεθεί στην περιοχή, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, ένας κάλυκας εντοπίσθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέρριψε ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ για τη διαμόρφωση του κλίματος πολιτικής έντασης, σχολιάζοντας πως, μολονότι δεν δέχεται πως υπάρχουν κοινοβουλευτικά κόμματα που ενστερνίζονται την ένοπλη βία, οι «ανεύθυνες δηλώσεις» στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν «ρίξει λάδι στην φωτιά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με επίσημη ανακοίνωσή του, έχει χαρακτηρίσει την ένοπλη επίθεση «επικίνδυνη κλιμάκωση αδιέξοδων τρομοκρατικών ενεργειών τυφλής βίας», ενέργειες που είναι «απόλυτα καταδικαστέες εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: