slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αυτοί γιατί κατέθεσαν προσφορά για τον ΟΠΑΠ;; Αφού οι πατριώτες του κώλου λένε ότι θα τον πάρει η Μέρκελ;


[Για να καταλάβω: Κινέζοι, βρετανοί, ιταλοί και Έλληνες δεν ξέρουν ότι ο ΟΠΑΠ είναι της Μέρκελ; Αυτοί οι ξένοι δεν ενημερώνονται από τους πατριώτες του κώλου;]

Γερμανοί, Κινέζοι, Βρετανοί, Ιταλοί, Έλληνες και ο γνωστός προμηθευτής του Δημοσίου, Σ. Κόκκαλης, κατέθεσαν προσφορά στην πρώτη φάση του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για το 33% του ΟΠΑΠ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη μάχη για τον τζόγο στην Ελλάδα θα πάρουν μέρος οι Intralot, ο όμιλος Μελισσανίδη μαζί με την Lottomatica και το fund PPF (ενδιαφέρεται και για τη ΔΕΠΑ), η κοινοπραξία των Damlot (όμιλος Κοπελούζου) με την ισραηλινή Playtech και τη γερμανική Merkur, το βρετανικό fund BC Partner, γνωστή στην Ελλάδα από την επένδυσή της στην Regency Entertainment (πρώην Hyatt Regency) και παλαιότερα στην Tim Hellas, καθώς και άλλα τρία fund ένα από τα οποία αναφέρεται ως κινεζικών συμφερόντων με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν στην FOSUN η οποία στην Ελλάδα αποτελεί στρατηγικό εταίρο της FF Group (όμιλος Κουτσολιούτσου). Επίσης, ενδιαφέρον εμφανίζεται να έχει εκδηλώσει και η Texas Pacific Group (TPG).

Η πρώτη φάση έχει μη δεσμευτικές προσφορές αλλά θεωρείται δεδομένο ότι θα πάνε και στον άλλο γύρο οι ενδιαφερόμενοι. Πάντως, έχουν ενδιαφέρον τα ονόματα, και αυτά που φαίνονται και αυτά που μπορεί να κρύβονται πίσω από τα funds και τις άλλες εταιρείες. Άλλωστε, είναι πολλά τα λεφτά του εθνικού τζόγου, ειδικά μετά τα «μηχανάκια» που θα εγκατασταθούν σε όλη την Ελλάδα. Ο ΟΠΑΠ είναι φιλέτο και μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στην προσπάθεια που γίνεται για να έλθουν επενδύσεις στη χώρα.

Τ μονοπωλιακό δικαίωμα έως το 2030 για τα παιχνίδια που διαθέτει ο ΟΠΑΠ, οι άδειες για τα VLTs, η είσοδος στη διαδικτυακή αγορά και το εκτεταμένο δίκτυο πρακτορείων που διαθέτει αποτελούν πόλο έλξης για το σύνολο των μεγάλων "παικτών" της διεθνούς αγοράς, ορισμένων από τα μεγαλύτερα επενδυτικά κεφάλαια του κόσμου και, βέβαια, εγχώριων επιχειρηματικών συμφερόντων

Δεν υπάρχουν σχόλια: