slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οικολόγοι Πράσινοι ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ Η εβδομάδα που πέρασε 27/10 - 2/11/12



Δεν βλέπετε το email μας; Επισκεφτείτε την σελίδα                             
   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Η εβδομάδα που πέρασε 27/10 - 2/11/12Tο Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στην Αθήνα  9 - 11 Νοεμβρίου 2012Πάνω από 350 στελέχη, βουλευτές, ευρωβουλευτές και υπουργοί των Πράσινων θα βρεθούν στην....
Αθήνα, στις 9-11 Νοεμβρίου για το φθινοπωρινό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος. Η απόφαση για πραγματοποίησή του στην Αθήνα είναι μια επιβεβαίωση της δέσμευσης των ευρωπαίων πράσινων για αλληλεγγύη προς την ελληνική κοινωνία και στήριξη των ελλήνων πρασίνων. Το πρόγραμμα του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος (ΕΠΚ) στην Αθήνα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προβάλλει την πρόταση των πράσινων για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής. Τονίζει τα σημαίνοντα θέματα για την ΕΕ αυτή την χρονική περίοδο. Ψηφιακά δικαιώματα, μετανάστευση, το μέλλον της ΕΕ και η πράσινη διέξοδος από την κρίση, τα θέματα που κυριαρχούν στις προγραμματισμένες ολομέλειες, τα εργαστήρια και τις παράλληλες ομάδες εργασίας...
Διαβάστε περισσότερα...





Επίθεση στην ελευθεροτυπία από την κυβέρνηση των αλλεπάλληλων αυθαιρεσιών
Διαβάστε περισσότερα... ΕΔΩ και ΕΔΩ
Αντισυνταγματικές οι περικοπές στις συντάξεις!
Διαβάστε περισσότερα... ΕΔΩ και ΕΔΩ
Εμμονή στις λάθος κατευθύνσεις...
Αντί για βιωσιμότητα ο προϋπολογισμός οδηγεί σε μεγαλύτερη ύφεση
Διαβάστε περισσότερα...
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Η επανάσταση των αμνών... Όταν οι αιγιαλοί δεν προσφέρονται για πελατειακές σχέσεις

Πέμπτη, 01 Νοέ. 2012

Η συνεδρίαση της Βουλής απέδειξε για άλλη μια φορά τον τραγέλαφο του πολιτικού μας συστήματος. Το πελατειακό κράτος συνεχίζει τη κυριαρχία του ακόμα και "στο κρεβάτι του πόνου" της χώρας, ενώ ταυτόχρονα οι αρχηγοί των τριών κυβερνητικών εταίρων λησμόνησαν να προσέλθουν στο κοινοβούλιο για να αποφανθούν σε ονομαστική ψηφοφορία για διατάξεις και κατά τ' άλλα επέβαλαν στο ποίμνιο τους "κομματική πειθαρχία" για τη σωτηρία της χώρας! Η διαπαραταξιακή έκφραση των βουλευτών εκδηλώθηκε σ' όλο το μεγαλείο της με την εξαίρεση από τον ΕΟΠΥΥ των ασφαλισμένων στα "ευγενή ταμεία", σε συνηγορία με τα αποφθέγματα επαναστατικών εγχειριδίων! Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, δημοσιογράφοι και από σπόντα κάποιοι άλλοι δεν θα χρειαστεί να απομνημονεύσουν τα γνωστά πενταψήφια (και τσουχτερά για την τσέπη) τηλέφωνα του ΕΟΠΥΥ...


Διαβάστε περισσότερα...



Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τη "λήξη" των διαπραγματεύσεων

Τρίτη, 30 Οκτ. 2012

Ο κ. Σαμαράς φαίνεται σα να ζει σε άλλη χώρα, σε μια χώρα όπου η κοινωνία και η οικονομία δεν έχουν υποστεί καταστροφικές και πρωτοφανείς πιέσεις και όπου ακόμα όλα βαίνουν καλώς. Οι πολίτες βιώνουν σκληρά το ότι η καθημερινότητα τους εξαρτάται από κάθε μέτρο που επιβάλλει η κυβέρνηση. Το ίδιο ισχύει και με τις επόμενες γενιές που θα επωμιστούν την καταστροφή του περιβάλλοντος, την υφαρπαγή των συλλογικών αγαθών και την μεσαιωνικού τύπου κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Η πολιτική διακυβέρνηση μιας χώρας δεν εξαντλείται στην αποπληρωμή των δανειστών κ. Πρωθυπουργέ.



Οι βουλευτές αυτοαναιρούνται εν όψει εκποίησης των συλλογικών αγαθών

Δευτέρα, 29 Οκτ. 2012

Οι βουλευτές της τρικομματικής φαίνεται να αδιαφορούν προκλητικά για τις θεσμικές υποχρεώσεις τους και συνηγορούν στην αυτοκατάργηση της ιδιότητας τους. Η συναίνεση τους στις επιταγές της τρόικας για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και την κατάργηση των συλλογικών αγαθών είναι καθολική. Πολύ περισσότερο όταν συμφωνούν να παρακάμπτεται το εκλεγμένο κοινοβούλιο, ως εάν να είναι άμοιρο ευθυνών για την πρόσβαση των πολιτών, σε υπηρεσίες όπως το καθαρό νερό, όσο και για το αν θα πωληθούν κοψοχρονιάς οι υποδομές που πλήρωνε χρόνια τώρα ο φορολογούμενος.


Διαβάστε περισσότερα...



Χωρίς ουσιαστικό αντίλογο οι απαιτήσεις της τρόικας

Δευτέρα, 29 Οκτ. 2012

Η τρόικα αδιαφορεί αν το μνημόνιο "βγαίνει" και απλώς επιδιώκει τις μικρότερες δυνατές απώλειες για τους δανειστές. Την ίδια στιγμή βασικό μέλημα των κυβερνητικών εταίρων είναι το πως θα συντηρήσουν την παράταση των πελατειακών σχέσεων τους. Η διέξοδος βρίσκεται στη ριζική αναθεώρηση των προτεραιοτήτων της ελληνικής οικονομίας. Απαιτείται έμφαση στην καινοτομία και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής, στην προστιθέμενη αξία της παραγωγικής διαδικασίας, στην πρόσβαση όλων στα συλλογικά αγαθά και στη δημιουργία των ανάλογων κοινωνικών δομών. Στην κατεύθυνση αυτή μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση και όχι με τακτικές επικοινωνιακού χαρακτήρα.



Κοινωνικές επιχειρήσεις για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή

Δευτέρα, 29 Οκτ. 2012




Ο Νίκος Χρυσόγελος σε Τήνο, Ρόδο και Κω

Οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις και ο ρόλος τους στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στη βιώσιμη οικονομία αλλά και στην κοινωνική συνοχή, είναι το κεντρικό θέμα εκδηλώσεων που διοργανώνονται σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου από την Κυριακή 28 Οκτωβρίου μέχρι και το Σάββατο 3 Νοεμβρίου. Συμμετέχοντας ή/και συνδιοργανώνοντας, ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων/ Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο και Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ, βρισκόταν στην Τήνο στις 28/10 και θα βρίσκεται σε Ρόδο και Κω στις 2 και 3/11.


Διαβάστε περισσότερα...



Η χώρα παραμένει αθωράκιστη μ’ ένα πολιτικό σύστημα στραμμένο νοσταλγικά στο παρελθόν

Σάββατο, 27 Οκτ. 2012

Ζητούμενο εξ αρχής ήταν ένα εναλλακτικό σχέδιο, που θα στηρίζεται στη βιωσιμότητα και την κοινωνική αλληλεγγύη, με σημαντικές αλλαγές στις υφιστάμενες πολιτικές αλλά και σαφή προοπτική. Αυτό ουδέποτε ετέθη, προφανέστατα γιατί δεν υπήρχε. Οδεύουμε έτσι στη διαιώνιση του φαύλου κύκλου της ύφεσης, παράλληλα με τον εξοβελισμό των ευάλωτων και απειλούμενων κοινωνικών στρωμάτων ως προς το επίπεδο της διαβίωσης τους. Η χώρα παραμένει αθωράκιστη και μ' ένα πολιτικό σύστημα στραμμένο νοσταλγικά στο παρελθόν και στο σκοτεινό σήμερα και όχι στην αναζήτηση ενός διαφορετικού αύριο.




ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ



Και αν τα μέτρα που προωθεί η τρόικα βασίζονται σε λάθος υποθέσεις κι οδηγούν σε αύξηση χρέους και κρίσης;

Πέμπτη, 01 Νοέ. 2012




«Συγνώμη, λάθος...» από το ΔΝΤ. Αλλά ένα τόσο καθοριστικό λάθος!

Τα μέτρα που προωθεί η τρόικα στην Ελλάδα, βασίστηκαν σε λάθος υποθέσεις και οδήγησαν σε αύξηση του χρέους και επιδείνωση της κρίσης, δείχνουν μελέτες του ΔΝΤ και της Κομισιόν. Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στα γραφεία του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, ο Νίκος Χρυσόγελος , ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, τόνισε πόσο σημαντική είναι αυτή η παραδοχή από το ΔΝΤ. Στην έκθεση του ΔΝΤ, World Economic Outlook - October 2012, γίνεται αναλυτική αναφορά σε άστοχες εκτιμήσεις για το δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή που χρησιμοποιείται στις προβλέψεις όταν σχεδιάζονται προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.


Διαβάστε περισσότερα...



Με το βλέμμα στο μέλλον η έξοδος της χώρας από την κρίση

Δευτέρα, 29 Οκτ. 2012




Ο Νίκος Χρυσόγελος συμμετείχε σε εκδηλώσεις στο Στρασβούργο προς τιμή του Ρεθύμνου και της κρητικής παράδοσης

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Στρασβούργο, όπου το Ρέθυμνο φιλοξενήθηκε από την αλσατική πόλη ως μέρος μιας προωθητικής καμπάνιας για την πολύπλευρη ταυτότητα της ως μια πόλη πολιτισμού, τουρισμού, παράδοσης και κρητικής-μεσογειακής διατροφής, συμμετείχε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο.


Διαβάστε περισσότερα...



Ισορροπημένα μέτρα για αντιμετώπιση της κρίσης προτείνει το Ευρωκοινοβούλιο με την έκθεσή του για το “Eυρωπαϊκό Eξάμηνο”

Κυριακή, 28 Οκτ. 2012




Σημαντικές προτάσεις των Πράσινων έγιναν δεκτές

H έκθεση για το "ευρωπαϊκό εξάμηνο για τον συντονισμό των οικονομικών πολιτικών: εφαρμογή των προτεραιοτήτων του 2012" που υιοθέτησε το Ευρωκοινοβούλιο στη σύνοδό του στις 26 Οκτωβρίου περιλαμβάνει θετικά σημεία για την αντιμετώπιση της κρίσης και υιοθετεί σημαντικές παρεμβάσεις των Πράσινων σχετικά με τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμόζονται στο πλαίσιο του συντονισμού των δημοσιονομικών και οικονομικών πολιτικών. Όλη η Ομάδα των Πράσινων - και ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων - υπερψήφισαν την έκθεση επισημαίνοντας ότι η αποτελεσματική οικονομική διακυβέρνηση προϋποθέτει την συνένωση της κοινής εποπτείας των δημοσιονομικών και μακροοικονομικών πολιτικών με την ευρωπαϊκή στρατηγική για την Ευρώπη 2020...


Διαβάστε περισσότερα...




Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ... 3 - 11/11



Διήμερο Περιβαλλοντικών Δράσεων και Δραστηριοτήτων στο Κατάκολο Ηλείας - 3 & 4 Νοεμβρίου 2012

Tο Παράρτημα Νομού Ηλείας της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ και ο Ναυτικός Όμιλος Κατακόλου, διοργανώνουν διήμερο περιβαλλοντικών δράσεων και δραστηριοτήτων στο Κατάκολο στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2012. Στο διήμερο συμμετέχουν εκτός από τους διοργανωτές, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η εθελοντική ομάδα Πύργος εν δράσει, ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, οι σχολές κατάδυσης Nek TecRek από την Αχαΐα και Ionian Dive Center από την Μεσσηνία, και οι περιβαλλοντικές ομάδες του 1ου Λυκείου και του 3ου Γυμνασίου Πύργου. Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, του Εμπορικού Συλλόγου Κατακόλου και των Οικολόγων Πράσινων, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα Πατρίς και ο Voxfm.


Διαβάστε περισσότερα...




ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΟΜΑΔΕΣ, ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ...



Ψήφισμα καταδίκης των φασιστικών ενεργειών της Χρυσής Αυγής, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, από την Αττική Οικολογική Απάντηση

Η Χρυσή Αυγή ασκώντας παράνομη δράση, παραβιάζοντας ευθέως διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, εφαρμόζοντας δηλαδή την τακτική που καταγγέλλει, για ίδιο πολιτικό της όφελος, προβαίνει σε έκνομες ενέργειες, πολιτικά αναποτελεσματικές, στηριζόμενη σε πολιτική ιδεολογία που την περίοδο 1940-1944 στήριξε την καταστροφή της χώρας μας από την ναζιστική Γερμανία, και νικητές μετά τον Εμφύλιο, διαμόρφωσε το πολιτικό σύστημα που σήμερα κατέστη αναξιόπιστο και υποτίθεται ότι διώκει. Οποία υποκρισία, στηριζόμενη στα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα των Ελλήνων πολιτών...


Διαβάστε περισσότερα...



Ποιός λέει ψέματα κ. Ψωμιάδη;




Κόλαφος η απόφαση του ΣτΕ για την ακύρωση του κτισίματος από τη Μητρόπολη σε αναδασωτέα έκταση στο Πανόραμα

«Επιβεβαιωθήκαμε για άλλη μια φορά στις καταγγελίες μας», δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Τι απαντάει σήμερα ο κ. Παν. Ψωμιάδης, που το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την παραχώρηση στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης αναδασωτέας έκτασης -φιλέτο 32 στρεμμάτων στο Πανόραμα και όλες τις άδειες που είχε δώσει «κατά παρέκκλιση» ο τότε νομάρχης (περιβαλλοντικοί όροι, άδεια οικοδομής, όροι δόμησης, μελέτη άρσης λειτουργίας του ρέματος κτλ);»


Διαβάστε περισσότερα...



Αττική Οικολογική Απάντηση
Eιδική συζήτηση: Πάρνηθα, 5 χρόνια μετά τις πυρκαγές

Στις 16 Οκτωβρίου 2012 έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ειδική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πάρνηθα, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, με πρωτοβουλία της Αττικής Οικολογικής Απάντησης. Η συζήτηση διήρκεσε τέσσερις ώρες και εκτός από τους ομιλητές των περιφερειακών παρατάξεων, παρόντες ήταν ο δασάρχης Πάρνηθας, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας κ. Δημόπουλος και ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής στον φορέα διαχείρισης, κ. Μπαρούτας.


Διαβάστε περισσότερα...



Συζητώντας για μέτρα: Το μεγάλο τοπίο και τα μικρά επικοινωνιακά παιχνίδια




Άρθρο του Γ. Παρασκευόπουλου στο ΒΗΜΑ

Η δημοσιοποίηση του νέου πακέτου μέτρων, μετά από 100 μέρες διαβουλεύσεων, επιβεβαιώνει την αναμενόμενη σφοδρότητά τους για την κοινωνία και την οικονομία. Τα επιμέρους σημεία έχουν αναμφίβολα έχουν τη σημασία τους, ζωτικής σημασίας όμως είναι να έχουμε και ολόκληρη την ευρύτερη εικόνα:

- Δημοσιονομική εξυγίανση είναι απαραίτητη, και οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαμε καταθέσει και συγκεκριμένες προτάσεις γι' αυτό. Σε μια συγκυρία όμως, όπου η οικονομία ήδη βουλιάζει, δεν υπάρχει κανένας απολύτως τρόπος για μέτρα ύψους 13,5 δις ευρώ χωρίς ακραία πλήγματα στην οικονομία και την κοινωνική συνοχή, πολύ περισσότερο όταν αποκλείεται εκ των προτέρων ο συνυπολογισμός κερδών από καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, δέσμευση των «γκρίζων περιουσιών», τόνωση και αναπροσανατολισμό της πραγματικής οικονομίας...


Διαβάστε περισσότερα...



Συμβολική μετονομασία οδού της Θεσσαλονίκης. Από Μερκουρίου σε «οδό 30ης Οκτωβρίου 1944»




Θεσσαλονίκη ανοιχτή πόλη – Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα – Οικολογία Αλληλεγγύη

Με πρωτοβουλία τριών αυτοδιοικητικών παρατάξεων και των επικεφαλής τους Τ. Μηταφίδη, Γ. Θεοδωρόπουλου και Μ. Τρεμόπουλου, θα γίνει συμβολική μετονομασία της οδού του κατοχικού δημάρχου Κ. Μερκουρίου σε οδό «30ης Οκτωβρίου 1944». Η μετονομασία θα γίνει κόντρα στις λογοκριμένες «αλήθειες» και τις «λευκές σελίδες» της «εθνικώς ορθής» ιστορίας, ανήμερα της απελευθέρωσης της πόλης από τους Ναζί και τους συνεργάτες τους, την Τρίτη 30.10, στις 13.30΄, στη γωνία Μερκουρίου και Β. Όλγας 231.


Διαβάστε περισσότερα...




Αυτοδιοικητικές Παρατάξεις που υποστηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι
Ροή ειδήσεων...



Οικολόγοι Πράσινοι @

μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
web: www.ecogreens.gr - email: contact@ecogreens.gr
Αθήνα: Πλατ. Ελευθερίας 14, 10553, τηλ. 210 3306301, fax 210 3834390
Θεσσαλονίκη: Πλάτωνος 1 & Εγνατία, 54631, τηλ. 231 0266705, fax 231 026978
0

Δεν υπάρχουν σχόλια: