slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βόμβα Πεπόνη: Στη Βουλή η δικογραφία της λίστας Λαγκάρντ για Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου-Τι θα κάνουν οι της ΝΔ;

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης ζητά από τον Αρειο Πάγο να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία της λίστας Λαγκάρντ προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των κυρίων Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου, υπό την ιδιότητά τους ως υπουργοί Οικονομικών.
Ο κ. Πεπόνης την ενέργεια του οποίου είχε προαναγγείλει το iefimerida.gr, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποστείλει στη Βουλή και πλήρες αντίγραφο της λίστας Λαγκαρντ, όπως τουλάχιστον αυτή έφτασε στα χέρια του μέσω του usb που είχε στα χέρια του ο κ. Βενιζέλος και έστειλε με καθυστέρηση στο Μέγαρο Μαξίμο.

Σύμφωνα με κύκλους των εισαγγελικών αρχών, η ενέργεια του κ. Πεπόνη ήταν μονόδρομος λόγω των καταθέσεων που έκαναν σε αυτόν οι δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης. Και οι δύο υποστήριξαν ότι δεν τους δόθηκαν ποτέ σαφείς εντολές για έλεγχο επί των ονομάτων της λίστας.

Η εξελιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει νέα ένταση στο πολιτικό σκηνικό καθώς είναι σίγουρο ότι ορισμένα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν προαναγγείλει ότι θα ζητήσουν αρχικά εξεταστική επιτροπή χωρίς να αποκλείουν στη συνέχεια και κατάθεση αιτήματος για προανακριτική επιτροπή, εφόσον διαπιστωθεί πρόθεση συγκάληψης.

Υπενθυμίζεται ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνστασταντοπούλου που έχει αναλάβει το κύριο βάρος της εξέτασης μαρτύρων στη επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έχει καταστήσει σαφές ότι για το κόμμα της υπάρχει σημαντικό πολιτικό θέμα και ενδεχομένως και ποινικό για τη διαχείριση της λίστα Λαγκάρντ.

Φυσικά, η εμπλοκή του κ. Βενιζέλου στην υπόθεση δημιουργεί ένα πρόσθετο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση καθώς το ΠΑΣΟΚ, που θα βρίσκεται κατηγορούμενο για ένα μεγάλο σκάνδαλο, στηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχει ζητήσει επισήμως από τις Γαλλικές αρχές νέο αντίγραφο της λίστας για να διαπιστωθεί αν έχουν αφαιρεθεί ονόματα και ποιά.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: